Navigatie overslaan

Precisiebewerking

Vanuit de kern van onze activiteiten naar het hart van uw productie

Onze oplossingen voor precisieproductie helpen fabrikanten wereldwijd om nieuwe productie-uitdagingen te overwinnen. Hieronder valt ook de toegenomen vraag naar innovatieve nieuwe producten met complexere onderdelen, hogere ontwerpspecificaties en kortere productlevenscycli.

Al ruim 40 jaar behoort industriële metrologie tot de kern van Renishaws activiteiten. Wij zijn zelf precisiefabrikanten en hebben robuuste oplossingen voor procescontrole ontwikkeld, die onze klanten het vertrouwen geven dat hun producten voldoen aan de ontwerpspecificaties en dat hun productieprocessen presteren zoals vereist wordt. Oplossingen voor procescontrole verhogen de automatiseringsniveaus in de productie, waardoor de afhankelijkheid van bekwame operators voor het handhaven van de productkwaliteit daalt. In staat zijn om producten te creëren in vormen met krappe toleranties is in vele sectoren cruciaal voor prestaties, uiterlijk en veiligheid van de eindproducten. Onze industriële meetsystemen en sensoren nemen de gegevens op die nodig zijn om variatiebronnen te identificeren en te beheersen, zodat de capaciteit stijgt dankzij minder herbewerkingen, concessies en uitval.

Trends waarover veel publiciteit is, zoals Industry 4.0, laten de groei zien van slim produceren en de vraag naar ‘connected’ werkplaatsen. De integratie van fysieke en digitale productietechnologieën met intelligente sensoren en software biedt fabrikanten een ongeëvenaarde gelegenheid om processen te ontwikkelen die een hogere productiviteit en meer procesmogelijkheden opleveren. Renishaw helpt zijn klanten om slimme productie en automatisering te implementeren in hun huidige werkomgeving met bestaande technologie.

Wij lopen ook voorop bij de recente ontwikkelingen in additief produceren (AM), ook wel bekend als 3D metaalprinten, voor productiematig fabriceren. Deze technologie levert nieuwe niveaus van functionele prestaties en productiemogelijkheden, dankzij de grotere ontwerpvrijheid die geboden wordt in vergelijking met traditionele productiemethodes.

Onze specialisaties

Industriële automatisering

Robuuste automatisering vormt het hart van slimme productie, en intelligent beslissingen nemen is de sleutel tot de fabrieken van de toekomst. Geautomatiseerde processen creëren steunt op gegevens van sensoren en controlesystemen. Gegevens en informatie verzamelen uit verschillende delen van de productiestroom maakt het mogelijk om beslissingen te nemen die de controle optimaliseren en een robuust en responsief proces opleveren. De beproefde en zeer herhaalbare sensoren van Renishaw zorgen voor betrouwbare gegevens over producten, processen en machines.

Gereedschapmakerij

Voor massaproductie van nauwkeurige producten zijn nauwgezet bewerkte mallen en matrijzen nodig. Productlevenscycli zijn aan het krimpen, waardoor de doorlooptijden om nieuwe gereedschappen te maken korter dan ooit worden. Procescontrole garandeert dat kritische gereedschappen in één keer nauwkeurig gemaakt worden. Door deze stroomlijning van de fabricage worden er snel producten geleverd. Met AM zijn mallen te maken met geïntegreerde en geoptimaliseerde koelkanalen, voor een snelle en herhaalbare productie.

Procescontrole en productieverbetering

Wij bieden een reeks van oplossingen voor procescontrole en bijbehorende diensten, waaronder de technologieën die nodig zijn om de voornaamste procesvariabelen bij CNC-bewerkingen onder controle te houden. Betere procescontrole vergroot de procesmogelijkheden en de productiviteit van productiebedrijven.

Bewegingsbesturing

Machinekalibratie, bewaking en bewegingsbesturing zijn essentieel om zeer precieze producten te maken, met processen die op voorspelbare wijze heringericht kunnen worden voor massaproductie.

Hoe kunnen we u helpen?

QC20-W op een DMG machine

Kalibratie

Apparaten en software voor nauwkeurig instellen van complexe multi-tasking bewerkingsmachines en CMM's.

Lees de casestudie

NC4+ Blue

Gereedschap instellen en breuk detecteren

Contact makende en contactloze gereedschapinstelsystemen om de toestand en slijtage van snijgereedschappen te detecteren en ervoor te corrigeren.

Lees de casestudie

OMP40-2 voor webwinkel

Meten op de machine voor controles tijdens het proces.

Meettasters voor bewerkingsmachines worden gebruikt om producten en gereedschappen in te stellen, te meten tijdens de cyclus en het eerste product te inspecteren zodat het bewerken nauwkeurig kan gebeuren.

Lees de casestudie

Een operator meet een onderdeel op een Equator bij ZF Marine

Meten op de werkvloer

Ons Equator™ meetsysteem biedt uiterst herhaalbaar, thermisch ongevoelig, veelzijdig en herprogrammeerbaar meten op de werkvloer.

Lees de casestudie

Tandwielmeting met REVO

Inspectie

Fabrikanten overal ter wereld vertrouwen op Renishaw tastersystemen voor CMM's om traceerbare inspectie van een brede reeks componenten te realiseren.

Lees de casestudie

Detailuitsnede met stangenstelsel

Additive manufacturing

Bij 3D metaalprinten worden uit een reeks van metaalpoeders sterke lichte producten gecreëerd, in vormen die met traditionele bewerkingen niet te realiseren zijn.

Lees de casestudie

Websitebanner - ATOM DX™ met miniatuurcomponenten

Positie-encoders

Interferometrische laserencoders en optische encoders voor een hoge nauwkeurigheid over lange afstanden of in krappe ruimtes.

Lees de casestudie

Dhr. Zhang Jian, senior engineer, technisch directeur van onderzoeksafdeling NGTC

Raman spectroscopie

Om de materiaalsamenstelling van speciale componenten en de kwaliteit van oppervlaktecoatings van producten te controleren.

Ontdek meer

Meer weten over hoe we uw organisatie zouden kunnen helpen?

Casestudies precisiebewerking