Navigatie overslaan

OPTiMUM™ diamanten styli voor meettoepassingen

OPTiMUM™ diamanten styli voor meettoepassingen ondersteunen het scannen met hoge prestaties onder de zwaarste omstandigheden. Behaal voordeel uit de langere levensduur en verminderde stilstand voor herkalibratie en inspectie.

Waarom OPTiMUM styli met diamantcoating gebruiken?

De serie OPTiMUM diamanten styli is specifiek ontworpen voor gebruik in meettoepassingen die een zeer slijtvaste stylus vereisen.

Het voornaamste voordeel van de met diamant gecoate kogels is dat ze hun rondheid behouden en geen last hebben van materiaaloverdracht of voortijdige slijtage wanneer ze zachte legeringen of schurende materialen scannen.

Dit biedt verscheidene voordelen, waaronder een langere levensduur en minder stilstand voor herkalibratie en inspectie.

Contact met ons

Uw styli met diamantcoating worden ontworpen per bestelling en kunnen gemaakt worden in diverse draadmaten en stiftmaterialen.

Met kogelgroottes van 1,5 mm tot 8 mm gaan we samen met u een oplossing uitwerken voor uw meetvragen.

Verstuur uw aanvraag voor diamanten styli

Zie onze OPTiMUM diamanten styli in actie


Ontdek hoe OPTiMUM diamanten styli u voordelen kunnen brengen

Voor de meeste inspectie-uitdagingen is de keuze van een stylus kritisch. Toegang tot productvormen, inspectietijden en tasterprestaties worden alle beïnvloed door de gebruikte stylus.

Het voornaamste voordeel van onze met diamant gecoate kogels is dat ze hun rondheid behouden en geen last hebben van materiaaloverdracht of voortijdige slijtage wanneer ze schurende materialen of zachte legeringen scannen. Dit biedt verscheidene voordelen, waaronder een langere levensduur en minder stilstand voor herkalibratie en inspectie.

Het styliprogramma van Renishaw is uitgebreid. Meer informatie vindt u op onze pagina precisiestyli voor metingen.

Voorkom voortijdige stylusslijtage

Scannen op harde of schurende oppervlakken kan resulteren in slijtage vanwege de schurende werking van het product- en stylusmateriaal over elkaar.

Bij gebruik van een robijnen kogel voor het scannen, kunnen achterblijvende minuscule deeltjes van het productoppervlak fijne krassen veroorzaken op de styluskogel en het productoppervlak.

De kogels van OPTiMUM diamanten styli zijn buitengewoon slijtvast en behouden hun vorm bij het scannen van schurende oppervlakken.

Een OPTiMUM™ diamanten stylus scant siliciumcarbide
Een OPTiMUM™ diamanten stylus scant een aluminium Cosworth V10 motorblok met stalen cilindervoeringen

Geen materiaaloverdracht

Bij het scannen op zachte materialen zoals aluminium verzamelt zich materiaal op de styluskogel.

Wanneer een robijnen kogel wordt gebruikt om aluminium te scannen, trekken de beide materialen elkaar aan en geeft het zachtere oppervlak materiaal af aan het hardere oppervlak. Dit houdt in dat aluminium wordt afgezet op het oppervlak van de robijnen kogel, die daardoor van vorm verandert zodat u uw stylus vaak zult moeten verwisselen.

Met OPTiMUM diamanten styli hecht het overgedragen materiaal zich niet aan de kogel, en eventuele kleine afzettingen zijn eenvoudig af te vegen.

Uitdagende waarneming bij materiaaltests. Wat weten we werkelijk?

We hebben vele materiaalsoorten voor styluskogels beschikbaar, maar weten we werkelijk welk materiaal het beste presteert bij scannen?

Bij Renishaw vinden we het essentieel dat onze klanten in hun scantoepassingen de juiste stylus gebruiken, en daarom vinden we materiaaltests zo belangrijk.

