Navigatie overslaan

Nieuws over machinekalibratie en optimalisatie

Het laatste productnieuws van Renishaw, casestudies en technische artikelen over kalibratie, waarmee de maakindustrie machineprestaties kan controleren en aanzienlijke kostenbesparingen kan bereiken.

Recentste artikelen

 • Renishaw introduceert de nieuwe XM-60 meerassige kalibrator

  XM-60 multi-axis calibrator on a machine Wereldwijd toonaangevende meetspecialist Renishaw heeft zijn nieuwe XM-60 meerassige kalibrator gepresenteerd op de IMTS 2016 in Chicago (VS) en de AMB 2016 in Stuttgart (Duitsland). De XM-60 is in staat om in alle zes vrijheidsgraden te meten vanuit één opstelling, in elke oriëntatie voor lineaire assen. Het systeem biedt door zijn eenvoud en tijdbesparing een aanmerkelijke verbetering ten opzichte van conventionele lasermeettechnieken.

 • Nieuwe software vergroot mogelijkheden met QC20-W ballbar voor gegevensopname op tijdbasis

  Ballbar Trace software Renishaw introduceert op de EMO 2015 Ballbar Trace, een nieuw softwarepakket voor gegevensopname op tijdbasis, bestemd voor de QC20-W ballbar waarmee de positioneringsnauwkeurigheid van CNC-bewerkingsmachines wordt geverifieerd. De nieuwe software is gratis voor bestaande gebruikers van de QC20-W en biedt vele nieuwe toepassingen, waaronder statische bewaking en gegevensopname volgens ISO 10791-6. Ook verloopt het systeem instellen voor tests nu sneller.

 • Functionaliteit van XL-80 laser omvat nu ook diagonale tests

  Diagonal measurement plate Renishaw lanceert op de EMO 2015 een meetset voor lineaire diagonaalmeting. Met diagonale lasertests zijn diagonale positionering en omkeerfouten volgens de normen B5.54 en ISO 230-6 te meten.

 • Renishaw lanceert nieuwe CARTO softwareoplossing voor kalibratiesystemen

  CARTO Capture screenshot Renishaw lanceert op de EMO 2015 een nieuw gratis software pakket voor Renishaw kalibratiesystemen. Het pakket bevat Capture en Explore, die bij het XL-80 laserinterferometersysteem de gegevensopname en -analyse verzorgen. CARTO versie 1.1 ondersteunt lineaire, hoek- en rechtheidsmetingen, naar keuze gestart door middel van een druk op de knop , door de positie of op afstand (TP-in). CARTO heeft een nieuw databasesysteem dat automatisch gegevens opslaat en sorteert. Daardoor kunnen gebruikers er

 • Wereldwijd succes voor nieuwe rotatieaskalibrator

  XR20-W mounted off axis on a 5-axis machining centre, Morley Machine Alignment, USA De Renishaw XR20-W rotatieaskalibrator is na zijn lancering in november 2011 populair geworden onder klanten. Sinds bijna 20 jaar geleden de oorspronkelijke RX10 werd ontwikkeld, zijn gebruikers andere eisen gaan stellen. Daarom is de nieuwe kalibrator gemakkelijker in te stellen en te gebruiken, en compacter uitgevoerd.

Alle artikelen