Navigatie overslaan

RENGAGE™ technologie

Hoogprecieze meettasters voor bewerkingsmachines, voor productinstelling, controle tijdens het proces en inspectie na het proces.

Met onovertroffen 3D meetprestaties en herhaalbaarheid binnen een micron combineert de Renishaw tasterfamilie met RENGAGE™ technologie voor bewerkingsmachines precieze drukmetingtechnologie met uiterst compacte elektronica, resulterend in superieure prestaties.

Meettasters met RENGAGE technologie onderscheiden zich in het meten van ingewikkelde vormen en contouren en zijn dus perfect voor toepassingen in de gereedschapmakerij en luchtvaart. De zeer lage aandrukkracht helpt mee om schade aan het oppervlak en de vorm te voorkomen, wat ideaal is voor inspectie van kwetsbare producten.

Kies de perfecte zeer nauwkeurige meettaster voor uw toepassing

Renishaw produceert meerdere types zeer precieze meettasters die werken met RENGAGE™ technologie. Elk type taster is speciaal afgestemd op bepaalde machinegroottes en bewerkingen.

De RMP600 drukmetende taster helpt Tridan Engineering bij het nauwkeurig bewerken van producten voor hun klanten in de auto-industrie.

Ontwikkeld voor prestaties

OMP400 en waaier

Superieure 3D nauwkeurigheid

Levert ongeëvenaarde submicron prestaties bij het meten van ingewikkelde 3D vormen en contouren.

RMP600

Ultralage aandrukkracht

Ongekend lage aandrukkracht om bij delicaat werk het oppervlak en de vorm niet te beschadigen.

Bewerken onder zware omstandigheden

Robuust gebouwd

Robuust, voor betrouwbare metingen en een lange levensduur in zelfs de zwaarste omstandigheden.

RMP400 en diepe boring


Inspecteert complexe producten

Betere nauwkeurigheid bij gebruik van lange en op maat gemaakte styli, zodat moeilijk te bereiken vormen met gemak te meten zijn.

We zijn blij met de nauwkeurigheid van de RMP600, en in het bijzonder met de lagere productuitval die verderop in de productielijn verkregen werd. Het gaat hier om grote dure producten, en met de taster kunnen we fouten identificeren en voorkomen.

Tods Composite Solutions Ltd (VK)

RENGAGE™ technologie

Innovatief denken

Structuur MP250

Meettasters met RENGAGE™ technologie hebben drukmetende sensoren en een precisiemechanisme om ongeëvenaarde prestaties te behalen.

Conventionele meettasters spelen nog steeds een waardevolle rol, en daarom behoudt Renishaw zijn positie als marktleider in de ontwikkeling, productie en ondersteuning van deze producten.

De aanmerkelijk hogere prestaties van de RENGAGE technologie bieden echter in talloze toepassingen de gebruiker een voordeel ten opzichte van zijn concurrentie, nu en in de toekomst.

Voorsprong op concurrentie

Grafiek van concurrent en Rengage

Dankzij innovatieve drukmetende sensoren zijn meettasters met RENGAGE™ technologie minder vatbaar voor aanligfouten. Die fouten worden veroorzaakt doordat de stylus buigt en het tastermechanisme beweegt voordat de taster contact met een oppervlak registreert.

Wij hebben de prestaties van onze OMP400 meettaster met RENGAGE technologie getest ten opzichte van zeer nauwkeurige tasters van andere fabrikanten, en stelden vast dat de OMP400 de beste was. Wilt u de resultaten zien?

Software die meten met meettasters eenvoudig maakt

Renishaw wil zeker stellen dat zijn meettasters gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een uitgebreide reeks macrocycli en apps voor bewerkingsmachines kunt u vlot en intuïtief meetcycli programmeren.

Controleer machineprestaties met AxiSet™ technologie

Axiset met RENGAGE taster

Gebruik zeer precieze meettasters met AxiSet™ Check-Up om de machineprestaties te meten binnen een paar minuten.

De AxiSet Check-Up biedt een gemakkelijke en betrouwbare methode om de nauwkeurigheid van rotatieassen te analyseren en problemen door onjuiste machine-instellingen, botsingen of slijtage te identificeren.

Zoals gepland konden we een nauwkeurigheid van ± 1 µm bereiken voor alle karakteristieken. Dit bewerken met hoge precisie heeft een significante invloed op de vraag of wetenschappers al dan niet de wetten van de fysica eens moeten heroverwegen. De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de Renishaw OMP400 meettaster speelde een sleutelrol in ons succes.

Nationaal meteorologisch instituut van Duitsland (Duitsland)

Gemeten met RENGAGE™ technologie

Ontdek hoe onze klanten de OMP400, OMP600, RMP400, RMP600 en MP250 drukmetende tasters inzetten om hun productieprocessen te verbeteren.

Om te voldoen aan de huidige en toekomstige prestatie-eisen voor onze producten moeten we nóg kleinere en ingewikkelder onderdelen produceren die allemaal nauwkeurig zijn binnen 1 μm. Betrouwbare instellingen en metingen zijn dan ook essentieel voor dit proces, en daarop is onze beslissing gebaseerd om RENGAGE™ technologie toe te passen.

Flann Microwave (VK)

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.

Toebehoren

Ontdek een reeks van toebehoren bij tasters voor bewerkingsmachines, waaronder kalibratieobjecten en conussen. Toebehoren aanschaffen bij Renishaw garandeert een lange tasterlevensduur en optimale prestaties.