Navigatie overslaan

Additief geproduceerde styli

Complexe producten fabriceren vraagt om oplossingen op maat met additief geproduceerde styli

Waarom styli op maat additief produceren?

Additieve productie in metaal (AM) is een flexibele en krachtige technologie die te gebruiken is om componenten en onderdelen te creëren die met traditionele productiemethodes niet gemaakt kunnen worden.

Dit betreft onder meer complexe vormen met inwendige structuren en rasterwerk, die zowel licht van gewicht als sterk zijn en een herhaalbare metrologie bieden.

De hoge mate van flexibiliteit in ontwerpen betekent dat additief geproduceerde styli specifiek op maat te maken zijn voor vrijwel elke toepassing.

Contact met ons

Onze ontwerpservice op maat voor AM styli gebruikt ingewikkelde geometrie die voordelen biedt ten opzichte van traditionele styli. Dit kan ontwerpuitdagingen beantwoorden voor zowel nieuwe als bestaande producten.

Verstuur uw aanvraag voor AM styli

Snelle ontwerpservice voor styli op maat

Renishaw fabriceert uw styli op maat in eigen huis en biedt daarvoor een uitgebreide ontwerpservice om aan al uw meetwensen te voldoen. Onze ontwerpservice op maat garandeert korte doorlooptijden, zodat uw productie niet hoeft te wachten.

Neem contact met ons op om meer te ontdekken over onze ontwerpservice op maat voor zowel traditionele als AM styli.

Het styliprogramma van Renishaw is uitgebreid. Meer informatie vindt u op onze pagina precisiestyli voor metingen.

Ontwerpvrijheid

Ontwerp onderdelen voor hun uiteindelijk gebruik, niet voor inspectie. Met AM styli zijn maten te meten die voor traditionele styli niet toegankelijk zijn, dus onderdelen hoeven niet langer ontworpen te worden met het oog op toegankelijkheid voor metingen.

Specifiek ontworpen rasterstructuren en buisconstructies reduceren de totale massa en bieden toch structurele integriteit, waardoor de verhouding tussen grootte en gewicht maximaal kan zijn. Draadgaten (M2/ M3/ M4/ M5) kunnen opgenomen worden om een extra stylus aan te brengen uit het uitgebreide Renishaw programma van standaardstyli.

Zeer nauwkeurige metrologie

Door met laser metaalpoeder te smelten zijn sterke lichtgewicht constructies te creëren, die herhaalbare en nauwkeurige meetresultaten mogelijk maken.

Met AM technologie zijn styli te produceren met een minimum aantal benodigde onderdelen (en dus verbindingen), wat de robuustheid aanzienlijk verbetert.

Elke stylus wordt zo ontworpen dat gewicht, balans en stijfheid optimaal zijn.

Ontwerp op maat

Alle AM styli worden bij Renishaw zelf ontworpen en geproduceerd, zodat de doorlooptijden kort zijn en de kwaliteit op hoog niveau is.

Onze expertise stelt ons in staat een product te ontwikkelen dat voldoet aan de eisen die onze klant stelt aan nauwkeurigheid, te inspecteren product, levertermijn en kosten. Al deze aspecten worden meegenomen bij het ontwerpen van een stylus op maat, zodat de uiteindelijke oplossing de ideale kogel- en stiftmaterialen bevat en de taster in uw specifieke toepassing optimaal laat functioneren.

Grotere ontwerpvrijheid, betere toegang voor inspecties

Styli op maat voor meettoepassingen leveren meer meetmogelijkheden dan ooit tevoren; AM biedt de gelegenheid om complexe vormen te produceren die inspecties mogelijk maken op plaatsen die voorheen ontoegankelijk waren. AM styli worden zo ontworpen dat ze de mogelijkheden van het REVO® 5-assig platform met meerdere sensoren voor CMM's vergroten, zodat meer flexibiliteit ontstaat bij het benaderen van een component om te meten.

Door de flexibele technologieën van AM en het REVO platform met meerdere sensoren te combineren, verkrijgen fabrikanten een grotere vrijheid in productontwerp. Onderdelen waarvan het ontwerp voorheen toegang moest bieden aan traditionele styli voor inspecties kunnen nu ontworpen worden zonder zulke beperkingen vanwege metingen.

Additief geproduceerde holle stylus op maat van titanium, voor REVO 5-assig inspectiesysteem

Complexe geometrie om overal bij te kunnen

AM Schijfstylus

AM styli zijn te maken met een ingewikkelde geometrie die voordelen biedt ten opzichte van traditionele styli en kunnen ontwerpuitdagingen aan van zowel nieuwe als bestaande producten.

Schijfstyli zijn een oplossing om grote productmaten te meten, maar het was soms lastig om ze te ontwerpen. De schijven waren alleen te maken van keramiek, waardoor de te produceren grootte beperkt was. Een op maat gemaakte AM stylus kan voorzien worden van een stijve en lichte structuur, die te produceren is in grotere diameters dan een keramische stylus. Een door Renishaw ontworpen en gemaakte titanium schijf van 100 mm met geslepen buitenoppervlak weegt slechts 13 gram. Dat is een gewichtsbesparing van 70% vergeleken met een conventionele schijfstylus van deze maat.

Gerelateerde casestudie

Linex Manufacturing overwint inspectie-uitdagingen met een additief geproduceerde stylus op maat.

Lees de casestudie en ontdek meer

Meer om te lezen

Ontdek de voordelen van styli maken met additieve productietechniek (AM) en hoe wij kunnen helpen als u een stylus op maat nodig hebt.

AM toepassingen