Navigatie overslaan

Modulaire en op maat gemaakte opspansystemen

Renishaw biedt een reeks van modulaire en op maat gemaakte opspanelementen en software voor gebruik op coördinatenmeetmachines (CMM's), Equator™ meetsystemen en visionsystemen.

Kies uw toepassingsgebied

Onze modulaire en op maat gemaakte opspansystemen kunnen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces verbeteren met snelle en herhaalbare opspanningen.

Of u nu producten inspecteert voor vliegtuigen, auto's, elektronica, andere industrie of medische toepassingen, Renishaw zorgt voor een complete oplossing voor uw opspanvragen.

Waarom Renishaw opspansystemen voor metingen kiezen?

Wij herkennen de complexiteit bij het opspannen voor inspectie, en daarom hebben we een productlijn ontwikkeld die een betrouwbare en herhaalbare basis voor metingen levert.

We hebben gekeken naar de verschillende soorten en methodes van inspecteren, en of het nu gaat om een CMM, visionsysteem, scharnierende arm, 3D scanner, optische vergelijkende meting of andere apparatuur, ons programma kan de efficiëntie en capaciteit van het inspectieproces verbeteren.

Onze gebruiksvriendelijke modulaire en op maat gemaakte opspansystemen zijn de sleutel tot tijdbesparing tijdens eenmalige of repeterende productinspecties. Dit effect is te versterken door met onze FixtureBuilder software een opspanning te bouwen die te gebruiken is binnen de originele CAD-software en dan een set werkinstructies te laten genereren.

Een grote reeks flexibele oplossingen

Het uitgebreide programma modulaire opspancomponenten en maatwerkmogelijkheden van Renishaw biedt oplossingen voor een variëteit aan toepassingen en voor producten van vrijwel elke grootte, vorm of materiaalsoort. Voetplaten en componenten zijn standaard leverbaar met metrische M4, M6 of M8 schroefdraad of met 1/4-20 draad.

Snel, nauwkeurig en herhaalbaar

Alle elementen zet u handmatig vast; speciaal gereedschap is niet nodig. Opspanningen kunnen gedocumenteerd en nauwkeurig herhaald worden dankzij de markeringen met letters en cijfers op onze voetplaten.

Ongeëvenaarde duurzaamheid, slijtvastheid en kwaliteit

Onze warmtebehandelde stalen componenten en voetplaten met hardanodiseerlaag hebben gladde en krasbestendige oppervlakken.

Verhoogde productiviteit tijdens productinspecties

De Renishaw FixtureBuilder software helpt gebruikers om opspanningen te creëren en te documenteren, en assisteert bij offline programmeren.

Verdere opspanoplossingen

QuickLoad™ rail

Voor CMM-gebruikers die een snelle, gemakkelijke en herhaalbare methode nodig hebben om meerdere platen tegelijk op de CMM te plaatsen, biedt Renishaw het QuickLoad™ railsysteem.

De speciaal ontworpen QuickLoad voetplaten passen aan beide zijden van de QuickLoad rail, met behulp van snelspanmagneten en paspennen. Dit ontwerp garandeert dat de platen geplaatst en vastgehouden worden voor maximale capaciteit en ongeëvenaarde herhaalbaarheid.

Ontdek meer over de QuickLoad rail.

Renishaw QuickLoad rail- en plaatsysteem

QuickLoad rail- en plaatsysteem

Opspantafels voor metingen

Verbeter uw inspectieproces met meettafels van Renishaw. Onze meettafels zijn geschikt voor elke draagbare CMM - met wit licht of lasersysteem - en geven u de vrijheid van gemakkelijk verplaatsen binnen uw werkplaats of meetinspectiegebied. De modulaire constructie geeft de flexibiliteit om draagbare CMM's te monteren.

Ontdek meer over opspantafels voor metingen.

Opspantafel voor metingen

Opspantafel voor metingen

FixtureBuilder 3D CAD-software

Met onze software kan iedere modulaire opspanning met Renishaw componenten ontworpen en gedocumenteerd worden, inclusief opspanningen met de QuickLoad rail en meerdere platen. Is de opspanning eenmaal ontworpen, dan kan de software bouwinstructies opstellen waarmee operators het ontwerp vlot en nauwkeurig kunnen uitvoeren. Ook is vanuit de software een model van het opgespannen product te exporteren, voor gebruik in software waarin metingen geprogrammeerd worden.

Ontdek meer over FixtureBuilder.

FixtureBuilder 8.0

FixtureBuilder 8.0

Downloaden