Navigatie overslaan

Op maat gemaakte precisiestyli voor metingen

Renishaws eigen ontwerpteam kan styli op maat ontwikkelen indien ons standaard productprogramma niet precies het antwoord levert.

Een optimale meetoplossing

Hier bij Renishaw gaan we er prat op dat we alles weten wat er te weten is over styli. Deze vormen al een sleutelonderdeel van onze meetsystemen sinds 1973, toen Renishaw de allereerste schakelende meettaster introduceerde. Door de jaren heen heeft ons team van experts een uitgebreid programma styli ontworpen, van zowel standaardopties als maatwerkoplossingen.

Bij veel moeilijke toepassingen ligt de oplossing in de styluskeuze. Toegang tot het werkstuk, inspectietijden en tasternauwkeurigheid worden alle beïnvloed door de keuze van de stylus. Bij het ontwerpen van een stylus op maat wordt elk aspect zorgvuldig overwogen. We kiezen voor de ideale kogel- en stiftmaterialen, en optimaliseren de tasterprestaties voor uw specifieke toepassing.

Wist u dat wij een speciale ontwerpservice voor styli op maat hebben?

De styli-divisie van Renishaw biedt een unieke service. Wij leveren een volledige stylusoplossing op maat voor vele toepassingen met CMM's, bewerkingsmachines, de Equator™ en scannen waarvoor een standaard stylus niet zo geschikt is.

We hebben ruim 14.000 speciale styli op maat ontworpen, specifiek afgestemd op allerlei meettoepassingen en sectoren over de hele wereld. De sectoren luchtvaart, automotive en massaproductie zijn enkele voorbeelden van de industriële gebieden waarin we werken.

Contact met ons

Wij zijn gespecialiseerd in producten op maat creëren om te bieden wat onze klanten nodig hebben. Praat met ons team over nauwkeurigheid, productvormen inspecteren, levertijden en kosten.

Uw custom made stylus aanvragen

Onze styli worden ontworpen voor robuustheid en betrouwbaarheid, zodat ze superieure prestaties en nauwkeurigheid leveren in elke situatie. Met onze expertise en ervaring kunnen we de perfecte oplossing bieden voor wat in uw toepassing nodig is.

Ontdek de Renishaw-service van styli op maat ontwerpen en fabriceren

Wij vinden dat de juiste stylus selecteren gemakkelijk moet zijn. Ons ontwerpteam staat klaar om u te ondersteunen en van begin tot einde door het proces te leiden.

Ze kunnen u adviseren over welke soort stylus het beste bij uw vraag zou passen op basis van uw individuele situatie. En ze kunnen u begeleiden in diverse aspecten van stylusontwerp en -selectie, zoals prestaties, reinigen, materiaalkeuze en kalibratie.

Bovendien kunnen ze alle vragen beantwoorden die u wellicht hebt over de volgende onderwerpen, zodat zeker is dat u de juiste beslissing neemt:

 • Welke invloed temperatuurveranderingen hebben op metingen.
 • Hoe u een stylus kalibreert.
 • Kwesties over adhesieve en abrasieve slijtage.
 • Wanneer en waarom u een stylus moet vervangen.
 • Waarom het nodig is uw stylus te reinigen en hoe u dit doet.
We kijken ernaar uit om met u te praten over alles rondom styli. Alle vragen zijn welkom.

Additief geproduceerde styli

Afbeelding van toepassing: Met AM gemaakte gebogen REVO stylus

Additieve productie in metaal (AM) is een flexibele en krachtige technologie. Hiermee kunnen we componenten en onderdelen creëren die met traditionele productiemethodes niet gemaakt kunnen worden.

Dit betreft onder meer complexe vormen met inwendige structuren en rasterwerk, die zowel licht van gewicht als sterk zijn en een herhaalbare metrologie bieden.

De hoge mate van flexibiliteit in ontwerpen betekent dat additief geproduceerde styli specifiek op maat te maken zijn voor vrijwel elke toepassing. Styli op maat voor meettoepassingen bieden meer meetopties dan ooit tevoren.

Alle additief geproduceerde styli worden bij Renishaw zelf ontworpen en geproduceerd, zodat de doorlooptijden kort zijn en de kwaliteit op hoog niveau is.

Laat ons een additief geproduceerde stylus voor u ontwerpen en 3D printen.

Meer informatie over AM voor styli op maat

OPTiMUM™ diamanten styli

OPTiMUM™ diamanten styli

Styli met een diamantcoating bieden langdurige scanprestaties in veeleisende toepassingen. Tot de voordelen behoren een langere levensduur en minder stilstand voor herkalibratie en inspectie.

Kogels met een diamantcoating behouden hun rondheid bij het scannen van abrasieve oppervlakken. Ze trekken geen materiaal aan en slijten niet voortijdig wanneer ze een product scannen.

We kunnen styli met een diamantcoating ontwerpen volgens uw behoefte. Ze zijn te maken met vele draadmaten en stiftmaterialen. De kogelgrootte kan 1,5 mm tot 8 mm zijn, en wordt afgestemd op uw specifieke toepassing.

Alle OPTiMUM diamanten styli worden bij Renishaw zelf ontworpen en geproduceerd, wat de doorlooptijden kort houdt en de kwaliteit op hoog niveau.

We gaan nauw met u samenwerken om een geschikte meetoplossing te vinden die biedt wat uw toepassing nodig heeft.

Meer informatie over OPTiMUM™ diamanten styli

Styli op maat toepassingen

 • Custom styli
 • FARO Crank custom stylus
 • CAD image of custom stylus with ruby ball
 • M8 Extension with pointer stylus
 • Custom star stylus
 • Custom cross stylus
 • Vleugelstylus op maat
 • Afgeplatte stylus op maat
 • Gehoekte stylus op maat
 • Schijfstylus op maat

Complete productservice

Het styliprogramma van Renishaw is uitgebreid. Meer informatie vindt u op onze pagina precisiestyli voor metingen.

Kunt u in onze uitgebreide catalogus van standaardoplossingen niet vinden wat u zoekt, neemt u dan contact met ons op voor maatwerkondersteuning. Onze teams hebben zeer veel ervaring in en kennis van het ontwerpen en fabriceren van producten op maat voor uw specifieke vraag.

We kunnen onder eigen controle ingewikkelde ontwerpen produceren, met behulp van een modern systeem voor ontwerp en veranderingenbeheer. Daarnaast kunnen we bogen op ruim 60 jaar collectieve ervaring in engineering. Ons team garandeert de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en overeenstemming met productregels van uw Renishaw styli.

Wij adviseren om altijd Renishaw styli te gebruiken om uw kwaliteit en meetprestaties te maximaliseren. De kosten en levertijden worden beperkt door, waar mogelijk, gebruik te maken van standaardproducten.

Onze klanten dagen ons vaak uit om innovatieve ontwerpen te creëren. Neem contact op en zie wat we voor u kunnen ontwikkelen.

Educatieve gids over precisiestyli

Verkrijg belangrijke technische informatie over selectie en gebruik van het juiste type, materialen, ontwerp en kalibratie.

Download onze educatieve gids

Meer om te lezen