Navigatie overslaan

Nieuwe meetkop voor 5-assig schakelend meten

Renishaw brengt een uniek en innovatief meetproduct uit dat de inspectiecapaciteit van vele coördinatenmeetmachines (CMM’s) waarschijnlijk ingrijpend gaat veranderen.

Met de technologie die ontwikkeld werd voor het meermaals bekroonde REVO® meetsysteem, biedt de nieuwe PH20 meetkop unieke bewegingen voor snel schakelend meten en snelle oneindige 5-assige positionering om overal bij te komen. Zijn compacte constructie maakt de meetkop geschikt voor installatie op zowel nieuwe CMM’s als voor montage op verreweg de meeste bestaande CMM’s voor schakelend meten.

 

Gekende kwaliteit en flexibiliteit

PH20 actieve meting

Door de integratie van de TP20 meettaster beschikken de PH20 gebruikers automatisch over de flexibiliteit om de meest geschikte meetmodule te kiezen uit de complete reeks van TP20 modules met verschillende tastkrachten en verlengstukken. De verwisselbare modules geven een extra beveiliging tegen botsingen en kunnen via het MCR20 wisselrek automatisch gewisseld worden. Bedrijven die al een TP20 systeem hebben, kunnen upgraden naar de PH20 en hun bestaande modules blijven gebruiken*.

Aanzienlijk verbeterde inspectiecapaciteit

Over deze opvallende introductie zegt Brian Gow, CMM marketing manager van Renishaw: “Het REVO systeem werd toonaangevend voor 5-assig scannend meten op grote CMM’s. Het bijzondere aan deze nieuwe PH20 meetkop is dat hij onze nieuwe technologie ook beschikbaar maakt voor de meeste bestaande CMM's. Net als de REVO minimaliseert de PH20 de CMM-bewegingen, waardoor de CMM kleinere dynamische fouten maakt. En door alleen de draaibewegingen van de meetkop te gebruiken worden de punten ook sneller gemeten. Dit verbetert de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, en zeker ook de inspectiecapaciteit. Producten worden tot wel drie keer zo snel gemeten als met de huidige systemen voor schakelend meten.”

Drastisch verkorte kalibratietijden

Veel CMM-gebruikers kennen tasterkalibratie als een lang en bewerkelijk proces. De nieuwe PH20 meetkop biedt echter grote tijdbesparingen dankzij de unieke ‘afgeleide kalibratie’-techniek. Deze bepaalt de meetkoporiëntatie en tasterpositie in één actie, zodat onder allerlei hoeken na elkaar gemeten kan worden.

Leverbaar voor bestaande CMM’s

De PH20 is leverbaar op nieuwe CMM’s, maar ook voor montage op bestaande. Daarvoor biedt Renishaw de CMM-retrofitservice, waarbij met de meetkop de Renishaw MODUS™ meetsoftware wordt meegeleverd zodat één totale oplossing ontstaat. Het PH20 systeem maakt gebruik van de Renishaw UCC besturing, die via het bekende I++ protocol aan te sluiten is op bestaande meet- en toepassingssoftware.

Gebruikers van schakelende meetsystemen hebben dus een uitstekende gelegenheid om hun bestaande meetkoppen te upgraden naar de allernieuwste 5-assige technologie. De PH20 heeft geen luchtaansluiting nodig en kan aan de CMM-as bevestigd worden; direct of via een gereedschaphouder waarvoor een reeks adapters beschikbaar is. Verder kan het PH20 systeem in de meeste gevallen zonder aanpassingen bestaande programma’s voor meetkoppen met indexering uitvoeren.

 

* Geldt niet voor de EF-module met extra grote kracht.

 

Documenten

  • Nieuwsbericht:  Nieuwe PH20 meetkop Nieuwsbericht: Nieuwe PH20 meetkop [375kB]
  • Nieuwsbericht: Nieuwe PH20 meetkop [66kB]
  • PH20 5-assige beweging PH20 5-assige beweging [4.4MB]
  • PH20 actieve meting PH20 actieve meting [3.2MB]

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.

Nieuwsbrieven

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.