Navigatie overslaan

Het belang van meettasters op bewerkingsmachines voor precisiebewerking

In fabrieken verspreid over de gehele wereld neemt de vraag toe naar hogere precisie in de productie voor alsmaar kleinere toleranties.

Fabrikanten die werken met krappe toleranties hebben als doel om variaties uit hun gehele productieproces te verwijderen, zodat alle gemaakte producten van een serie zo veel mogelijk identiek zijn.

Meettasters op machines helpen mee om ongewenste variaties te verwijderen uit elke stap van het productieproces:

Voor het verspanen (nieuwe site)

Voor het verspanen - analyse van de productlocatie, gereedschapafmetingen en machine-instellingen, die kunnen leiden tot producten buiten de specificatie.

Tijdens het verspanen (nieuwe site)

Tijdens het verspanen - aanpakken van variatiebronnen die inherent zijn aan het bewerken, zoals gereedschapsslijtage en temperatuurvariaties, en intelligent terugkoppelen naar het proces terwijl er bewerkt wordt.

Na het verspanen (nieuwe site)

Na het verspanen – controle van het proces en de gemaakte producten aan de hand van de specificaties.

Meettasters spelen bij productiebedrijven in geavanceerde sectoren een essentiële rol in het voortbrengen van onderdelen en producten volgens de meest hoogwaardige specificaties. Ze vormen de basis voor precisiebewerking.

Meettasters bieden nog heel wat meer voordelen, waarvan vele helpen bij de specifieke uitdagingen waarmee fabrikanten te maken hebben, ongeacht de grootte van hun bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over automatisch instellen.