Navigatie overslaan

Nieuws over positie-encoders

Het laatste nieuws van Renishaw , casestudies en technische artikelen over encoderproducten, waarmee ontwerpers een grote variëteit aan encoders kunnen opnemen in systemen voor bewegingsbesturing.

Recentste artikelen

 • RLS en Renishaw helpen mee aan een robotrevolutie

  Ulrich Kerber, Head of industrial drives at TQ-RoboDrive TQ-RoboDrive fabriceert een reeks van motoren met holle as voor meewerkende robots. Deze casestudie verkent hoe RLS samen met Renishaw de AksIM™ encoder heeft aangepast om te voldoen aan de nieuwe uitdagende vormfactoren en prestatie-eisen van TQ-RoboDrive, dat eraan werkt om geavanceerde cobots realiteit te maken.

 • Nieuwe innovatieve encodermeetschaal biedt nieuwe mogelijkheden

  RKLC close-up De wereldwijd actieve metrologiespecialist Renishaw heeft een nieuwe vast te bevestigen encodermeetschaal geïntroduceerd, die het thermisch gedrag van zijn ondergrond aanneemt. De RKLC encodermeetschaal is een robuuste 6 mm brede roestvaststalen flexibele schaal met een dikte van slechts 0,15 mm. De schaal past bij de VIONiC™, TONiC™ en QUANTiC™ incrementele encoderfamilies van Renishaw.

 • Race voor innovatie: digitale positieterugkoppeling voor Land Rover BAR's America's Cup race

  Land Rover BAR R1 in Bermuda Ontdek hoe technische leider Dr. Finlay Evans en zijn team in een race naar innovatie bezig waren door speciale digitale positiesensoren (encoders) te ontwerpen voor de Land Rover BAR bootrace. Deze oplossing maakt het voor de stuurman en bemanning mogelijk om preciezer met de boot te racen, met betere terugkoppeling van vleugel en roer, en tijdens de ontwikkeling en trainingen kunnen hoogwaardige prestatiegegevens opgenomen worden. RLS LinACE™ magnetische encoders maakten deel uit van de oploss

 • Renishaw lanceert de eerste absolute open optische encoder die functioneel veilig is

  Functional safety RESOLUTE FS (square) In aanvulling op zijn al bestaande producten met functionele veiligheid (FV, in het Engels FS) introduceert Renishaw de RESOLUTE™ FS absolute open optische encoder voor toepassing op zowel lineaire als roterende assen. Het RESOLUTE FS encodersysteem, onderdeel van de RESOLUTE serie, biedt alle voordelen van de standaard RESOLUTE maar dan met FV-certificering.

 • REVO-2 en de ATOM™ encoder

  ATOM_REVO-2_275x265 De REVO-2, een verbeterde versie van Renishaws revolutionaire meervoudige 5-assige meetkop voor CMM's, omvat de nieuwste Renishaw ATOM™ incrementele roterende encoder en RCDM roterende (hoek)meetschalen van glas op zijn beide assen (verdraaiing en schuinstand). De ATOM miniatuurencoder biedt toonaangevende nauwkeurigheid en snelheid om snel productoppervlakken te kunnen scannen.

Alle artikelen