Navigatie overslaan

Rotatiemeting buiten de as

Hardware en software om het meten van rotatieassen te vergemakkelijken op machines waarop montage in het rotatiecentrum moeilijk is.

Overzicht rotatiemeting buiten de as

De 'off axis' rotatiesoftware maakt het mogelijk om met de XR20-W de positioneringsnauwkeurigheid van een rotatieas te meten, zelfs indien de XR20-W zich niet in het rotatiecentrum (de middelpunten) van de as bevindt. Dit maakt de XR20-W ook geschikt voor vele vijfassige bewerkingsmachines.

  • Het ‘off axis’ meten maakt gebruik van een gesynchroniseerde beweging van rotatie- en lineaire assen. Zo blijft de laserbundel van de meting tijdens de gehele test uitgelijnd, zoals hieronder aangegeven. Omdat de lineaire as beweegt, bevatten de metingen van de XR20-W misschien extra hoekfouten (zoals een schuinstand) van de lineaire as. Deze bijkomende hoekfouten worden apart gemeten met de XL-80 en hoekoptieken, en vervolgens verwijderd uit de initiële resultaten voor de rotatieas. Het eindresultaat is een set gegevens waarin alleen de fouten zitten van de rotatieas zelf.

Software voor rotatiemeting buiten de as

De off axis rotatiesoftware maakt het testen buiten de as gemakkelijk, door als één pakket het volgende te bieden:

  • instelling berekenen;
  • deelprogramma's genereren;
  • gegevens opschonen;
  • een uitgebreide handleiding over alle aspecten van assen testen, die de gebruiker in simpele stappen door het proces leidt.

Opmerking: alleen compatibel met RotaryXL en LaserXL software.

XR20-W beugel 90°

De bevestiging van de XR20-W ten opzichte van de te testen as is cruciaal voor nauwkeurige metingen. Renishaw heeft de XR20-W beugel 90° ontwikkeld om dat voor de gebruiker gemakkelijker te maken. Deze is geproduceerd binnen de uiterst krappe toleranties die nodig zijn om nauwkeurig te kunnen testen.

'Off axis' beugel met de XR20-W

Flexibiliteit bij het aanbrengen wordt geboden door een verwijderbare magnetische voet en een aantal openingen voor doorgaande bouten.

De beugel bewijst zijn nut bij montage voor rotatiemetingen buiten de as en als oplossing voor montageproblemen op de as van machines met draaipunten.

Machinebouwers vinden alle specificaties om een bevestiging op maat te maken in de handleiding van de off axis rotatiesoftware.

Productinformatie