Navigatie overslaan

Renishaw lanceert nieuwe CARTO softwareoplossing voor kalibratiesystemen

21 september 2015

Renishaw lanceert op de EMO 2015 een nieuw gratis software pakket voor Renishaw kalibratiesystemen. Het pakket bevat Capture en Explore, die bij het XL-80 laserinterferometersysteem de gegevensopname en -analyse verzorgen. CARTO versie 1.1 ondersteunt lineaire, hoek- en rechtheidsmetingen, naar keuze gestart door middel van een druk op de knop , door de positie of op afstand (TP-in). CARTO heeft een nieuw databasesysteem dat automatisch gegevens opslaat en sorteert. Daardoor kunnen gebruikers er gemakkelijker mee werken, en snel en eenvoudig gegevens vergelijken met eerdere resultaten.

Capture is opgenomen in het CARTO pakket als een verbeterde en bijgewerkte applicatie voor gegevensopname met de volgende kenmerken:

  • De oriëntatie van de machinebeweging wordt automatisch gedetecteerd, wat de kans op menselijke fouten in het proces verkleint.
  • Met de intuïtieve gebruikersinterface kunnen nieuwe gebruikers al snel gegevens gaan opnemen, met minder training vooraf. 
  • Voor een efficiënte navigatie zijn alle kernfuncties beschikbaar op het scherm.
  • Meetpuntvolgordes volgens ISO 10360 zijn automatisch te creëren, wat eenvoudiger werkt dan een uitgebreide testopstelling.

Explore voegt de voordelen van de XCal-View software voor gegevensanalyse toe aan het CARTO pakket met de volgende kenmerken:

  • De tests in de database zijn te doorzoeken met verschillende criteria, waaronder machinenaam, operator en datum. Zo kunnen gebruikers op een handige manier historische testgegevens bekijken.
  • Op het scherm zijn meerdere sets gegevens over elkaar heen te leggen om ze visueel te vergelijken.
  • Vanuit de testresultaten kunnen bestanden voor lineaire foutcompensatie gecreëerd worden.
  • Bij het maken van testrapporten zijn eigen voorkeuren mogelijk, zoals een lijndikte voor de grafieken kiezen of een bedrijfslogo toevoegen.

Gebruikersvriendelijke interface

Met de intuïtieve CARTO gebruikersinterface kunnen nieuwe gebruikers snel beginnen met gegevens opnemen en analyseren, zonder vooraf training te volgen of lange handleidingen te lezen. Doordat in het gehele pakket eigen aanpassingen mogelijk zijn, kunnen Capture en Explore afgestemd worden op de individuele wensen van iedere gebruiker.

Door verdere doorontwikkeling gaat CARTO in de toekomst nog meer mogelijkheden bieden, waaronder rotatie- , vlakheids- en dynamische metingen. CARTO versie 1.1 wordt als gratis download beschikbaar op www.renishaw.nl/carto.

Meer informatie over de Renishaw producten voor kalibratie en nauwkeurigheidscontrole vindt u op www.renishaw.nl/calibration.

Downloaden