Navigatie overslaan

Renishaw FixtureBuilder

De Renishaw FixtureBuilder software creëert opspanningen die te documenteren zijn en kunnen assisteren bij offline programmeren voor metingen met een CMM of een Equator™ en inspecties met vision.

Softwarepakket FixtureBuilder

FixtureBuilder is een 3D modelleersoftwarepakket dat gericht is op het creëren en documenteren van opspanningen.

De software is te gebruiken met een CAD-model van het geïnspecteerde product. Dit wordt geïmporteerd in FixtureBuilder, waarna de opspanning er omheen gebouwd wordt. Het geheel van opspanning met geïnspecteerd product kan vervolgens geëxporteerd worden naar inspectiesoftware. FixtureBuilder ondersteunt de meeste CAD-formaten, waaronder IGES, SAT en STEP.

Download de volledige FixtureBuilder 8.0 software voor gratis 30 dagen lang uitproberen

Kenmerken en voordelen

FixtureBuilder biedt zijn gebruikers een groot aantal voordelen, die voortkomen uit Renishaws uitstekende kennis van praktisch meten en producten inspecteren.

Gebruiksgemak

Heldere en handig ingedeelde bibliotheken

FixtureBuilder software - gemaakte opspanning

Alle standaard voetplaten en opspanelementen zijn handig ondergebracht in catalogi met tabbladen, gegroepeerd per soort element en schroefdraadmaat.

Intelligente versleepfunctionaliteit

FixtureBuilder software - versleepfunctionaliteit (voorbeeld 2)

Sleep de elementen simpelweg naar een plaats op een voetplaat of een ander element. De *SmartSnap®* technologie zet ze automatisch goed neer, en geeft daarbij het betreffende schroefgat en de X-, Y- en Z-coördinaten aan.

Snelste manier om producten te manipuleren

FixtureBuilder software - TriBall functie

Met de TriBall®* voorziening kunnen gebruikers van de FixtureBuilder software producten onafhankelijk verplaatsen in de 3D werkruimte.

Gemakkelijk te hanteren geleidingsmechanisme

FixtureBuilder software - geleidingsfunctie

Met de gemakkelijk te gebruiken geleidingsfunctie kan het te inspecteren product nauwkeurig in de opspanning geplaatst worden. Tot de beschikbare manieren van geleiding behoren onder meer uitlijnen, samenbrengen, concentrisch en tangent.

Flexibiliteit

QuickLoad™ railondersteuning

QuickLoad Rail in FixtureBuilder

Opspanningen voor het inspecteren van producten, gemonteerd op meerdere platen die bevestigd zijn aan het snelle, gemakkelijke en herhaalbare QuickLoad railsysteem.

Compatibiliteit met 3D CAD

3D CAD getoond in FixtureBuilder V8.0

FixtureBuilder biedt de mogelijkheid om de meest gangbare 3D CAD-bestanden te importeren of te exporteren (Parasolid, STEP, ACIS, STL, IGES en meer).

Bibliotheken op maat

Bibliotheken op maat getoond in FixtureBuilder V8.0

Gebruikers kunnen opspanningen en voetplaten op maat creëren en deze in zelf gedefinieerde bibliotheken opslaan voor later gebruik of ter informatie.

Overeenstemming

Voldoen aan de kwaliteitsnormen

Verbeter uw overeenstemming met kwaliteitsnormen. De functie 'Build it' is een van de belangrijkste voordelen voor alle gebruikers van de FixtureBuilder software. Daarmee zijn een complete materiaallijst en werkinstructies te produceren voor elke ontworpen opspanning. Ook helpt de functie om te voldoen aan ISO QS9000 en andere kwaliteitsnormen.

FixtureBuilder toepassingen

Renishaw biedt ook programmeer- en inspectiesoftware voor metingen met CMM's en de Equator™.

*SmartSnap® en TriBall® zijn geregistreerde handelsmerken van IronCAD.