Navigatie overslaan

3D modelleersoftware voor opspanningen

Renishaw FixtureBuilder is een 3D modelleersoftwarepakket om opspanningen mee te creëren. Het biedt de functie 'Build it' om werkinstructies te genereren en offline programmeren voor een CMM, Equator™ of vision-inspectie te ondersteunen.

Introductie van FixtureBuilder 8.1

Voor onze 3D modelleersoftware hebben we een nieuwe soort inschrijving voor 12 maanden, waarin u van de nieuwe voordelen kunt profiteren.

Download en activeer FixtureBuilder

Waarom de Renishaw FixtureBuilder software?

Renishaw FixtureBuilder is gebruikersvriendelijke software, om opspanningen te creëren die te integreren zijn in inspectiesoftware. De gebruiker kan een opspanning virtueel samenstellen en daardoor opspanningen creëren nog voordat producten in productie zijn. Daarnaast creëert de 'Build it’ functionaliteit een set eenvoudige werkinstructies waarmee iedereen de opspanning gemakkelijk kan opbouwen, zodat deze betrouwbaar en herhaalbaar is. Bij het ontwerpen en documenteren van hun modulaire opspanningen hebben gebruikers toegang tot de gehele catalogus van Renishaw opspanelementen voor metingen.

Deze software is te gebruiken met een CAD-model van het geïnspecteerde product. Dit wordt geïmporteerd in FixtureBuilder, waarna de opspanning er omheen gebouwd wordt. Het geheel van opspanning met geïnspecteerd product kan vervolgens geëxporteerd worden naar inspectiesoftware. FixtureBuilder ondersteunt de meeste CAD-formaten, waaronder IGES, SAT en STEP.

FixtureBuilder biedt zijn gebruikers een groot aantal voordelen, die voortkomen uit Renishaws uitstekende kennis van praktisch meten en producten inspecteren.

Nieuwe soort inschrijving

Klanten kunnen nu gebruik maken van een aanvullende inschrijving gedurende 12 maanden voor deze zeer toegankelijke opspanningensoftware, wanneer ze bepaalde opspanproducten of -bundels voor metingen kopen. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke Renishaw-vertegenwoordiging.

Bedenk dat onze modulaire en op maat gemaakte opspansystemen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces kunnen verbeteren met snelle en herhaalbare opspanningen. Renishaw opspansystemen kunnen een complete oplossing voor uw opspankwesties bieden.

Training en ondersteuning

Mocht u hulp nodig hebben bij het activeren van uw inschrijving, ga dan naar onze pagina voor training en ondersteuning. Daar vindt u onze serie trainingvideo's voor stapsgewijze begeleiding door een van onze opspanexperts. De trainingvideo's leggen de gebruiksvriendelijke hoofdfuncties van FixtureBuilder uit, en hoe u de 3D modelleersoftware het beste kunt gebruiken.

Training en ondersteuning

FixtureBuilder productfamilie

Onze 3D modelleersoftware is een gebruikersvriendelijk softwarepakket, geïntegreerd met inspectiesoftware om opspanningen te creëren nog voordat producten in productie zijn. Ga naar onze familie van 3D modelleerproducten en bekijk onze inschrijvingen, oneindige licenties en meer.

FixtureBuilder productfamilie

Bekijk onze video over FixtureBuilder om meer te ontdekken over onze software.

Gebruiksgemak

Heldere en handig ingedeelde bibliotheken
Alle standaard voetplaten en opspanelementen zijn handig ondergebracht in catalogi met tabbladen, gegroepeerd per soort element en schroefdraadmaat.


Intelligente versleepfunctionaliteit
Sleep de elementen simpelweg naar een plaats op een voetplaat of een ander element. De *SmartSnap®* technologie zet ze automatisch goed neer, en geeft daarbij het betreffende schroefgat en de X-, Y- en Z-coördinaten aan.


Snelste manier om producten te manipuleren
Met de TriBall®* voorziening kunnen gebruikers van de FixtureBuilder software hun producten onafhankelijk verplaatsen in de 3D werkruimte.


Gemakkelijk te hanteren geleidingsmechanisme
Met de gemakkelijk te gebruiken geleidingsfunctie kan het te inspecteren product nauwkeurig in de opspanning geplaatst worden. Tot de beschikbare manieren van geleiding behoren onder meer uitlijnen, samenbrengen, concentrisch en tangent.

*SmartSnap® en TriBall® zijn geregistreerde handelsmerken van IronCAD.

Flexibiliteit

Compatibiliteit met 3D CAD
FixtureBuilder biedt de mogelijkheid om de meest gangbare 3D CAD-bestanden te importeren of te exporteren (Parasolid, STEP, ACIS, STL, IGES en meer).


Voldoen aan de kwaliteitsnormen
Verbeter uw overeenstemming met kwaliteitsnormen. De functie 'Build it' is een van de belangrijkste voordelen voor alle gebruikers van de FixtureBuilder software. Hiermee zijn een complete materiaallijst en werkinstructies te produceren voor elke ontworpen opspanning en is naadloze functionaliteit en compatibiliteit verzekerd met in de industrie gangbare inspectieprogramma's.


Bibliotheken op maat
Gebruikers kunnen opspanningen en voetplaten op maat creëren, die op te slaan zijn in zelf gedefinieerde bibliotheken voor later gebruik.


QuickLoad railondersteuning
Opspanningen voor het inspecteren van producten, gemonteerd op meerdere platen die bevestigd zijn aan het snelle, gemakkelijke en herhaalbare QuickLoad railsysteem.


FixtureBuilder downloaden

FixtureBuilder 8.1
CMM-opspanningen in FixtureBuilder 8.1
Opspanningen in FixtureBuilder 8.1

Andere hulpbronnen

Neem vandaag nog contact op met ons verkoopteam

Neem contact op met uw plaatselijke leverancier voor meer informatie en een gesprek met een expert.