Navigatie overslaan

XK10 lasersysteem voor uitlijning

Eén digitale oplossing voor een reeks van bewerkingsmachines.

Meten en uitlijnen van geometrische en rotatieassen op bewerkingsmachines

Het XK10 lasersysteem voor uitlijning is ontwikkeld voor het meten van geometrische en rotatiefouten op bewerkingsmachines. Samen met de XK10 opspanset voor bewerkingsmachines maakt het systeem sneller en gemakkelijker meten mogelijk dan op traditionele wijze met bijvoorbeeld meetklokken, autocollimators en meetobjecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, plat en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen.

Door tijdens bouw en onderhoud van machines de geometrische en rotatiefouten te meten, zijn machineassen nauwkeurig uit te lijnen en af te stellen zodat de prestaties optimaal zijn. Dit verkort de benodigde tijd tijdens assemblageprocessen van machines en serviceverlening ter plaatse, waaronder regulier onderhoud en herstel na een botsing.

Door de XK10 te gebruiken kan met één systeem een reeks van geometrische foutsoorten gemeten en vastgelegd worden. De live foutuitlezing maakt het mogelijk de machine nog aan te passen tijdens het uitlijnproces.

Overzicht van het systeem

  • De zendeenheid is de primaire methode van laserverzending voor de meeste soorten metingen. Hij wordt gebruikt met de M-eenheid voor geometrische metingen tot 30 m.
  • De S-eenheid en de M-eenheid bevatten zowel zenders als ontvangers en zijn op te stellen in verschillende configuraties, afhankelijk van de geteste foutsoort.
  • Met de weergave-eenheid worden metingen opgenomen en vastgelegd, en ook live weergegeven zodat aanpassen gemakkelijk is. Met een oplaadbare batterij als stroombron is draagbaar functioneren mogelijk tot 30 uur.
  • Het XK10 systeem omvat ook een opspanset voor bewerkingsmachines die specifiek ontworpen is om de herhaalbaarheid en nauwkeurigheid van metingen te verbeteren.

XK10 lasersysteem voor uitlijning
XK10 lasersysteem voor uitlijning op gegoten machinedeel

Belangrijke kenmerken en voordelen

Geconfigureerd om flexibele meetoplossingen te bieden voor bewerkingsmachines. Met de set zijn variaties in machinegrootte en -configuratie mogelijk.

  • Draaibare kop - om gemakkelijk de bundel te richten vanuit de zendeenheid, met de mogelijkheid om vlakheid te meten met behulp van een serie rasterpunten.
  • Intuïtieve software - leidt u vlot en gemakkelijk door het instel- en meetproces.
  • Draadloze connectiviteit - garandeert flexibiliteit zonder kabels bij het instellen en meten.
  • Gemakkelijke opspanning - ontworpen voor herhaalbare nauwkeurige resultaten en een beperkte insteltijd.
  • Flexibiliteit - meerdere metingen voor verschillende machineconfiguraties vanuit één set.
  • Automatische analyse - na de metingen onmiddellijk resultaten, die live worden weergegeven om aanpassingen te doen.

Afbeeldingengalerij

Productinformatie