Navigatie overslaan

Productie van inwendige verbrandingsmotoren

Productie van motoren en aandrijflijnen

Al decennia lang zetten we onze expertise en technologie in om fabrikanten te helpen bij het maken van motoren, versnellingsbakken en aandrijfassen.

Dit heeft geresulteerd in aandrijflijnen die rendabeler te produceren, betrouwbaarder en volgens hogere kwaliteitsnormen zijn. Ze bieden betere prestaties, een lager brandstofverbruik, minder verontreiniging en een langere levensduur.

De toekomst van autoproductie

Van snel bewerkte gietstukken scannen met meerdere sensoren tot materiaalanalyse van brandstofcellen, wij ondersteunen onze klanten in de autoproductie op hun weg van inwendige verbrandingsmotoren (IVM's) naar elektrische voertuigen (EV's).

Download onze brochure

Voorzijde autobrochure op iPad

Behuizingen van versnellingsbakken en E-motoren

  • 5-assige inspectietechnologieën voor kortere cyclustijden
  • Minimale stylusopstellingen halveren meestal al de inspectietijd voor versnellingsbakhuizen

Om zeker te zijn van een betrouwbare en stille werking worden versnellingsbakhuizen nauwlettend gecontroleerd op maattoleranties en oppervlakteafwerking. Kwaliteitsborging bij machinaal bewerken wordt vaak bereikt door geregeld een monster te inspecteren op een coördinatenmeetmachine (CMM). Als met behulp van meerdere parallel werkende bewerkingsmachines tegelijkertijd diverse versnellingsbakvarianten worden gemaakt op dezelfde lijn, dan kan een centrale inspectiefunctie zwaar belast worden en een aanmerkelijke vertraging ontstaan voordat onregelmatigheden worden gerapporteerd. Snelle gegevensopname is daarom essentieel om vlot resultaten te verkrijgen en het aantal benodigde CMM's te verkleinen.

Inspectie van oppervlakteafwerking

  • Automatische inspectie van oppervlakteafwerking
  • Minder handmatige processen

De REVO® 5-assige technologie van Renishaw voor inspectie op CMM's scant producten snel, ook met meerdere sensoren, en meet daarbij vorm en oppervlakteafwerking op één geïntegreerd platform. Oppervlaktekwaliteit en nauwlettende controle van maattoleranties zijn essentiële kwaliteitsvereisten voor alle versnellingsbakhuizen. Handmatige oppervlaktecontroles zijn te automatiseren met een SFP2 meettaster, wat minder werk is en minder reparatie- en onderhoudskosten voor apparatuur vraagt dan handmatig controleren.

Autotechniek op weg van IVM naar EV

Aangezien nieuwe autotechnologieën voortdurend worden verfijnd, is flexibele en aanpasbare productie fundamenteel voor commercieel succes op de weg van conventionele IVM's naar volledig batterijgevoede EV's.

Gareth Tomkinson, automotive business development manager bij Renishaw, legt uit hoe productie-oplossingen van Renishaw de snelheid, de flexibiliteit en het gebruiksgemak leveren die u helpen om uw productie aan te passen voor deze elektrische toekomst.

Download onze EV-brochure

Onze specialisaties

Kwaliteit

De grotere complexiteit van moderne motoren legt onderdelen nog strengere vorm- en maattoleranties op. Efficiëntie en gebruiksnormen eisen ook precieze beheersing van de vlakheid, golving en ruwheid van materiaaloppervlakken. Onze technologieën worden gebruikt om gemaakte onderdelen te valideren op grond van deze vereisten.

Controle

Via onder meer kalibratie van bewerkingsmachines, nauwkeurig instellen en eindinspecties stellen we zeker dat producten buiten de toleranties nooit terechtkomen in de eindassemblage van een voertuig.

 

Hoe kunnen we u helpen?

Vergelijkend meten

Onze Equator™ meetsystemen houden processen automatisch gecentreerd en leveren kwaliteitsborging dicht bij de plaats van productie.

Kalibratie

Apparaten en software voor nauwkeurig instellen van bewerkingsmachines en CMM's creëren een fundament voor hoogwaardige herhaalbare en efficiënte bewerkingsprocessen.

Gereedschap instellen en breuk detecteren

Contact makende en contactloze gereedschapinstelsystemen om de toestand en slijtage van snijgereedschappen te detecteren en ervoor te corrigeren.

Taster

Contact makende meettasters zorgen voor juist ingestelde producten, controleren tijdens bewerken of er veranderingen zijn zoals thermisch verloop, en garanderen dat de producten voldoen aan hun specificatie en de bedoeling van het ontwerp.

Positie-encoders

Magnetische, laser- en optische encoders geven bewegingsbesturing in krappe ruimtes een hoge nauwkeurigheid.

Inspectie

Onze 3- en 5-assige tastersystemen voor CMM's scannen producten om snel hun vorm en oppervlaktekwaliteit te inspecteren. Dit is vooral waardevol bij het inspecteren van vormen zoals klepzittingen en cilinderboringen.