Navigatie overslaan

Autotechniek

Een revolutie in autoproductie aandrijven

In de autoproductie is Renishaw een erkende standaard dankzij de snelheid, de flexibiliteit en het gebruiksgemak die zijn industriële meetoplossingen bieden. Wij leveren de automobielsector een breed scala aan technologieën die helpen om de efficiëntie van productieprocessen te verbeteren en de inspectie van onderdelen in verschillende productiestadia te versnellen.

Nu kijken we vooruit naar de toekomst van alternatieve brandstoffen en technologie voor automatisering.

Wij werken voor de gehele leveringsketen van de auto-industrie, met het accent op het ontwikkelen en invoeren van nieuwe technologie. We helpen fabrikanten om de alsmaar hoger wordende prestatiedoelen te behalen. We hebben met name veel expertise in het beheersen van de productie van aandrijflijnen.

Onze specialisaties

Nieuwe processen

Dankzij ons werk voor de motorsport kunnen we nu hoge nauwkeurigheidsniveaus bereiken bij het maken van producten uit metaal, koolstofvezel of speciale legeringen. Vanuit ons ontwikkelingswerk in 3D metaalprinten en het ontwerpen voor additief produceren maken we de creatie mogelijk van producten die voorheen niet rendabel te maken waren, zoals conform gekoelde matrijzen voor het spuitgieten van producten.

Automatisering

Besturing in gesloten kringloop van grootschalige CNC-bewerkingsprocessen voor componenten van aandrijflijnen.

Efficiëntie

Wij streven naar kostenbesparing met robuuste bewerkingscontroles. Deze zorgen ervoor dat onderdelen meteen goed gemaakt worden en dat uitval en verspilling worden verminderd zonder de productie te vertragen. Dit verlaagt de materiaalkosten en verkort de cyclustijd per product.

Prestaties

Onze technologie helpt fabrikanten om grote prestatieverbeteringen te behalen doordat ze nog krappere tolerantie aankunnen, vooral in de kritische gebieden van motor en aandrijflijn.

Meer weten over hoe we uw organisatie zouden kunnen helpen?

Casestudies auto-industrie

Hoe kunnen we u helpen?

Afbeelding van toepassing QC20-W ballbar

Kalibratie

Apparaten en software voor nauwkeurig instellen van bewerkingsmachines en CMM's creëren een fundament voor hoogwaardige herhaalbare en efficiënte bewerkingsprocessen.

Lees de casestudie
Het desmodromisch systeem van Ducati

Gereedschap instellen en breuk detecteren

Contact makende en contactloze gereedschapinstelsystemen om de toestand en slijtage van snijgereedschappen te detecteren en ervoor te corrigeren.

Lees de casestudie
SAI - Een RMP60 voert een in-line meting uit bij de productie van wielvelgen.

Meten op de machine

Meettasters voor bewerkingsmachines zorgen voor juist ingestelde producten, controleren tijdens bewerken of er veranderingen zijn zoals thermisch verloop, en garanderen dat de producten voldoen aan hun specificatie en de bedoeling van het ontwerp.

Lees de casestudie
Equator bij Tremec Mexico

Vergelijkend meten

Ons Equator™ meetsysteem biedt precieze en snelle meting, zelfs van complexe producten. Het volgt trends in het bewerken en maakt het mogelijk om het proces automatisch aan te passen op basis van veranderende variabelen zoals thermisch verloop.

Lees de casestudie

Casestudie CMM's Kawasaki - REVO in actie

Inspectie

Onze 5-assige tastersystemen voor CMM's meten producten om hun vorm en oppervlaktekwaliteit te inspecteren. Dit garandeert de prestaties van afdichtende oppervlakken en de efficiëntie van voertuigen. Ze bieden snelle gegevensopname bij componenten van hoge precisie, zoals motorblokken en cilinderkoppen.

Lees de casestudie

Websitebanner - ATOM DX™ met miniatuurcomponenten

Positie-encoders

Magnetische, interferometrische laser- en optische positie-encoders geven een zeer nauwkeurige controle van positie en beweging over grote afstanden of in krappe ruimtes.

Lees de casestudie

Delta Motorsport microturbine met een HiETA MiTRE recuperator

Additive manufacturing

Bij 3D metaalprinten worden uit een reeks van metaalpoeders sterke lichte producten gecreëerd, zoals rasterwerk en inwendige versterkingen voor structuren.

Lees de casestudie

Raman spectroscopie

Raman spectroscopie

Om de materiaalsamenstelling van lakken en speciale materialen en de kwaliteit van oppervlaktecoatings te controleren.

Ontdek meer