Navigatie overslaan

MODUS™ metrologiesoftware

De Renishaw MODUS metrologiesoftware maakt hoogwaardige metingen eenvoudig.

De MODUS software vormt een krachtig platform om inspectieprogramma's te ontwikkelen en uit te voeren, en biedt volledige ondersteuning voor de revolutionaire REVO 5-assige meettechnologie.

 • Real-time rapportage in MODUS, groot model Volledige ondersteuning voor metrologiebesturingen volgens I++ DME, waaronder de universele CMM-besturingen van de UCC serie van Renishaw.
 • Geheel compatibel met REVO
 • Offline programmeren op CAD-basis, met ondersteuning van de neutrale formaten IGES, STEP, Parasolid® en VDA-FS
 • Hoogwaardige integratie met de systemen CATIA® (v5 en v4), Siemens® NX™ (voorheen Unigraphics®), Pro/E® en Solidworks® CAD/CAM
 • Volledige bewegingssimulatie inclusief 5-assige verplaatsingen
 • Ondersteuning van DMIS
 • Gecertificeerde mathematische algoritmes
 • Krachtige tekstuele en grafische rapportage
 • Flexibele uitvoer van resultaatgegevens, waaronder gecertificeerde Q-DAS

Krachtige metrologiesoftware

Scherm van schoepenwielmeting in MODUS

De MODUS software van Renishaw biedt een krachtig platform voor 5-assig meten. Een configureerbare gebruikersinterface maakt het mogelijk om offline DMIS-programma's te ontwikkelen met geometrie, afmetingen en toleranties vanuit CAD, inclusief volledige simulatie. De software omvat gecertificeerde algoritmes om vormkenmerken te meten en te construeren en producten uit te lijnen.

Programma's kunnen offline direct uit CAD gemaakt worden, en het tasterpad is op het scherm te verifiëren. De CMM-omgeving, opspanmiddelen en productlocatie op de machine zijn allemaal definieerbaar. Programma's voor 5-assig meten zijn zo geheel te simuleren. De stilstand van de CMM wordt hierdoor minimaal, want de programma's komen gebruiksklaar op de machine waarna testen nauwelijks nog nodig is.

Samenwerking dankzij standaarden

Scherm van real-time rapportage in MODUS

Omdat MODUS gebaseerd is op industriële standaarden als DMIS, I++ DME, DML en Microsoft® SQL Server, is het pakket maximaal compatibel met uw bestaande programma's en rapporten. Tot de flexibele mogelijkheden behoren rapporten in tekst en in grafische vorm. De resultaatgegevens zijn te exporteren in vele bestandsformaten, waaronder gecertificeerde Q-DAS voor uitgebreide SPC-analyse.

De rapportagefunctie van MODUS is uitgebreid en omvat ook traditionele CMM-rapporten in tekst, waarvan u het formaat zelf kunt definiëren. Met de grafische rapportage zijn de resultaten weer te geven ten opzichte van het CAD-model, bijvoorbeeld als boxplot of als 3D-vormplot.

Toekomstgericht

De MODUS metrologiesoftware is een toekomstgerichte investering, die de beschikbaarheid garandeert van de meest recente technologische ontwikkelingen van Renishaw.

Zo zijn er nieuwe meettasters in voorbereiding voor het REVO 5-assig meetsysteem, onder meer om oppervlakteafwerking te meten.

Ontdek het verborgen vermogen van uw CMM’s

Lees het artikel over de mogelijkheden om het meetvermogen en de prestaties van bestaande CMM's te verhogen door er de allermodernste software, besturingen en sensortechnologie aan toe te voegen.

 • Witboek: Ontsluit het verborgen vermogen van uw CMM’s

  De vooruitgang in tasters, metrologiesoftware en besturingstechnologie maakt het nu mogelijk om bestaande CMM’s om te vormen. Ze worden daardoor nauwkeuriger, meten sneller, zijn verder geautomatiseerd, bieden nieuwe mogelijkheden en zijn te programmeren op CAD-basis. Zeker onder de huidige omstandigheden is upgraden economisch en ecologisch interessant.

.

Productinformatie voor inspecties op CMM's