Navigatie overslaan

Nieuws over machinekalibratie en optimalisatie

Het laatste productnieuws van Renishaw, casestudies en technische artikelen over kalibratie, waarmee de maakindustrie machineprestaties kan controleren en aanzienlijke kostenbesparingen kan bereiken.

Recentste artikelen

 • Nieuw lasersysteem voor uitlijning vergroot de reeks oplossingen van Renishaw voor machinekalibratie

  Squareness measurement using XK10 on a machine tool Het nieuwe Renishaw XK10 lasersysteem voor uitlijning is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, plat en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. Deze factoren zijn tijdens het bouwen te meten en uit te lijnen met de XK10, met behulp van de live weergave van het systeem.

 • Nieuwe ‘vrije meetmodus’van CARTO 2.1 software vergroot functionaliteit van XM-60

  Capture 2.1 - during test in 'free-run mode' In navolging op de lancering van de Renishaw XM-60 meerassige kalibrator in september 2016, biedt de nieuwe versie van de CARTO 2.1 software nieuwe functionaliteit. Met de nieuwe ‘vrije meetmodus’ van de CARTO 2.1 software kunnen gebruikers van het XM-60 kalibratiesysteem onmiddellijk gegevens opnemen, zonder eerst de posities of zelfs het aantal doelen te definiëren.

 • Renishaw introduceert de nieuwe XM-60 meerassige kalibrator

  XM-60 multi-axis calibrator on a machine De XM-60 is in staat om in alle zes vrijheidsgraden te meten vanuit één opstelling, in elke oriëntatie voor lineaire assen. Het systeem biedt door zijn eenvoud en tijdbesparing een aanmerkelijke verbetering ten opzichte van conventionele lasermeettechnieken.

 • Nieuwe software vergroot mogelijkheden met QC20-W ballbar voor gegevensopname op tijdbasis

  Ballbar Trace software Renishaw introduceert op de EMO 2015 Ballbar Trace, een nieuw softwarepakket voor gegevensopname op tijdbasis, bestemd voor de QC20-W ballbar waarmee de positioneringsnauwkeurigheid van CNC-bewerkingsmachines wordt geverifieerd. De nieuwe software is gratis voor bestaande gebruikers van de QC20-W en biedt vele nieuwe toepassingen, waaronder statische bewaking en gegevensopname volgens ISO 10791-6. Ook verloopt het systeem instellen voor tests nu sneller.

 • Functionaliteit van XL-80 laser omvat nu ook diagonale tests

  Diagonal measurement plate Renishaw lanceert op de EMO 2015 een meetset voor lineaire diagonaalmeting. Met diagonale lasertests zijn diagonale positionering en omkeerfouten volgens de normen B5.54 en ISO 230-6 te meten.

Alle artikelen