Navigatie overslaan

XR20-W kalibrator voor rotatieassen

Positionering van de rotatieas is essentieel voor de algehele machinenauwkeurigheid

Snelle kalibratie met de XR20-W levert nauwkeurigheden tot ± 1 boogseconde

De XR20-W kalibrator voor rotatieassen werkt in combinatie met de XL-80 en XM-60 lasersystemen. Hij bestaat uit een geïntegreerde retro-reflector voor hoeken, gemonteerd op een servogestuurde precisieas. De hoekpositie van de as en de optieken ten opzichte van de hoofdbehuizing wordt gecontroleerd door een zeer nauwkeurig encodersysteem waarvan de meetschaal direct op het hoofdlager aangebracht is.

"De XR20-W is gemakkelijk en flexibel in te stellen dankzij zijn afmetingen, gewicht, draadloze werking en gebruikersvriendelijke software. Daardoor zijn onze insteltijden voor tests nu 40% korter en de testtijden 20% korter.

Daar komt nog het voordeel bij dat de draadloze werking het testen veiliger maakt en supervisie niet nodig is. De activiteiten op de werkvloer verstoren we dus niet, wat zeer gunstig is voor onze werk- en kwaliteitsprocedures."

Hurco (Taiwan)

Kenmerken en voordelen

 • Flexibel en licht van gewicht - ontworpen om gemakkelijk met één hand aan te brengen op een brede variëteit aan draaitafels, draaibanken en andere rotatieassen
 • Hoge nauwkeurigheid - ± 1 boogseconde met de XL-80 en ± 1,2 boogseconde met de XM-60. (zie berekening foutraming en onzekerheid hieronder voor meer informatie)
 • Snel testen - vlot een test instellen en snel gegevens opnemen
 • Draadloze werking - gevoed door oplaadbare batterijen en geïntegreerde draadloze aansluiting via Bluetooth® communicatie
 • Ingebouwde uitlijningsdoelen - minimaliseren meetfouten tijdens instellen
 • Zelfkalibratie - kalibratiecyclus vóór de metingen compenseert fouten in de hoekuitlijning
 • Pre-testcycli - automatische detectie van richting en snelheid
 • Snelheid - snelheden tot 10 tpm

Gebruiksvriendelijke montagemogelijkheden

De XR20-W monteren op rotatieassen wordt vereenvoudigd door een serie modulaire bevestigingen voor allerlei toepassingen.

Standaard montage

Centreren op de as is meestal heel simpel met de markeringen op de omtrek van de montagering en de centreerhulp.

Flexibele montage

Naast de standaard montagemethode kan de XR20-W met een adapterplaat voor de montagering aangebracht worden op draaitafels met een ongeschikte uitsparing in het midden. Hiermee is de XR20-W ook vast te zetten op de klauwplaatadapter (voor draaibanken) en in speciale bevestigingen.

Software

De CARTO softwaresuite wordt gebruikt bij rotatiemetingen met de XL-80 laser of XM-60 meerassige kalibrator en bestaat uit drie applicaties:

 • Capture om gegevens te verzamelen en productprogramma's te genereren.
 • Explore voor krachtige analyse en om rapporten te creëren naar internationale normen.
 • Compensate om compensatiebestanden te genereren voor nauwkeuriger positioneren.

De Off axis rotatiesoftware* biedt een oplossing voor het kalibreren van vijfassige machines waarbij de XR20-W niet op de rotatieas van de machine gemonteerd kan worden. De software levert productprogramma's voor gesynchroniseerde beweging van rotatie- en lineaire assen om de bundel tijdens de test uitgelijnd te houden.

* Alleen compatibel met RotaryXL en LaserXL software
Modulaire opbouw van de XR20-W rotatieaskalibrator

Afbeeldingengalerij

Productinformatie