Navigatie overslaan

Laserkalibratie gegevensanalyse software brengt functionaliteit en flexibiliteit op nieuw niveau

Met de introductie van de XCal-View software is het laserkalibratie aanbod van Renishaw aanzienlijk uitgebreid. Dit geheel nieuwe pakket analyseert de gegevens die worden opgenomen met de zeer succesvolle XL-80 en ML10 laserkalibratiesystemen en XR20-W rotatieaskalibrator.

September 2013

Met de introductie van de XCal-View software is het laserkalibratie aanbod van Renishaw aanzienlijk uitgebreid. Dit geheel nieuwe pakket analyseert de gegevens die worden opgenomen met de zeer succesvolle XL-80 en ML10 laserkalibratiesystemen en XR20-W rotatieaskalibrator.

XCal-View compare - allows overlay of data sets from different tests

De nieuwe software geeft gebruikers meer controle over hun gegevensanalyse dan ooit tevoren. Dit wordt bereikt met nieuwe functionaliteit, zoals eenvoudige datamanipulatie en veel grotere flexibiliteit bij het vergelijken, weergeven, formatteren en bekijken van gegevens.

XCal-View analyseert de metingsoorten die voor kalibratie van CNC-bewerkingsmachines het meest universeel gebruikt worden en geeft de gebruiker meetanalyses van lengtes, hoeken, rotaties, rechtheid, haaksheid en evenwijdigheid. Analyses kunnen uitgevoerd worden op gegevensbestanden uit de Renishaw-programma’s LaserXL, RotaryXL en Laser10, en zijn dus beschikbaar voor alle gebruikers van Renishaw lasersystemen.

Nieuwe mogelijkheden met

Tot de nieuwe voorzieningen van XCal-View behoren onder meer:

  • Een grondig herziene grafische gebruikersinterface (GUI) met de nadruk op gebruiksgemak zonder daarvoor analysesnelheid of -kwaliteit in te leveren.
  • Nieuwe analysenormen, namelijk ISO 230-2 (2006) en de gelijkwaardige JIS B en GB/T normen.
  • Vergelijking van datasets, een nieuwe functie waarmee gebruikers twee sets gegevens kunnen vergelijken en grafisch over elkaar kunnen leggen. Deze functie is vooral waardevol bij het observeren van de effecten van foutcompensatie.
  • Nulpuntverschuiving, een slimme nieuwe functie waarmee de gebruiker een andere effectieve en weergegeven nulpositie (0) kan toekennen aan de gegevens, anders dan ingesteld was tijdens de gegevensopname. Dit is met name van waarde bij het compenseren van fouten in rotatieassen.
  • Rapporteren, delen en exporteren: nieuwe functies voor het maken en afdrukken van PDF’s en het kopiëren maken het aanmerkelijk gemakkelijker dan voorheen om gegevensanalyses te delen en te verwerken.
  • Algemene foutcompensatie: een sterk verbeterde foutcompensatie die effectiever en gemakkelijker in het gebruik is geworden.
XCal-View error compensation - showing measured data and overlay of expected compensated performance

Al deze nieuwe en verbeterde voorzieningen van XCal-View zorgen voor een veel aangenamer gebruik, betere analyseresultaten, en een hoge mate van controle en voorkeursmogelijkheden voor de gebruiker. Alles bij elkaar dus een waardevolle toevoeging voor de Renishaw laserkalibratiesystemen.

Van belang is verder dat XCal-View het eerste gedeelte is van een geplande nieuwe softwaresuite voor gegevensopname en -analyse en foutcompensatie. Vroege gebruikers profiteren daarom niet alleen van latere XCal-View upgrades, maar kunnen straks ook de nieuwe extra modules gemakkelijk integreren.

Meer informatie over Renishaws producten voor kalibratie en nauwkeurigheidsmeting is te vinden op www.renishaw.nl/calibration

Downloaden

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.

Aanmelden voor nieuws per e-mail

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.