Navigatie overslaan

Additief geproduceerde styli

Complexe producten maken vraagt om speciale oplossingen

Waarom styli op maat additief produceren?

Additieve productie in metaal (AM) is een flexibele en krachtige technologie die te gebruiken is om componenten en onderdelen te creëren die met traditionele productiemethodes niet gemaakt kunnen worden. Dit betreft onder meer complexe vormen met inwendige structuren en rasterwerk, die zowel licht van gewicht als sterk zijn en een herhaalbare metrologie bieden. De hoge mate van flexibiliteit in ontwerpen betekent dat additief geproduceerde styli specifiek op maat te maken zijn voor vrijwel elke toepassing.

Ontwerpvrijheid

Ontwerp onderdelen voor hun uiteindelijk gebruik, niet voor inspectie. Met AM styli zijn maten te meten die voor traditionele styli niet toegankelijk zijn, dus onderdelen hoeven niet langer ontworpen te worden met het oog op toegankelijkheid voor metingen.

Zeer nauwkeurige metrologie

Door met laser metaalpoeder te smelten zijn sterke lichtgewicht constructies te creëren, die herhaalbare en nauwkeurige meetresultaten mogelijk maken.

Complexe geometrie

Met AM zijn styli met een complexe geometrie te produceren om aan te sluiten op de toegangsmogelijkheden die ingewikkelde producten bieden.

Ontwerp op maat

Alle AM styli worden bij Renishaw zelf ontworpen en geproduceerd, zodat de doorlooptijden kort zijn en de kwaliteit op hoog niveau is.

Grotere ontwerpvrijheid, betere toegang voor inspecties

Styli op maat voor meettoepassingen leveren meer meetmogelijkheden dan ooit tevoren; AM biedt de gelegenheid om complexe vormen te produceren die inspecties mogelijk maken op plaatsen die voorheen ontoegankelijk waren. AM styli worden zo ontworpen dat ze de mogelijkheden van het REVO® 5-assige platform met meerdere sensoren voor CMM's vergroten, zodat meer flexibiliteit ontstaat bij het benaderen van een component om te meten.

Door de flexibele technologieën van AM en het REVO platform met meerdere sensoren te combineren, verkrijgen fabrikanten een grotere vrijheid in productontwerp. Onderdelen waarvan het ontwerp voorheen toegang moest bieden aan traditionele styli voor inspecties kunnen nu ontworpen worden zonder zulke beperkingen vanwege metingen.

Additief geproduceerde holle stylus op maat van titanium, voor REVO 5-assig inspectiesysteem

Additief geproduceerde schijfstylus van 100 mm

Complexe geometrie om overal bij te kunnen

AM styli zijn te maken met een ingewikkelde geometrie die voordelen biedt ten opzichte van traditionele styli en kunnen ontwerpuitdagingen aan van zowel nieuwe als bestaande producten.

Schijfstyli zijn een oplossing om grote productmaten te meten, maar het was soms lastig om ze te ontwerpen. De schijven waren alleen te maken van keramiek, waardoor de te produceren grootte beperkt was. Een op maat gemaakte AM stylus kan voorzien worden van een stijve en lichte structuur, die te produceren is in grotere diameters dan een keramische stylus. Een door Renishaw ontworpen en gemaakte titanium schijf van 100 mm met geslepen buitenoppervlak weegt slechts 13 gram. Dat is een gewichtsbesparing van 70% vergeleken met een conventionele schijfstylus van deze maat.

  • AM Disc stylus

Snelle ontwerpservice voor styli op maat

Renishaw fabriceert uw styli op maat in eigen huis en biedt daarvoor een uitgebreide ontwerpservice om aan al uw meetwensen te voldoen. Onze ontwerpservice op maat garandeert korte doorlooptijden, zodat uw productie niet hoeft te wachten. Neem contact met ons op om meer te ontdekken over onze ontwerpservice op maat voor zowel traditionele als AM styli.

Downloaden

AM toepassingen