Navigatie overslaan

Betrouwbaarheid

Wat betekent betrouwbaarheid voor ons?

Elke encoder die we ontwerpen wordt gemaakt om lang mee te gaan. We voeren tests uit met het product die veel verder gaan dan de normale bedrijfsomstandigheden.

Hoe ver?

Een goed voorbeeld is dat we met een SiGNUM™ leeskop gewerkt hebben bij temperaturen van -95 °C, waarna we 20 g trilling toevoegden voor een goede meting. Zulke tests bewijzen de mechanische en ontwerpintegriteit van het product. Natuurlijk doen we dat niet met elk exemplaar voordat het de fabriek verlaat, maar ieder product ondergaat wel een controle op 137 punten om zeker te stellen dat het u niet in de steek laat. Geen wonder dat onze uitvalpercentages zo laag zijn; onze producten worden dan ook ingezet in vele betrouwbaarheids-kritische toepassingen waarin falen geen optie is.

Afbeelding: brochure Signum p77_Betrouwbaarheid bij destructief testen

Geavanceerd optisch ontwerp

Alle Renishaw incrementele encoders zijn voorzien van unieke filteroptieken voor hoge bestendigheid tegen vuil, krassen en lichte oliën die bij andere encoders telfouten kunnen veroorzaken. De ATOM, TONiC and SiGNUM leeskoppen breiden dit nog uit met dynamische signaalconditionering, waaronder automatisch gestuurde versterking en afstelling (AGC en AOC) voor nóg betere prestaties op een vuile meetschaal.

Highflex kabels met UL-keur

Renishaw kabels zijn speciaal ontworpen voor zeer dynamische toepassingen, met snelle bewegingen en voortdurende buigingen. Onder zulke veeleisende omstandigheden moet de encoderkabel vele jaren lang probleemloos zijn werk doen. Renishaw past alleen kabels toe die voldoen aan onze stringente acceptatiecriteria. Zo specificeren we voor de TONiC een kabel die 20 miljoen buigingscycli met 20 mm buigradius kan doorstaan.

Materialen

Het is niet nodig om aan kwetsbare glazen meetschalen vast te houden. Renishaw maakt enkele van 's werelds nauwkeurigste meetschalen, maar als enige brengen wij de schaalverdeling direct aan op stevige industriële materialen zoals ZeroMet en hard martensitisch roestvast staal. Dit maakt niet alleen het hanteren bij de installatie veel gemakkelijker, maar geeft ook tijdens bedrijf een veel hogere bestendigheid tegen schade.

Systeem voor totale kwaliteitsborging

Alle belangrijke productiestappen, van printplaten assembleren en behuizingen bewerken tot kabels samenstellen en eindassemblage en testen van de leeskoppen, worden in eigen fabrieken uitgevoerd. In tegenstelling tot veel andere encoderfabrikanten maken we ook onze meetschalen zelf. Deze filosofie garandeert dat we in elke stap de productkwaliteit volledig zelf onder controle hebben.

SiGNUM™ test head with a standard head

Volledig volgens CE-eisen

Er zijn twee niveaus van CE-eisen voor bestendigheid tegen ruis. Alle Renishaw leeskoppen voldoen aan het strengere niveau van EN 61326-1:2013, zodat vaststaat dat de leeskop zelfs geen telfouten maakt onder de zwaarste EMI-omstandigheden.

Uitgebreide garantie

In het onwaarschijnlijke geval dat er iets fout gaat, wordt u volledig ondersteund door Renishaw. Vanuit geheel eigen verkoopkantoren in elk bekend industrieland in de wereld kunnen onze getrainde technici helpen met storingzoeken op uw machine, ongeacht waar die zich bevindt.

Indien de storing aan een Renishaw encoder ligt, zullen we die meteen vervangen, het probleem onderzoeken en u een uitgebreid en eerlijk rapport sturen over wat er precies gebeurde, waarom het gebeurde en wat wij gedaan hebben om zeker te stellen dat het nooit meer gebeurt.

Zeer betrouwbare lichtbronnen

Renishaw encoders bevatten alleen uiterst betrouwbare LED lichtbronnen. Bij voortdurende werking vertonen echter alle leds na lange tijd een zekere natuurlijke degradatie en verminderde lichtopbrengst. De TONiC is een uitstekend voorbeeld van de maatregelen van Renishaw hiertegen: elke vermindering van de lichtopbrengst wordt gecompenseerd door een lichtservo op gelijkstroom, die de lichtopbrengst bewaakt en de helderheid van de LED dienovereenkomstig aanpast.