Navigatie overslaan

Renishaw presenteert nieuwe oppervlaktetaster voor REVO® meervoudig sensorsysteem op EMO Hannover 2017

Juni 2017

Renishaw, wereldwijd toonaangevend producent van apparatuur voor coördinatenmeetmachines (CMM's), stelt zijn nieuwe verbeterde meettaster voor oppervlakteafwerking (SFP2) voor gebruik met het REVO 5-assig meetsysteem voor CMM’s ten toon tijdens de EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

De SFP2 taster vergroot de meetmogelijkheden van oppervlaktekwaliteit binnen het REVO systeem, dat kan werken met meerdere sensoren zodat schakelend meten, snel scannen met contact en contactloze vision mogelijk zijn op één CMM.

Op een CMM de meting van oppervlakteafwerking combineren met de inspectie van afmetingen houdt ongekende voordelen in ten opzichte van traditionele inspectiemethodes waarbij een apart proces nodig is. Met zijn automatische oppervlakte-inspectie op basis van 5-assige meettechnologie leidt de SFP2 tot aanzienlijke tijdbesparing, minder handelingen met het product en meer rendement op de CMM-investering.

Het SFP2 systeem bestaat uit een meettaster en een reeks modules en kan automatisch gewisseld worden met alle andere tasters voor REVO. Dit biedt de flexibiliteit om gemakkelijk het beste gereedschap te kiezen voor de inspectie van allerlei maten en vormen, allemaal op één CMM-platform. Gegevens van meerdere tasters worden automatisch herleid tot een gezamenlijk nulpunt.

Het systeem voor oppervlakteafwerking wordt gestuurd via dezelfde interface volgens I++ DME als het REVO systeem, en volledige gebruikersfunctionaliteit wordt verzorgd door de Renishaw MODUS™ meetsoftware.

Het bekroonde REVO 5-assige meetsysteem van Renishaw is het enige scansysteem voor CMM's dat tegelijk de beweging bestuurt van drie machine- en twee kopassen en ondertussen gegevens verzamelt van het product. Met zijn reeks van 2D en 3D contact makende tasters, tasters die oppervlakteafwerking meten en contactloze vision tasters, levert het REVO systeem enorme snelheids- en nauwkeurigheidsvoordelen voor productinspecties op CMM's.

Van 18 t/m 23 september is het nieuwe SFP2 systeem in actie te zien op de Renishaw-stand op de EMO Hannover 2017.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.