Navigatie overslaan

Zware industrie

Precisie op elke schaal

Produceren voor de sectoren bouw, landbouw, spoorwegen en fabrieksbouw vereist hoogwaardige en betrouwbare bewerkingsfaciliteiten. Renishaw biedt een variëteit aan oplossingen voor de uitdagingen bij het bewerken van grootschalige kostbare onderdelen op grote bewerkingscentra.

Dat de bewegingen in bewerkingscentra nauwkeurig blijven bij alle afmetingen is cruciaal voor procesbeheersing tijdens bewerken op grote schaal. Machinekalibratie en -onderhoud zijn essentieel, want kleine afwijkingen in de asbewegingen werken op grote machines sterk door. Machinebewegingen zijn met optische en laserencodersystemen real-time te volgen om de bewegingen nauwkeurig te houden.

Met de Renishaw inspectietastersystemen voor bewerkingsmachines kunnen voor het bewerken de productlocatie en materiaalconditie vastgesteld worden van componenten als grote giet- of smeedstukken. Een product in bijna-eindtoestand is met een minimum aan instellingen in een bewerkingsmachine te plaatsen. Adaptieve processen zien de productpositie en -uitlijning en bepalen de toeslag, zodat de insteltijden korter en de bewerkingen nauwkeuriger worden. De gereedschapinstelsystemen van Renishaw bewaken de slijtage van het gereedschap, vooral tijdens het verspanen van moeilijk te bewerken materialen.

Veel van de Renishaw tasters voor producten instellen en meten op bewerkingsmachines zijn berekend op veel overtravel en kunnen zo de massatraagheid van grote machines verwerken. Deze tastersystemen communiceren over grote afstanden met behulp van robuuste radiosystemen voor gegevensoverdracht, dus een zichtlijn is niet nodig.

Inspectie en verificatie op een CMM is vaak essentieel voor waardevolle producten. Het REVO® 5-assige meetsysteem van Renishaw biedt een reeks van sensoren die aan elke inspectievraag kan voldoen, waaronder geometrie, oppervlaktekwaliteit en contactloze opties. Snelle bewegingen van de CMM-kop verkorten de inspectietijd, terwijl de nauwkeurigheid in stand blijft door een minimale overtravel en massatraagheid van de machine tijdens het inspecteren.

Nieuwe productietechnieken zoals additief produceren in metaal (ook wel 3D metaalprinten genoemd) maken het voor fabrikanten mogelijk om sterkere producten te maken die met traditionele methodes niet te realiseren zouden zijn. Met additieve productie zijn ook prototypes van nieuwe producten te maken in metaal van gewone dichtheid, wat van onschatbare waarde kan zijn bij producten ontwerpen en testen.

Onze specialisaties

Bewerken

Voor zware of complexe producten kunnen meerdere bewerkingen nodig zijn, zoals frezen en kotteren, die grotere bewerkingsmachines vereisen en een uitdaging vormen om in te stellen. De reeks meetoplossingen van Renishaw maakt strak gecontroleerde productie mogelijk met behulp van inspectietasters, gereedschapinstelsystemen en positie-encoders.

Inspectie

Inspectie op een CMM is cruciaal voor waardevolle producten, om zeker te weten dat deze componenten aan hun ontwerpspecificatie voldoen. Renishaw inspectiesystemen voor CMM's bieden snelle en nauwkeurige metingen om de totale doorlooptijden te verkorten en precieze traceerbare resultaten te verkrijgen.

Sterke structuren

Met additieve productie in metaal (ook bekend als 3D metaalprinten) zijn producten te maken met geavanceerde inwendige frames en structuren, die het productgewicht enorm verlagen maar de sterkte in stand houden. Dat additieve productie vormen en structuren kan leveren die met traditioneel produceren niet te realiseren zijn, geeft de mogelijkheid om inwendige koelkanalen aan te brengen in spuitgietmallen en speciale snijgereedschappen voor nichetoepassingen.

Hoe kunnen we u helpen?

Renishaw RMP60M taster voor bewerkingsmachines

Meten op de machine voor controles tijdens het proces.

Meettasters voor bewerkingsmachines worden gebruikt om producten en gereedschappen in te stellen, te meten tijdens de cyclus en het eerste product te inspecteren zodat het bewerken nauwkeurig kan gebeuren.

Lees de casestudie
Een FANUC robot belaadt de Equator in de automatische cel

Meten op de werkvloer

Het Renishaw Equator™ meetsysteem biedt uiterst herhaalbaar, thermisch ongevoelig, veelzijdig en herprogrammeerbaar meten op de werkvloer.

Lees de casestudie

Detailuitsnede met stangenstelsel

Additive manufacturing

Bij 3D metaalprinten worden uit een reeks van metaalpoeders sterke maar lichte producten gecreëerd in vormen die met traditionele bewerkingen niet te realiseren zijn.

Lees de casestudie

Installeren en uitlijnen van RLE

Laserencoders

In de zware industrie komen veel grote componenten voor. Deze kunnen op lange assen nauwkeurig bewerkt worden met behulp van interferometrische laserencoders van Renishaw.

Ontdek meer

NC4+ Blue

Gereedschap instellen en breuk detecteren

Contact makende en contactloze gereedschapinstelsystemen om de toestand en slijtage van snijgereedschappen te detecteren en ervoor te corrigeren.

Lees de casestudie

Banner REVO 5-assig meten

Inspectie

Fabrikanten overal ter wereld vertrouwen op Renishaw tastersystemen voor CMM's om traceerbare inspectie van een brede reeks componenten te realiseren.

Ontdek meer

Kader voor bladeren door rotatiemeting buiten de as

Kalibratie

Apparaten en software voor nauwkeurig instellen van complexe multi-tasking bewerkingsmachines en CMM's.

Ontdek meer

Websitebanner - ATOM DX™ met miniatuurcomponenten

Positie-encoders

Interferometrische laserencoders en optische encoders voor een hoge nauwkeurigheid over lange afstanden of in krappe ruimtes.

Lees de casestudie

Renishaw inVia confocale Raman microscoop

Raman spectroscopie

Om de materiaalsamenstelling van speciale componenten en de kwaliteit van oppervlaktecoatings te controleren.

Ontdek meer

Meer weten over hoe we uw organisatie zouden kunnen helpen?

Casestudies zware industrie