Navigatie overslaan

Luchtvaart

40 jaar van verbeteringen in de luchtvaart

Wij zijn ontstaan uit de luchtvaartindustrie. Het lukte Rolls-Royce niet om een meetapparaat te vinden binnen de nauwkeurigheid die nodig was voor de instrumentatieleidingen van de Concorde. Dus bouwde onze oprichter er een. Het was de schakelende meettaster, een revolutionair stukje productietechnologie dat ons eerste product werd.

Wij beschikken over expertise in het beheersen van de productie van speciale componenten.

De industrie is sindsdien sterk veranderd, maar de beide drijfveren efficiëntie en veiligheid zijn nog steeds de belangrijkste kwesties waaraan onze technologieën bijdragen. Wij helpen fabrikanten om hun werk herhaalbaar, herleidbaar en efficiënt uit te voeren binnen de nauwste toleranties. We doen dit in de hele leveringsketen zodat elke component, en niet alleen de kritische voor de veiligheid, voldoet aan de bedoeling van zijn ontwerp. Renishaw biedt oplossingen voor de gehele sector in vele toepassingsgebieden. We hebben met name veel expertise in het beheersen van de productie van schoepen en motoronderdelen.

Onze specialisaties

Prestaties

De voorspelbaarheid van de productie verbeteren om een consistent en stabiel proces te creëren vergroot de productiecapaciteit en leverbetrouwbaarheid van leveringsketens.

Onderhoud en reparatie

Onze meetapparatuur levert de buitengewone nauwkeurigheid die nodig is om schoepslijtage te verhelpen en andere componenten te repareren die tijdens bedrijf onderhoud van hoge kwaliteit vereisen.


Veiligheid

De veiligheid van componenten verbeteren begint bij de kwaliteit. Wij zijn onophoudelijk bezig met variatiebronnen elimineren, zodat metingen steeds fijner worden om componenten veiliger te maken en de herleidbaarheid op een zo hoog mogelijk niveau is.

Innovatieve materialen

Wij zijn pioniers in oplossingen voor additief produceren (AM), zoals rasterstructuren en productcombinaties voor gewichtsbesparing, complexe interne gangen om vloeistofstromen te optimaliseren, en ontwerpen voor AM met optimale topologie.

Voornaamste expertisegebieden

Motoren en schoepen

Hoe kunnen we u helpen?

Certificaat (managementsystemen) Certificaat (managementsystemen) Test met QC20 ballbar op een draaibank

Kalibratie

Apparaten en software voor nauwkeurig instellen van complexe multi-tasking bewerkingsmachines en CMM's.

Ontdek meer
Zeer nauwkeurige Renishaw RMP600 schakelende meettaster

Meten op de machine voor controles tijdens het proces.

Meettasters voor bewerkingsmachines worden gebruikt om producten en gereedschappen in te stellen, te meten tijdens de cyclus, en het eerste product te inspecteren. Op deze manier zijn nauwkeurige bewerkingsprocessen mogelijk.

Lees de casestudie

NC4+ Blue

Gereedschap instellen en breuk detecteren

Contact makende en contactloze gereedschapinstelsystemen om de toestand en slijtage van snijgereedschappen te detecteren en ervoor te corrigeren.

Ontdek meer

Senior Aerospace Weston

Vergelijkend meten

Ons Equator™ meetsysteem biedt precieze en snelle meting, zelfs van complexe producten. Het volgt trends in het bewerken en maakt het mogelijk om het proces automatisch aan te passen op basis van veranderende variabelen zoals thermisch verloop.

Lees de casestudie

Lasersmelten van ronde producten

Additive manufacturing

Bij 3D metaalprinten worden uit een reeks van metaalpoeders sterke lichte producten gecreëerd, in vormen die met traditionele bewerkingen niet te realiseren zijn.

Ontdek meer

Schoep scannen met REVO-2

Inspectie

Over de hele wereld vertrouwen fabrikanten op Renishaw tastersystemen voor CMM's om allerlei producten herleidbaar te inspecteren, onder meer met schoep-specifieke software-applicaties.

Lees de casestudie

RLD10 X3 DI kop

Positie-encoders

Interferometrische laserencoders en optische encoders voor een hoge nauwkeurigheid over lange afstanden of in krappe ruimtes.

Lees de casestudie

Raman spectroscopie

Raman spectroscopie

Om de materiaalsamenstelling van speciale componenten en de kwaliteit van oppervlaktecoatings van producten te controleren.

Ontdek meer

Meer weten over hoe we uw organisatie zouden kunnen helpen?

Casestudies luchtvaart