Navigatie overslaan

MP250 zeer nauwkeurige machinetaster

Zeer nauwkeurige schakelende meettaster, ontworpen voor toepassingen bij slijpen

.

Ongeëvenaarde 3D prestaties

Superieure nauwkeurigheid met uiterst lage pre-travel variatie.

Robuust ontwerp voor zware omstandigheden.

De Renishaw MP250 meettaster is ontworpen om slijpprocessen onder controle te houden - zodat producten in één keer goed bewerkt worden en dus meer producten betrouwbaar en nauwkeurig gemaakt kunnen worden, waardoor de productiviteit en winsten stijgen.

Het systeem is uitgerust met RENGAGE™ technologie en biedt onovertroffen 3D nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, wat betrouwbaar meten op de machine mogelijk maakt.

Kleine taster, groot effect

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - de MP250 houdt uw slijpproces onder controle.

Ontworpen voor toepassingen bij slijpen

Bewerken onder zware omstandigheden

Prestaties onder zware omstandigheden

Met zijn dubbele diafragma-afdichting kan de MP250 meettaster functioneren in een omgeving vol met schurende deeltjes zoals vaak te vinden op slijpmachines. Zelfs onder deze omstandigheden blijft de taster buitengewoon betrouwbaar meten gedurende een lange levensduur.

MP250 met kalibratiestaaf

Compact ontwerp

De MP250 heeft een diameter van slechts 25 mm. Daardoor is beter toegang te verkrijgen op machines waarop de ruimte beperkt is.

MP250 met kalibratiekogel

Bestand tegen machinetrillingen

De superieure prestaties houden zelfs stand wanneer de taster wordt blootgesteld aan sterke trillingen die vaak optreden tijdens draai- en slijpactiviteiten. Als machinetrillingen een probleem vormen, dan is de taster naar een configuratie over te schakelen met nog meer weerstand tegen trillingen.

MP250 inspecteert gegroefd gereedschap

Gebruik met styli op maat

Lange en zware styli op maat - vaak nodig om gereedschappen te meten op slijpmachines - zijn te gebruiken met de MP250. RENGAGE™ technologie stelt de taster in staat om een uitstekende nauwkeurigheid te handhaven. De pre-travel variatie blijft laag, zelfs bij gebruik van grote styli.

0,25 µm 2σ

Herhaalbaarheid in één richting

± 1,00 µm

3D aanligfout in X, Y en Z

0,08 N

Ultralage stylusaandrukkracht in XY

3D metingen met RENGAGE™ technologie

Drukmetend mechanisme van MP250

De RENGAGE™ technologie combineert beproefde drukmetingtechnologie met uiterst compacte elektronica, waardoor meetsystemen op machines uitstekende 3D meetprestaties en herhaalbaarheid binnen een micron behalen.

Aangezien de drukmeting onafhankelijk is van het kinematisch mechanisme, hebben meettasters met RENGAGE technologie een uitermate lage aandrukkracht. Dit zorgt voor een uitzonderlijke meetnauwkeurigheid en elimineert de mogelijkheid van vorm- of oppervlakteschade.

Om te voldoen aan de huidige en toekomstige prestatie-eisen voor onze producten moeten we nóg kleinere en ingewikkelder onderdelen produceren die allemaal nauwkeurig zijn binnen 1 μm. Betrouwbare instellingen en metingen zijn dan ook essentieel voor dit proces, en daarop is onze beslissing gebaseerd om RENGAGE™ technologie toe te passen.

Flann Microwave (VK)

Systeemcomponenten

MP250 meettastersysteem

HSI-C interface

Transmissie-interface met bedrading, die signalen tussen de inspectietaster en de CNC-machinebesturing overbrengt en verwerkt. Verschillende werkconfiguraties voor de taster zijn te selecteren met een schakelaar op de interface.

FS10 / FS20 aansluitbus

Een aansluitbus die een robuuste montagepositie biedt voor de inspectietaster en een volledig afgeschermde draadverbinding tussen de inspectietaster en de interface.

MP250 inspectietaster

Een schakelende inspectietaster met een diameter van 25 mm, uitgerust met RENGAGE technologie voor zeer nauwkeurig meten.

Styli

Een reeks styli van massieve koolstofvezel met hoge modulus werd speciaal ontwikkeld voor gebruik met drukmetende tasters. Deze styli zijn ontworpen om de pre-travel variatie te minimaliseren en de nauwkeurigheid van de taster te verhogen. Speciale toepassing-specifieke styli kunnen ook gebruikt worden.

Volgende stappen

Neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier als u denkt dat de MP250 iets voor u is.

Ontdek meer

Gebruikersdocumentatie MP250

Bezoek onze bibliotheek voor technische ondersteuning voor installatiehandleidingen, gebruikersgidsen en informatie over het voldoen aan regels.

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.