Navigatie overslaan

Renishaw vergroot familie van robuuste en betrouwbare oplossingen om gereedschap in te stellen voor draaien en multi-task bewerken

9 mei 2019

Wereldwijd technologiebedrijf Renishaw lanceert op EMO Hannover 2019 de nieuwe APCS-45 meettaster voor gereedschap instellen. Als aanvulling op de eerder dit jaar geïntroduceerde APCA-45 heeft de nieuwe APCS-45 een alternatief mechanisme voor stylusafscherming, dat plaatsing mogelijk maakt op machines met beperkte besturingsopties.

De nieuwe APCS-45 werd ontwikkeld voor de zwaarste bewerkingsomstandigheden op draaibanken en multi-tasking machines en biedt een robuuste, betrouwbare en geautomatiseerde oplossing om een brede reeks gereedschappen in te stellen, onder meer voor draaien, groefsteken, draadsnijden en kotteren.

Bij de vraag naar hogere productiviteit van CNC-machines is het beschikken over intelligente automatische procescontrole essentieel voor moderne fabrikanten. Automatisering van taken zoals gereedschap instellen en breukdetectie maakt handmatige tussenkomst minder nodig en verhoogt de machinebeschikbaarheid.

De nieuwe APCS-45 gereedschapinsteltaster stelt fabrikanten in staat om automatische gereedschapmeting in te zetten in hun draaiwerk en multi-task bewerkingen. Deze metingen zijn te gebruiken voor initiële gereedschapinstelling, cycli om gereedschap te vervangen, en controle van gereedschap wat betreft slijtage, breuk en thermische uitzetting.

Vele innovatieve voorzieningen, waaronder een stylusafscherming, garanderen dat de APCS-45 ook in de zwaarste bewerkingsomstandigheden blijft functioneren. Anders dan de APCA-45 waarbij de afscherming pneumatisch in- en uitgeschoven wordt, heeft de APCS-45 een veermechanisme om de afscherming in te schuiven en dus een uitgang (M-code) minder nodig in de CNC-besturing. Tot de overige kenmerken behoren een compacte roestvaststalen behuizing, ingebouwde ontluchting en als optie gereedschapreiniging met een luchtstoot.

Ontdek hoe de APCS-45 gereedschapinsteltaster u kan helpen om de uitval te verminderen, kwaliteit te verbeteren en capaciteit te verhogen, door Renishaw te bezoeken op de EMO Hannover 2019 (16 t/m 21 september, hal 6, stand D48).

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.