Navigatie overslaan

LTS (Length Tool Setter)

Eenvoudig gereedschaplengte instellen op CNC-bewerkingscentra

De LTS vervangt het tijdrovende en foutgevoelige handmatig gereedschap instellen, dat kan leiden tot uitval, herbewerking, en lagere productiviteit en winstgevendheid.

De LTS is een eenassige gereedschapinsteltaster om op een CNC-bewerkingscentrum de gereedschaplengte in te stellen, te controleren op breuk en te compenseren voor thermische uitzetting.

  • LTS

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - Renishaw meettasters voor bewerkingsmachines houden uw bewerkingsproces onder controle.

Ontwikkeld voor prestaties

Automatisch op de machine de gereedschaplengte instellen met de LTS gaat tot tien keer zo snel als met de hand, wat direct resulteert in aanmerkelijke kostenbesparingen. Het systeem is geschikt voor kleine tot grote CNC-bewerkingscentra en helpt mee om producten in één keer goed te maken, zodat er minder afval en meer winst ontstaat.

De maatnauwkeurigheid tijdens een bewerkingsproces hangt af van diverse variabelen, zoals gereedschapslengte en gereedschapsbreuk. De LTS bewaakt deze variabelen automatisch, zodat gebruikers kunnen compenseren voor eventueel optredende variaties en het bewerkingsproces beter verloopt.

Mede dankzij het gemak van installeren en gebruiken vormt de LTS een toegankelijke oplossing voor het verhogen van de productiviteit en winstgevendheid van een bewerkingsmachine.

Hoe werkt de LTS?

De LTS is voorzien van bekabeling en een geheel ingebouwde interface, en kan eenvoudig elektrisch aangesloten worden. De hardware wordt op de machinetafel geschroefd en werkt meteen, zonder extra instelhandelingen.

De LTS is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden op bewerkingsmachines, en laat dus geen spanen of koelmiddel binnendringen of valse signalen ontstaan door schokken of trillingen. Een ingebouwde luchtblazer verwijdert indien nodig spanen op effectieve wijze.

Volgende stappen

Neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier als u denkt dat de LTS iets voor u is.