Navigatie overslaan

RFP lijnentaster voor het REVO® systeem

De REVO RFP taster maakt inspectie met gestructureerd licht tot integraal onderdeel van uw CMM-meetprocedure.

Meting met gestructureerd licht op een 5-assig CMM-meetplatform

De RFP taster vergroot de multisensor-mogelijkheden van het REVO systeem door contactloze inspectie met gestructureerd licht toe te voegen aan de bestaande productreeks. Deze biedt nu vijf verwisselbare tasterfamilies, die alle specifiek ontworpen zijn voor maximaal voordeel uit 5-assige beweging en oneindige positionering.

De RFP taster is ontworpen voor inspectie van willekeurig gevormde oppervlakken en complexe geometrie, en levert snel verzamelingen oppervlaktedata met een hoge puntendichtheid.

REVO RFP lijnentaster inspecteert auto-onderdeel

Kenmerken en voordelen van de RFP

  • Anders dan andere contactloze systemen met gestructureerd licht heeft de RFP lijnentaster geen referentiemarkeringen nodig om gegevens van verschillende gebieden aan elkaar te koppelen, want dat doet het REVO systeem automatisch.
  • Automatische intensiteitscompensatie garandeert optimale gegevens bij verschillende materialen, oppervlaktekleuren en texturen, zonder dat matte coatings nodig zijn.
  • Twee gebruiksvriendelijke softwaretools maken inspectieplanning en digitalisering mogelijk.
    • RFP inspection planner is een tool voor padplanning en het genereren van DMIS-productprogramma's vanuit CAD.
    • RFP digitiser verzamelt gegevens van producten zonder CAD-model, als onderdeel van een omgekeerd engineeringproces.
RFP lijnentaster voor REVO in luchtvaart

De RFP lijnentaster

De RFP levert een hoge dichtheid aan data bij een hoge opnamesnelheid voor zeer nauwkeurige meting van oppervlaktetopologie.

De taster projecteert een lijnenpatroon op het productoppervlak, en de camera van de taster neemt de variatie in het lijnenpatroon op om een dichte puntenwolk van 3D oppervlaktegegevens te bouwen. De 3D meetsoftware evalueert vervolgens de gegevenswolk en levert de inspectieresultaten.

De RFP taster wordt gestuurd door de REVO 5-assige meettechnologie en biedt zeer nauwkeurige metingen op een CMM-platform met oneindige positionering. Gegevens van alle REVO sensoren worden automatisch gerelateerd aan een gezamenlijk nulpunt en gecombineerd met data van alle andere REVO-2 sensoren om de mogelijkheden voor productinspectie op een CMM te maximaliseren.

RFP1 REVO lijnentaster

RFP lijnentaster voor REVO in actie

Uitgebreide garantie

Voor uw gemoedsrust kunt u tijdens de eerste 3 maanden na aankoop een 3-jarige garantieafsluiten voor uw nieuwe CMM-producten. Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie.

Productinformatie

 

U kijkt momenteel naar de RFP taster. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over andere tasters voor het REVO systeem: de SFP2, RSP2 of RSP3 tasterreeks.