Navigatie overslaan

Nieuwe meettaster meet geheel automatisch oppervlakteafwerking op CMM's

Inspectie van oppervlakteafwerking volledig geïntegreerd binnen meetroutines op CMM’s.

25.07.11

REVO® meettaster voor oppervlakteafwerking Renishaw heeft een nieuwe meetmogelijkheid toegevoegd aan zijn revolutionaire REVO® vijfassig meetsysteem, waarmee voor het eerst de inspectie van oppervlakteafwerking volledig geïntegreerd kan worden binnen meetroutines op CMM’s.

Met een meetbereik van 6,3 tot 0,05 Ra vormt de meettaster voor oppervlakteafwerking SFP1 een uniek platform voor besparing van arbeidskosten en verkorting van inspectietijden, omdat handmatige instrumenten niet meer nodig zijn en het verplaatsen van producten naar kostbare aparte ruwheidsmeetsystemen kan vervallen. Gebruikers van CMM’s kunnen nu automatisch wisselen tussen scannen van het product en meten van de oppervlakteafwerking. Alle analyses komen in één meetrapport te staan.

Oppervlaktegegevens van hoge kwaliteit

Aangezien de SFP1 meettaster voor oppervlakteafwerking volledig geïntegreerd is in het REVO 5-assig meetsysteem, zijn ook voor deze taster krachtige middelen beschikbaar om sneller en flexibeler te inspecteren.

De meettaster omvat een C-as waarmee, gecombineerd met de oneindige mogelijkheden om de REVO meetkop te positioneren en een keuze aan styli, de tasterpunt automatisch in elke passende hoek voor het product te oriënteren is. De opgenomen oppervlaktegegevens zijn daardoor van de hoogste kwaliteit. De SFP1 wordt geleverd met twee speciale styli: de rechte SFS-1 en de gehoekte SFS-2. Ze worden gekozen door middel van het meetprogramma in uitvoering, met behulp van het REVO modulaire reksysteem (MRS). Zo is een flexibele toegang tot te meten vormen mogelijk in combinatie met een consistente automatische CNC-omgeving.

De SFP1 meettaster voor oppervlakteafwerking werkt met een ondersteuning voor zijn diamanten stylus met 2 μm puntradius. De taster levert Ra, RMS en ruwe gegevensformaten via de Renishaw UCCServer software met het I++ DME protocol aan de gebruikte meetapplicatiesoftware. De ruwe gegevens kunnen daarna aangeboden worden aan speciale softwarepakketten voor oppervlakteanalyse voor een gedetailleerde rapportage.

Automatische kalibratie van oppervlaktetaster

Gehoekte stylus voor oppervlakteafwerking op het kalibratieobject Ook de kalibratie van de meettaster is geautomatiseerd en vindt plaats binnen een CMM-programma. Een nieuw kalibratieobject voor oppervlakteafwerking (SFA) is bevestigd aan het MRS rek en wordt gemeten met de SFP1 meettaster. De software past vervolgens de parameters van de taster aan op basis van de gekalibreerde waarden van het object.

Meer informatie
Lees meer over de Renishaw meettastersystemen en software voor CMM's en de nieuwe CMM-retrofitservice.

 

Downloads

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.

Nieuwsbrieven

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.