Navigatie overslaan

Gesloten optische encoders

Zoek uw gesloten optische encoderoplossing

FORTiS-S™ gesloten lineaire encoders in standaardmaat

FORTiS encoders zijn voorzien van Renishaws beproefde absolute encodertechnologie in een buitengewoon robuust gesloten ontwerp, en voeren hoogwaardige metingen uit onder de zwaarste omstandigheden waarin ze aanzienlijke voordelen bieden boven conventionele systemen.

  • Contactloos ontwerp - geen mechanische slijtage en langere levensduur
  • Verminderde hysteresis - soepeler terugkoppeling en verbeterde dynamische prestaties
  • Doorbraak in leeskopontwerp - superieure trillingweerstand
  • Uniek afgedicht - grotere weerstand tegen vervuiling door vloeistoffen en vaste vuildeeltjes
  • Gepatenteerde set-up leds - ingebouwde led-indicator voor signaalsterkte om eenvoudig en vlot te installeren en in te stellen
FORTiS-S gesloten encoder

FORTiS-N™ gesloten lineaire encoders in smalle maat

FORTiS-N lineaire encoders bevatten dezelfde encodertechnologie en bieden dezelfde voordelen als de FORTiS-S modellen, maar zijn ontworpen met een compactere leeskop in een smaller profiel waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar de ruimte beperkt is.

  • Contactloos ontwerp - geen mechanische slijtage en langere levensduur
  • Technologie voor afstemming van massademper geeft de beste trillingweerstand in deze klasse
  • Geschikt voor kleinere en lichtere machines
  • Direct te bevestigen op een bewerkt oppervlak of op de optionele montagebalk
  • Gepatenteerde set-up led voor snelle en intuïtieve installatie die meteen goed gaat.
FORTiS-N gesloten encoder

Neem contact met ons op om te bespreken wat u nodig hebt

Wat is een Renishaw gesloten optische encoder?

Een gesloten optische encoder biedt de elektronica en optieken van de encoder plaats in een afgedicht geheel dat bevestigd is aan de leeskop. Het afgedichte optische geheel en de meetschaal van de encoder worden beide verder beschermd door een afgedichte omhulling. Deze opbouw levert een hoge weerstand tegen indringing van vloeistoffen en vaste vuildeeltjes.

De gesloten lineaire encoder heeft een geëxtrudeerde omhulling, voorzien van in langsrichting in elkaar grijpende afdichtranden en afgedichte eindkappen. De leeskop wordt aan het afgedichte optische geheel verbonden met een blad, dat zich over de gehele encoderlengte tussen de afdichtranden verplaatst. Door lineaire beweging langs de as verplaatsen de leeskop en optieken zich zonder mechanisch contact over de absolute meetschaal van de encoder, die bevestigd is aan de binnenkant van de omhulling.

De meetschaal heeft een absolute schaalverdeling met contrasterende lijnen over zijn hele breedte, die via een lens worden afgebeeld op een detectorreeks in de leeskop. De lineaire positiemetingen zijn als uitgangen in digitale vorm compatibel met een reeks van in de industrie gangbare seriële communicatieprotocollen.

Optische regeling FORTiS™