Navigatie overslaan

Equator™ 500 meetsysteem

De Equator™ 500 van Renishaw – veelzijdig meten op de werkvloer en intelligente procescontrole voor grotere producten

Het grotere Equator 500 systeem maakt het vergelijkend meten van grotere producten mogelijk, met een werkvolume van 500 mm diameter en tot 400 mm hoogte.

De Equator 300 en 500 meetsystemen zijn beide nauwkeurig in het gebied van 5 ºC tot 50 ºC, hoe snel de temperatuur ook verandert, en kunnen scannen met snelheden tot meer dan 200 mm/s.

Elk systeem is compatibel met de eenvoudig te gebruiken Organiser software voor operators, de EZ-IO software voor automatisering en de IPC (intelligente procescontrole) software om gereedschapinstellingen bij te werken op CNC-bewerkingsmachines.

Groter meetvolume

De Equator 500 heeft een meetvolume van 500 mm diameter in het XY-vlak en 250 mm in Z-richting indien gebruik wordt gemaakt van de SM25-2 scanmodule. Dit is uit te breiden naar 400 mm in Z-richting met de SM25-3 scanmodule, die styli tot 200 mm lengte mogelijk maakt om veel meer meetplaatsen te kunnen bereiken. Het grondvlak van de Equator 500 kan producten en opspanningen dragen tot een totaal gewicht van 100 kg.

Gangbare toepassingen zijn onder meer voor personen- of vrachtwagens geproduceerde transmissie- en motorcarters, onderdelen van de aandrijflijn zoals drijfstangen en differentieelhuizen, gietstukken voor de wielophanging, geperste onderdelen, kleppen en pompen.

Afbeelding van werkvolume Equator 500

Nauwkeurigheid bij snelle temperatuurveranderingen, nu over een gebied van 45 ºC

Klimatologische omstandigheden kunnen resulteren in variërende dagelijkse en seizoensmatige cycli. Zo kan bijvoorbeeld in een 's morgens vroeg koude werkplaats de temperatuur later stijgen vanwege omstandigheden van buitenaf en doordat machines warm worden. Het Equator systeem heeft bewezen dat dit te verhelpen is door een nieuwe referentie te maken, zodat nauwkeurig meten kan starten zodra het eerste product gemaakt is en kan doorgaan zonder last te hebben van veranderende omstandigheden.

Nieuwe Equator 500 - Naast Equator 300


Automatisch gereedschapinstellingen bijwerken, direct vanuit Equator 300 en 500 systemen

De Equator serie is compatibel met de nieuwe IPC software die het mogelijk maakt om bewerkingen constant te bewaken en bij te stellen, waardoor de productmaten dicht bij nominaal en ruim binnen de limieten van de procescontrole blijven. Deze correctie van procesverloop verbetert de productkwaliteit en productiemogelijkheden, en vermindert de uitval. Doordat het Equator meetsysteem zich in de nabijheid van het CNC-proces bevindt, zijn aanpassingen op de plaats van productie mogelijk. Dit voorkomt vertragingen en men hoeft niet te wachten op de (eind)inspectie van het gereed product. Een Equator meetsysteem kan aangesloten worden op een of meer CNC-machinebesturingen.

Nieuwe Equator 500 - Bijwerken met IPC naast Equator 300

Ontdek meer