Navigatie overslaan

Precisietechnologie van het hoogste niveau op de Precisiebeurs 2016

1 november 2016

Op 16 en 17 november 2016 vindt de 16e editie van de succesvolle Precisiebeurs plaats. Dit evenement is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. De Precisiebeurs is uitgegroeid tot hét verzamelpunt voor precisietechnologie en heeft een internationale reputatie. Net als op vele voorgaande edities is Renishaw ook deze editie met haar uitgebreide Encoder programma vertegenwoordigd.

Optische encoderoplossingen

Als optische encoderoplossingen presenteert Renishaw onder andere de RESOLUTE™ encoderserie. Dit is een werkelijk absoluut optisch encodersysteem met fijne pitch, dat zeer ongevoelig is voor vuil en met zijn indrukwekkende specificaties een nieuw tijdperk in positieterugkoppeling vormt. Deze is leverbaar in 2 versies: de Resolute UHV en de Resolute ETS (Extended Temperature Range). Voorts is de ATOM™ serie een veel ingezette oplossing. ATOM is het miniatuur non-contact optische incrementele lineaire en roterende encodersysteem van Renishaw. Het innovatieve ontwerp combineert miniaturisatie met toonaangevende signaalstabiliteit, vuilbestendigheid en betrouwbaarheid.

Primeur voor de Precisiebeurs is de VIONIC™ optische encoderreeks – deze digitale incrementele encoder producten zijn speciaal ontwikkeld voor de machinebouwer. Nog groter gebruiksgemak, keuze uit meerdere configuraties, hoge herhaalbaarheid, buitengewoon nauwkeurig en snel en gemakkelijk te installeren. Deze kenmerken staan garant voor optimale machineprestaties.

Magnetische encoders

Via partnerbedrijf RLS d.o.o. produceert Renishaw een serie robuuste magnetische roterende en lineaire bewegingssensoren. Deze zijn geschikt voor gebruik in zware omstandigheden in toepassingen zoals in de metaalbewerking, kunststofverwerking, houtbewerking en steensnijden en -zagen. Enkele bekende types zijn ORBIS™ en AksIM™ absolute roterende encoders. De AksIM wordt veel toegepast voor het meten van een beweging in robottoepassingen. De RoLin™ is het lineaire magnetische encoder systeem van RLS dat zijn toepassing al ruimschoots bewezen heeft. Heeft een hoge snelheid en resoluties van 125 µm tot 0,244 µm.

Laserencoders

Laserencoders zorgen voor een hoge resolutie en een lage cyclische fout (SDE) lineaire meting. Ze combineren de meet- en positioneringsnauwkeurigheid van een interferometer en zijn net zo gemakkelijk te installeren en te gebruiken als encoders die werken met een traditionele flexibele of glazen meetschaal. De RLU10 laserunit is een pratische en kosteneffectieve oplossing voor de meeste ‘ in air' toepassing en RLD10 is een 2-richtingen interferometer geconfigureerd voor toepassingen die een vlakke spiegel vereisen (bijv. XY-tafel toepassingen).

Bezoek de Renishaw stand

De Renishaw stand is te vinden in de Genderhal, nr. 165 alwaar een uitgebreide selectie encodertypes te bezichtigen is en uiteraard meer informatie te krijgen is en het team graag uw vragen beantwoordt.

Registreren voor deze beurs kan uiteraard vooraf door middel van onderstaande link: http://inschrijven.mikrocentrum.nl/form.php?project=311359&language=1

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.