Navigatie overslaan

Nieuws over machinekalibratie en optimalisatie

Het laatste productnieuws van Renishaw, casestudies en technische artikelen over kalibratie, waarmee de maakindustrie machineprestaties kan controleren en aanzienlijke kostenbesparingen kan bereiken.

Recentste artikelen

 • Laserinterferometer voorkomt fouten bij kalibratie van lineaire meetschalen

  Laser interferometer error-proofs linear scale calibration Om consistent een meetnauwkeurigheid binnen een micron te behalen, was foutcompensatie een essentieel ontwerpcriterium bij de ontwikkeling van een automatisch kalibratiesysteem voor lineaire meetschalen door het Standards and Calibration Laboratory (SCL) in Hongkong. Een Renishaw XL-80 laserinterferometer en XC-80 compensator werden gebruikt om goed met eventuele bronnen van Abbe-fouten en veranderingen in de omgevingscondities om te gaan.

 • Nieuwe Compensate software van Renishaw vereenvoudigt volumetrische compensatie

  Volumetric compensation with XM-60 multi-axis calibrator Renishaw Compensate is een nieuwe toevoeging aan de CARTO softwaresuite. Gebruikers van de XM-60 meerassige kalibrator kunnen hiermee volumetrische compensatie toepassen op bewerkingsmachines in een snel en eenvoudig proces.

 • Nieuw lasersysteem voor uitlijning vergroot de reeks oplossingen van Renishaw voor machinekalibratie

  Squareness measurement using XK10 on a machine tool Het nieuwe Renishaw XK10 lasersysteem voor uitlijning is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, vlak, evenwijdig en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. Deze factoren zijn tijdens het bouwen te meten en uit te lijnen met de XK10, met behulp van de live weergave van het systeem.

 • Nieuwe ‘vrije meetmodus’van CARTO 2.1 software vergroot functionaliteit van XM-60

  Capture 2.1 - during test in 'free-run mode' In navolging op de lancering van de Renishaw XM-60 meerassige kalibrator in september 2016, biedt de nieuwe versie van de CARTO 2.1 software nieuwe functionaliteit. Met de nieuwe ‘vrije meetmodus’ van de CARTO 2.1 software kunnen gebruikers van het XM-60 kalibratiesysteem onmiddellijk gegevens opnemen, zonder eerst de posities of zelfs het aantal doelen te definiëren.

 • Renishaw introduceert de nieuwe XM-60 meerassige kalibrator

  XM-60 multi-axis calibrator on a machine De XM-60 is in staat om in alle zes vrijheidsgraden te meten vanuit één opstelling, in elke oriëntatie voor lineaire assen. Het systeem biedt door zijn eenvoud en tijdbesparing een aanmerkelijke verbetering ten opzichte van conventionele lasermeettechnieken.

Alle artikelen