Navigatie overslaan

Werken bij ons

Onze medewerkers en producten maken echt een verschil in de wereld waarin we leven.

Van straalmotoren of windturbines produceren tot tandheelkunde en hersenchirurgie, wij lossen taaie technische en wetenschappelijke problemen op.

Maak een verschil

Door te werken bij Renishaw zult u een verschil gaan maken in een wereldwijd bedrijf dat innovatie en persoonlijke ontwikkeling aanmoedigt. Begin hier met zoeken, voor meer informatie over loopbaanmogelijkheden bij Renishaw in uw regio kunt u ons e-mailen op: benelux@renishaw.com.

Area Sales Manager Encoders België-Luxemburg

Arbeidsvoorwaarden

Marktconforme arbeidsvoorwaarden waaronder een bonus bij behaalde doelstellingen, auto van de zaak, ziektekostenvergoeding, vergoeding internetkosten thuis (50%), telefoon, iPad en laptop.

Locatie

België/Luxemburg

Functie omschrijving

In deze uitdagende functie ben je het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) klanten binnen de maakindustrie in de Benelux voor encoders van Renishaw. Renishaw is met encoder producten actief in de industriële automatisering, biomedische technologie, machinebouw, aandrijftechnologie, aerospace engineering, automotive, verpakkingsindustrie & semiconductor industrie.

Op basis van jouw kennis en ervaring met processen, automatisering en inspectie weet je de technische wensen van de (potentiële) klanten te vertalen naar praktische en economisch aantrekkelijke oplossingen.
Salestrajecten zijn veelal lang en intensief. Hierdoor is het belangrijk goed aan te voelen waar kansen liggen. Renishaw levert ook maatwerkproducten en wordt vaak betrokken bij productinnovaties waarbij non-disclosure agreements van toepassing zijn. In de voorbereiding en uitvoering van belangrijke projecten word je bijgestaan door ervaren specialisten vanuit het Benelux kantoor in Breda en van het hoofdkantoor in Engeland.

Naast het vinden van nieuwe klanten is het onderhouden en uitbouwen van bestaande klantenrelaties een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Hierbij ga je gestructureerd te werk, maak je gebruik van jouw eigen kennis van de Nederlandse maakindustrie en word je ondersteund door diverse marketingactiviteiten, zoals beurzen en e-mailingacties.

In deze voltijdsfunctie rapporteer je aan de Benelux Sales Manager.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde technische hbo opleiding of een afgeronde commerciële opleiding met aantoonbaar technische affiniteit. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar werkervaring. Bij voorkeur in een commerciële rol binnen een technische omgeving waar sprake is van complexe salestrajecten.

Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn essentieel om goed nieuwe toepassingen te kunnen signaleren. Je gebruikt CRM systemen om je pipelinemanagement te optimaliseren en de interne organisatie te informeren over te verwachten resultaten.

Je werkt net zo makkelijk zelfstandig als in teamverband en je bent goed in staat je weg te vinden in de internationale organisatie van Renishaw. Een goede beheersing in woord en geschrift van de Engelse en Nederlandse taal is daarbij essentieel, gevoel voor de Engelse cultuur een pré.

Bedrijfscultuur

Renishaw wordt gekenmerkt door een familiaire cultuur waarin collega's geinteresseerd zijn in elkaar, collegiaal zijn naar elkaar toe en er wordt op een informele manier samengewerkt.

Bedrijfsprofiel

De Nederlandse vestiging van Renishaw is verantwoordelijk voor de verkoop en service in de Benelux. De organisatie bestaat nu uit 11 medewerkers, maar de organisatie verwacht de komende 5 jaar sterk te groeien naar 20 medewerkers.

Renishaw is wereldleider in metrologie, spectroscopie en in 3D metaalprinten. Renishaw onderneemt activiteiten in onderzoek, ontwikkeling, productie, verkoop en service in meer dan 33 landen en met meer dan 4.000 medewerkers. Zij ontwikkelen innovatieve producten waarmee hun klanten aanzienlijk efficiënter kunnen werken. Van betere productierendementen en hogere productkwaliteit tot doeltreffender medische procedures.

Renishaw wil op al deze gebieden graag een partner voor de lange termijn zijn, met hoogwaardige producten die aansluiten bij wat klanten nu en in de toekomst nodig hebben en met actieve en deskundige ondersteuning in technisch en commercieel opzicht.

De producten van Renishaw worden in de metaal - en mechatronica industrie toegepast voor uiteenlopende toepassingen als automatisch machinaal bewerken, in proces controle, dimensionele eindinspectie, kalibratie en positieterugkoppeling. Voor de groeiende sector van gezondheidszorg levert Renishaw medische robots en software voor stereotactische chirurgie, systemen voor medische diagnose, in-lab tandheelkundige CAD/CAM systemen en 3D printmachines voor metalen implantaten en protheses.

Contactpersoon

Hans van Rossum
Benelux Sales Manager
T: +31 (0)76 543 1100
hans.vanrossum@renishaw.com