Navigatie overslaan

Nieuwe software vergroot mogelijkheden met QC20-W ballbar voor gegevensopname op tijdbasis

augustus 2015

Renishaw introduceert op de EMO 2015 Ballbar Trace, een nieuw softwarepakket voor gegevensopname op tijdbasis, bestemd voor de QC20-W ballbar waarmee de positioneringsnauwkeurigheid van CNC-bewerkingsmachines wordt geverifieerd. De nieuwe software is gratis voor bestaande gebruikers van de QC20-W en biedt vele nieuwe toepassingen, waaronder statische bewaking en gegevensopname volgens ISO 10791-6. Ook verloopt het systeem instellen voor tests nu sneller. Samen met Ballbar Trace wordt een nieuwe versie van de XCal-View software voor gegevensanalyse geïntroduceerd, die een uitgebreidere gegevensanalyse biedt.

De QC20-W is een draadloze telescopische ballbar die lengte-afwijkingen zeer nauwkeurig kan meten. De QC20-W is geoptimaliseerd voor nauwkeurigheidscontrole en diagnose van CNC-bewerkingsmachines en vermindert zo de machinestilstand, uitval en inspectiekosten.

De ISO-norm 10791 specificeert de testcondities voor bewerkingscentra met 4 of 5 assen. Deel 6 van ISO 10791 omschrijft kinematische verificaties met een ballbar. Met de tijdens een aantal meerassige machinebewegingen verzamelde gegevens wordt tegelijkertijd de contournauwkeurigheid gecontroleerd van de drie traditionele cartesische assen en een of twee rotatie-assen.

Snelle gegevensanalyse volgens internationale normen

De nieuwe XCal-View versie 2.3 software voor gegevensanalyse geeft gebruikers de mogelijkheid om via Ballbar Trace opgenomen gegevens snel te onderzoeken en op te vragen. Rapportage kan direct in het formaat volgens ISO 10791-6.

XCal-View versie 2.3 wordt gratis verkrijgbaar voor alle bestaande gebruikers van XCal-View. Nieuwe gebruikers kunnen de software aanschaffen via hun plaatselijke Renishaw-leverancier. Zowel Ballbar Trace als XCal-View versie 2.3 zal te downloaden zijn vanaf www.renishaw.nl/ballbartrace.

Ballbar Trace en XCal-View versie 2.3 vormen een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel om te voldoen aan ISO 10791-6 en de QC20-W flexibeler te kunnen gebruiken. In de toekomst is van Ballbar Trace door verdere doorontwikkeling nog meer functionaliteit te verwachten.

Meer informatie over de Renishaw producten voor kalibratie en nauwkeurigheidscontrole vindt u op www.renishaw.nl/calibration.

Downloaden