Ons team doet voortdurend proeven op bekende problematische materialen. Hebt u problemen met het scannen van een bepaald materiaal, dan kunnen onze eigen experts u helpen.

Hebt u last van aangetrokken materiaal of slijtage wanneer u titanium scant?

Wij voerden scanproeven uit op titaniumlegering Ti64 met een standaard gedraaid oppervlak.

Dit was een voortdurende test over 5000 meter met styli die een punt van robijn, siliciumnitride of OPTiMUM diamant hadden. Elke 50 meter een éénpuntsscan met Z-puntmeting, om vast te stellen of er materiaaloverdracht of slijtage optrad.

De resultaten bevestigden dat robijnen en OPTiMUM diamanten styli de beste opties waren, met resultaten binnen de verwachte prestatiespecificatie van de CMM. Siliciumnitride vertoonde vanaf het begin enige slijtage, en dat ging gedurende de test verder.

Onder deze testcondities zouden we zowel robijnen als OPTiMUM diamanten styli aanbevelen als een goede scanoplossing.

Scanproeven op titaniumlegering Ti64

Hebt u problemen bij het scannen van geanodiseerd aluminium?

Scanproeven op geanodiseerd aluminium

Bij het aanpakken van uitdagende waarnemingen hebben we ook sleepscanproeven uitgevoerd op een geëxtrudeerde, machinaal bewerkte en AA15 geanodiseeerde aluminiumlegering 6082.

Dit was een voortdurende test over 5000 meter met styli die een punt van robijn, siliciumnitride of OPTiMUM diamant hadden. Elke 50 m een éénpuntsscan met Z-puntmeting, om vast te stellen of er materiaaloverdracht of slijtage optrad.

Alle drie de materialen presteerden goed over deze afstand. De siliciumnitride vertoonde lichte slijtage, maar was nog ruim binnen de verwachte prestatiespecificatie van de CMM.

Onder deze testcondities zouden we de styli met robijnen, siliciumnitride en OPTiMUM diamanten punt aanbevelen als een goede scanoplossing.

Hebt u problemen met aluminium 6082-T6 dat materiaal aantrekt?

Wij voerden sleepscanproeven uit op aluminium 6082-T6.

Dit was een voortdurende test over 15000 meter met styli die een punt van robijn, siliciumnitride of OPTiMUM diamant hadden. Elke 50 m een éénpuntsscan met Z-puntmeting, om vast te stellen of er materiaaloverdracht of slijtage optrad.

Bij onze OPTiMUM styli met diamanten punt zagen we fenomenale scanprestaties, zonder veranderingen in de metrologie en zonder materiaaloverdracht.

Onder deze testcondities zouden we OPTiMUM styli met diamanten punt aanbevelen als de enige goede scanoplossing.

Scanproeven met styli op aluminium 6082-T6

Ontwerp op maat

Styli met diamantcoating worden ontworpen per bestelling en kunnen gemaakt worden in diverse draadmaten en stiftmaterialen. Om aan uw specifieke vraag te kunnen voldoen variëren de kogels in grootte van 1,5 mm tot 8 mm.

OPTiMUM diamanten styli worden bij Renishaw zelf ontworpen en geproduceerd, wat de doorlooptijden kort houdt en de kwaliteit op hoog niveau.

Alle OPTiMUM diamanten styli geproduceerd voor gebruik met de REVO® RSP2 scantaster worden getest door Renishaw om zeker te stellen dat de afstelparameters voor resonantiebeheersing van het REVO systeem geldig zijn voor de styli.

Artikel: OPTiMUM diamanten styli

Lees ons artikel over de vergelijking van OPTiMUM diamanten styli met de in de industrie gangbare robijnen styli en hun aangetoonde verschillen in slijtage onder extreme scanomstandigheden.

Download het artikel

Vergelijkende slijtagetest met Renishaws OPTiMUM diamanten styli en standaard robijnen versies