Navigatie overslaan

EVOLUTE™ encoderserie

Het EVOLUTE™ systeem is gebaseerd op de in de industrie toonaangevende technologie van de RESOLUTE™ encoderserie en werkt met een meetschaalperiode van 50 μm. Het is een werkelijk absolute optische encoder met royale insteltoleranties, verbeterde vuilbestendigheid en veelzijdige meetprestaties.

Een hoge operationele integriteit blijft behouden dankzij innovatieve algoritmes voor beeldverwerking en optieken die geoptimaliseerd zijn voor bestendigheid tegen verontreiniging.

De EVOLUTE encoder meet absolute posities met resoluties tot 50 nm bij snelheden tot 100 m/s.

EVOLUTE encoders zijn leverbaar met lineaire meetschalen en een variëteit aan seriële interfaces. Alle varianten (gemarkeerd met het ADT-logo) zijn compatibel met de als extra verkrijgbare geavanceerde diagnosetool ADTa-100 en ADT View software, die uitgebreide real-time encodergegevens opnemen voor optimalisatie en storingzoeken in het veld.

Website camee: EVOLUTE™ leeskop

Werkelijk absolute positiemeting

Pictogram absoluut

De EVOLUTE encoderserie biedt absolute positiemeting op enkelbaans lineaire meetschalen. De positie wordt zonder enige beweging onmiddellijk opgenomen bij inschakelen, wat de encoder geschikt maakt voor vele toepassingen in bewegingsbesturing.


Gemakkelijk te installeren en robuuste werking

Pictogram eenvoudig te installeren

De enkelbaans meetschaal met 50 μm periode geeft het EVOLUTE encodersysteem een royale insteltolerantie van 500 μm (afstand meetschaal-leeskop), terwijl innovatieve algoritmes voor beeldverwerking en geoptimaliseerde optieken de vuilbestendigheid verbeteren.


Veelzijdige meetprestaties

Pictogram interpolatiefout (SDE)

EVOLUTE encodersystemen bieden absolute positiemeting met een interpolatiefout van ±150 nm en een uiterst lage ruis (jitter) van minder dan 10 nm RMS, afdoende voor een soepele bewegingsbesturing in een brede reeks van toepassingen.

Mogelijke lineaire meetschaal

Meetschaaltype

Naam meetschaal

Nauwkeurigheid

Schaalpitch

Thermische uitzettingscoëfficiënt bij 20 °C

Maximale meetschaallengte

Roestvaststalen flexibele schaal met rail als optie

RTLA FASTRACK meetschaal

RTLA50 met als optie FASTRACK


± 10 μm/m


50 μm


10,1 ± 0,2 µm/m°C


Tot 10.020 mm


Als extra verkrijgbare geavanceerde diagnosetool ADTa-100

Geavanceerde diagnosehulp ADTa-100

EVOLUTE encoderleeskoppen zijn compatibel met de geavanceerde diagnosetool ADTa-100 en de ADT View software. Deze bieden een uitgebreide real-time terugkoppeling van encodergegevens als hulpmiddel bij meer uitdagende installaties en diagnoses. De intuïtieve software-interface is te gebruiken voor:

  • Kalibratie op afstand
  • Signaaloptimalisatie over de gehele aslengte
  • Digitale uitlezing van de encoderpositie (ten opzichte van de meetschaal)
  • Gegevens opslaan en exporteren
  • Nul instellen