Navigatie overslaan

Zeer nauwkeurige gereedschapinstelarmen

Voor gereedschapmeting en -breukdetectie op 2-assige en 3-assige CNC-draaibanken en slijpmachines.

Is uw bewerkingsmachine gereed?

Omdat de trend van 's nachts produceren toeneemt, is er behoefte aan meer geautomatiseerde processen, vooral bij het instellen van bewerkingsmachines. De reeks HP (High Precision) armen van Renishaw helpt u om de eerste stap te nemen voor deze transitie. Onze armen zijn gebaseerd op een beproefd herhaalbaar kinematisch systeem, dat consistente herhaalbare metingen levert binnen de 5 micron 2σ op X en Y tasterassen*.

Het juiste type arm kan, afhankelijk van hoe u gereedschap instelt, gekozen worden uit een reeks van verwijderbare, verdraaibare en gemotoriseerde armen.

Mocht u een arm nodig hebben die ondersteboven is, een langere buis heeft of meerdere tasters opneemt, dan heeft Renishaw de juiste zeer nauwkeurige gereedschapinstelarm voor u. Naast ons brede programma van standaard producten kunnen we producten op maat aanpassen voor uw toepassing.

  * afhankelijk van de armlengte; dit is van toepassing op standaard armen voor klauwplaten tot 38 mm (15").

  Hoe kunt u voordeel behalen met HP armen?

  HP armen app

  Hogere productiviteit

  Bij gemotoriseerd gereedschap instellen met een HP arm krijgt uw machinebesturing de informatie die nodig is voor automatisch bewerken, waardoor 's nachts produceren mogelijk wordt.

  Verminder uitval

  De HP armen brengen de taster nauwkeurig in de machineomgeving met een herhaalbaarheid van 5 micron 2σ, zodat zeker is dat uw producten in één keer goed zijn.

  Gemakkelijk in het gebruik

  Onze app voor smartphones maakt installeren, configureren, gebruiken en onderhouden van de HP armen gemakkelijk. Beschikbaar voor iOS, Android, Baidu, Huawei en Tencent.

  Hoe kiest u uw zeer nauwkeurige arm?

  Standaardreeks

  Het volgende is leverbaar in standaard afmetingen, maar aanpassingen op uw situatie zijn ook mogelijk.

  HPRA navigatieknop

  HPRA

  Zeer precieze verwijderbare arm

  Een "plug-in"-arm wordt handmatig in het werkvolume van de bewerkingsmachine geplaatst en blokkeert op een herhaalbare kinematische positie. Is het gereedschapinstelproces voltooid, dan wordt de arm verwijderd.

  HPPA navigatieknop

  HPPA

  Zeer precieze verdraaibare arm

  Een handmatig bewogen arm is voorzien van een innovatieve rotatie-inrichting die de arm automatisch blokkeert in een herhaalbare kinematische positie zonder dat verder afstellen of vastzetten nodig is.

  HPMA navigatieknop

  HPMA

  Zeer precieze gemotoriseerde arm

  Een elektrisch aangedreven arm. De snelle herhaalbare aandrijving maakt gereedschapinstelling en -breukdetectie tijdens het proces mogelijk zonder tussenkomst van de operator.

  Maatwerkreeks

  Deze armen zijn alleen leverbaar als op maat gemaakte optie voor uw specifieke situatie. De armen zijn aan te passen voor opname van meerdere tasters en uit te voeren voor montage in elke richting.

  HPMA-X gereedschapinstelarm

  HPMA-X

  Zeer precieze gemotoriseerde arm

  Een elektrisch aangedreven arm met herziene motor en overbrengingen zodat grote armen, meerdere tasters en complexe toepassingen mogelijk zijn.

  HPGA navigatieknop

  HPGA

  Zeer precieze generieke arm

  Een 3-assig gemotoriseerde oplossing met hoge herhaalbaarheid, robuustheid en flexibiliteit voor gereedschapinstelling en productinspectie op slijpmachines en CNC-draaibanken.

  Type armHPRAHPPAHPMA
  Handmatig instellenVerwijderbare arm geblokkeerd in een herhaalbare kinematische positieVerdraaibare arm geblokkeerd in een herhaalbare kinematische positieGemotoriseerde arm bewogen naar een herhaalbare kinematische positie
  Frequentie van gereedschap instellen (keren per dag)15Meer dan 5
  Automatisch ('s nachts produceren)n.v.t.n.v.t.Ja

  Volgende stappen

  Neem contact op met uw plaatselijke leverancier als u denkt dat een HP gereedschapinstelarm iets voor u is.

  Gangbaar systeem

  Een HP armsysteem bestaat meestal uit 3 hoofdcomponenten: een arm, een taster en een interface.

  De arm brengt de taster in de werkomgeving, op herhaalbare wijze met zeer precies gemaakte kinematische aanslagen die lang mee gaan.

  De interface communiceert tussen de arm en de machinebesturing. Gemotoriseerde armen ontvangen commando's om de arm naar de meetpositie te bewegen of naar de ruststand wanneer hij niet gebruikt wordt. Ook worden de signalen aan de machinebesturing doorgegeven als de taster geactiveerd wordt.

  Niet-gemotoriseerde armen maken gebruik van gereedschapinstelinterface TSI 2 (Tool Setting Interface 2) of varianten daarvan. De TSI 3 en zijn varianten worden ingezet bij gemotoriseerde armen, en de HSI bij speciale toepassingen samen met de MP250 taster.

  De op vele HP armen gebruikte universele taster RP3 is gebaseerd op kinematische technologie voor het instellen van zowel gereedschap als producten. Geschikt voor inbouw door machinebouwers in speciaal gemaakte houders.

  De taster heeft een universele M4 stylushouder, zodat de reeks Renishaw styli volledig te gebruiken is. De tasteraansluitingen zijn gemakkelijk met de interfacekabel te verbinden dankzij een speciale set voor machinebouwers. De korte behuizing biedt aanzienlijke voordelen bij het instellen van gereedschap en alle voordelen van de welbekende schakelende meettasters van Renishaw. De generieke arm ondersteunt van oorsprong de LP2 en MP250 taster en de RP3.

  Ontdek meer

  Het voordeel van Renishaw

  Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

  Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.