Toebehoren

De reeks Renishaw toebehoren voegt extra gebruiksmogelijkheden toe aan het basissysteem.

Op deze paginaDownloadsBel uw plaatselijke kantoor Online contact met ons

Wisselrekken

MSR1 MCR20 SCR200 SCR600 FCR25
 MSR1 opslagrek voor modules   MCR20 wisselrek voor modules  SCR200 styluswisselrek   SCR600  FCR25-L3

Opslagrek voor styli, voor gebruik met de TP20 of de TP200

 

 

Rek voor stylusmodules, voor gebruik met de TP20

 

 

Rek voor stylusmodules, voor gebruik met de TP200

 

 

Rek voor stylusmodules, voor gebruik met de SP600

 

 

Rek voor stylusmodules, voor gebruik met de SP25

 

ACR1 ACR2 ACR3 MAP standaard MRS
 ACR1  ACR2 houderpaar  ACR3 automatisch wisselaar  MAPS  MRS
Wisselaar met 8 houders voor tasters en verlengstukken Wisselaar met arm voor PHS1 Passieve wisselaar met 4 houders voor tasters en verlengstukken Opslagrek voor meettasters met Autojoint aansluiting Modulair reksysteem voor flexibele meettaster- en styluswissels

Informatie over wisselen van meettaster en stylus

Door de verscheidenheid aan werkstukken en te meten kenmerken in de meeste fabrieken, hebben producenten flexibele meetoplossingen nodig. Een configuratie met één meettaster en stylus zal in de meeste gevallen niet voldoen.

Kunt u dan het beste de meettaster omwisselen, of wellicht de styli?

Stylus verwisselen

TP20 Tenzij u alleen eenvoudige producten meet, zult u voor verschillende metingen van stylusconfiguratie moeten kunnen veranderen. Mogelijk zijn lange of complexe styli nodig voor diep gelegen plaatsen, of andere stylus uitvoeringen zoals met een bol, schijf of cilinder.

Styli met een schroefverbinding zijn handmatig te wisselen, maar dan is herkalibratie noodzakelijk. Er zijn nu echter tastersystemen waar het wisselen herhaalbaar automatisch verloopt, met minder handmatige tussenkomst en zonder dat herkalibratie nodig is.

Systemen voor automatische meettasterwissel

ACR3 met tasters Een scanmeettaster is de meest flexibele meettaster die u op uw machine kunt inzetten, want deze kan zowel op discrete punten meten als scannen. Het is echter niet de optimale meettaster voor meer gespecialiseerde taken, zoals meten aan zachte materialen waarbij een contactloze taster het beste is.

Anders gezegd: één meettaster kan onvoldoende zijn voor alle metingen die u wilt verrichten. Als de variëteit aan te meten kenmerken en producten meerdere meettasters vereist, is een meettasterwisselsysteem van groot belang.

Voor het wisselen van meettasters is een herhaalbare, geautomatiseerde verbinding nodig tussen de meettasterkop of de CMM-as en de meettasters die u wilt gebruiken. Verder zult u de meettasters die niet in gebruik zijn ergens moeten bewaren.

 

MRS modulair reksysteem

MRS met houders ACR3 en SCP600 Vele producenten merken dat zij de flexibiliteit nodig hebben om de stylus EN de meettaster te kunnen wisselen. Deze combinatie stelt u in staat om steeds voor elke taak de juiste sensor en stylus toe te passen. Dit verhoogt uw meetnauwkeurigheid en minimaliseert de cyclustijd van uw metingen.

Logo Renishaw wisselaars

Gratis Renishaw wisselrek met tastermodules
bij elke nieuwe PH10 meetkop die u koopt bij deelnemende CMM-leveranciers.

* Vraag naar de voorwaarden. Alleen bij aankoop bij deelnemende CMM-leverancier.

Uitgebreide garantie

Voor uw gemoedsrust

In de eerste 3 maanden na aankoop van uw nieuwe CMM-producten kunt u de garantie laten verlengen tot 3 jaar. Neem contact op met uw leverancier.

Aanbevolen

Gereedschap voor machinecontrole

Gereedschap voor machinecontroleHet MCG maakt snelle tussentijdse controle van CMM-prestaties mogelijk.

Downloaden

Volgende stap

Neem online contact met ons op als u meer informatie wenst of een prijsaanvraag wilt doen. U kunt ook rechtstreeks praten met uw plaatselijke Renishaw-leverancier.