Navigatie overslaan

Energie

Productie-oplossingen genereren voor de energiesector - vandaag en morgen

Het leveren van duurzame, betrouwbare en betaalbare energie is van levensbelang voor de blijvende wereldwijde vraag naar vermogen. Producten van Renishaw bevinden zich in het hart van fabricageprocessen en worden ingezet bij de productie van belangrijke componenten voor zowel traditionele als hernieuwbare energieopwekking.

Bij traditionele energiebronnen is veilige en efficiënte winning noodzakelijk, met behulp van speciale machinale systemen die volgens stringente eisen gefabriceerd zijn. Componenten moeten robuust en betrouwbaar zijn en langdurig in werking kunnen blijven, vaak onder moeilijke omstandigheden.

Wereldwijde initiatieven om de klimaatverandering aan te pakken hebben geleid tot grotere investeringen in hernieuwbare energieopwekking en daarmee tot een grote groei van de alternatieve energiesector. Renishaw helpt bij de ontwikkeling van hernieuwbare energie door doorlooptijden in de productie te verkorten en te stimuleren dat nieuwe producten en technologie op de markt komen.

Windturbines worden in vele maten geproduceerd voor diverse toepassingen, en hun onderdelen moeten gemaakt worden binnen krappe bewerkingstoleranties om een langdurige werking en efficiënte energieproductie te verkrijgen. Componenten als lagers zijn essentieel voor de bewegingen van de turbine, en het kan lastig zijn om de schoepen goed te produceren zonder een rigoureus procescontrolesysteem voor hun mogelijke afmetingen en complexe geometrie. De fabricagenauwkeurigheid vasthouden in een strak gecontroleerde productie, dankzij de reeks innovatieve oplossingen van Renishaw, helpt om zeker te stellen dat deze turbines hun volledige potentieel kunnen benutten.

Zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen worden steeds populairder onder huiseigenaren en om energie op te wekken voor het elektriciteitsnet. Deze complexe systemen worden gemaakt in een proces van meerdere stappen waarin positie-encodersystemen de machinebewegingen volgen of in een automatisch systeem met robotarmen. Het doel is om zeker te stellen dat de componenten zeer precies in de fotovoltaïsche cellen worden gepositioneerd. Raman spectroscopiesystemen van Renishaw kunnen daarna de panelen inspecteren op eventuele oppervlaktefouten.

Onze specialisaties

Precisiebewerking

Veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie is waar het in de energieproductie om draait. Daarom is het noodzakelijk dat systeemcomponenten als veiligheidskleppen en turbineschoepen zeer precies bewerkt worden binnen de krapste toleranties.

Chemische analyse

Inzicht verkrijgen in de kwaliteit van energiebronnen is cruciaal. Met de inVia™ Raman spectroscopiesystemen van Renishaw is de chemische en structurele samenstelling van geologische monsters vast te stellen.

Geavanceerde prototyping

Door onderzoek gaat de technologie die gebruikt wordt voor hernieuwbare energieopwekking en -opslag snel vooruit. Met additief produceren (ook bekend als 3D printen) zijn prototypes te maken van nieuwe componenten, met inwendige structuren en ontwerpen die niet mogelijk zijn bij traditioneel bewerken.

Hoe kunnen we u helpen?

Craig Simpson, onderhoudstechnicus bij FMC Technologies, controleert de machinenauwkeurigheid met een XL-80 laserkalibratiesysteem.

Kalibratie

Apparaten en software voor nauwkeurig instellen van complexe multi-tasking bewerkingsmachines en CMM's.

Lees de casestudie

NC4+ Blue

Gereedschap instellen en breuk detecteren

Contact makende en contactloze gereedschapinstelsystemen om de toestand en slijtage van snijgereedschappen te detecteren en ervoor te corrigeren.

Ontdek meer

RMP600 op machine

Meten op de machine voor controles tijdens het proces.

Meettasters voor bewerkingsmachines worden gebruikt om producten en gereedschappen in te stellen, te meten tijdens de cyclus en het eerste product te inspecteren zodat het bewerken nauwkeurig kan gebeuren.

Lees de casestudie

Schoep scannen met REVO-2

Inspectie

Fabrikanten overal ter wereld vertrouwen op Renishaw tastersystemen voor CMM's om traceerbare inspectie van schoepen en vele andere componenten te realiseren.

Lees de casestudie
Websitebanner - ATOM DX™ met miniatuurcomponenten

Positie-encoders

Positie-encoders garanderen zeer nauwkeurige bewegingsbesturing, zoals interferometrische laserencoders voor lange afstanden bij de productie van turbineschoepen of voor krappe ruimtes bij de productie van fotovoltaïsche cellen.

Lees de casestudie

Renishaw inVia confocale Raman microscoop

Raman spectroscopie

Voor controle van de materiaalsamenstelling van speciale componenten en de kwaliteit van oppervlaktecoatings op producten als fotovoltaïsche cellen.

Ontdek meer

Cobra Aero ontwierp een rasterstructuur om de luchtstroming te vergroten

Additive manufacturing

Bij 3D metaalprinten worden uit een reeks van metaalpoeders sterke maar lichte producten gecreëerd, in vormen die met traditionele bewerkingen niet te realiseren zijn.

Ontdek meer

Equator casebericht camee-afbeelding

Meten op de werkvloer

Het Renishaw Equator™ meetsysteem biedt uiterst herhaalbaar, thermisch ongevoelig, veelzijdig en herprogrammeerbaar meten op de werkvloer.

Ontdek meer

Meer weten over hoe we uw organisatie zouden kunnen helpen?

Casestudies energie