Navigatie overslaan

Renishaw heeft de FixtureBuilder 3D modelleersoftware gelanceerd om opspanningen te creëren en te helpen bij documenteren en offline programmeren

April 2016

Renishaw presenteert de FixtureBuilder op EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

FixtureBuilder is een 3D modelleersoftwarepakket dat gericht is op het offline creëren en documenteren van opspanningen.

De software is te gebruiken met een CAD-model van het te inspecteren product. Dit wordt geïmporteerd in FixtureBuilder, waarna de opspanning er omheen gebouwd wordt. Het geheel van opspanning met product kan vervolgens geëxporteerd worden naar inspectiesoftware, in universele bestandsformaten zoals IGES, SAT en STEP.

FixtureBuilder biedt zijn gebruikers een groot aantal voordelen, die voortkomen uit de uitstekende kennis van Renishaw van praktisch meten en producten inspecteren.

FixtureBuilder is ongekend eenvoudig in het gebruik, dankzij:

  • Heldere en handig ingedeelde componentbibliotheken;
  • Een intelligente versleepfunctionaliteit;
  • Vlotte behandeling van producten;
  • Een gemakkelijk te hanteren geleidingsmechanisme.

De gebruikerservaring wordt verder versterkt door de volledige CAD-compatibiliteit van de software en de mogelijkheid voor bibliotheken op maat.

De functie 'Build it' is een van de belangrijkste voordelen voor alle gebruikers van FixtureBuilder. Daarmee zijn automatisch werkinstructies en een materiaallijst te produceren voor elke ontworpen opspanning. Dit helpt bij het voldoen aan kwaliteitsnormen en het plaatsen van bestellingen.

De software is leverbaar voor alle bestaande en toekomstige klanten van Renishaw, om de productiviteit van hun Renishaw opspansystemen en andere inspectieapparatuur uit te breiden en verder te verhogen. Het pakket is aan te schaffen via het distributienetwerk van Renishaw en eveneens in de Renishaw webshop. Een gratis demoversie is eveneens verkrijgbaar.

Meer informatie over opspanproducten van Renishaw vindt u op www.renishaw.nl/fixtures.

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.