Navigatie overslaan

Flexibele procescontrole op de werkvloer

Fabrikanten verspreid over de wereld controleren hun proces met de Equator™.

Verminder uitval

De kosten van afgekeurde producten kunnen vaak verlaagd worden met de juiste procescontrole. Of hij nu wordt ingezet als automatisch in-line systeem of als losstaand apparaat, de Equator is zo snel dat klanten in plaats van steekproeven nu 100% van hun productie kunnen inspecteren en dus hun proces veel beter onder controle hebben.

Met de functie 'Process Monitor' geeft de Equator aan operators visuele staafdiagrammen en grafieken van real-time meetgegevens, zodat ze het proces kunnen corrigeren voordat er uitval ontstaat.

Verbeter knelpunten

CMM's bevinden zich vaak in geconditioneerde ruimtes in de buurt van de werkvloer. Als de toegankelijkheid beperkt is en er producten moeten wachten op hun meting, dan loopt de ontvangst van inspectiegegevens vertraging op.  Door zulke vertragingen moet de productie mogelijk onderbroken worden, of wordt deze voortgezet zonder te weten of de gemaakte producten wel binnen de toleranties zijn.

Dankzij de veelzijdigheid en snelle werking gaat bij de Equator het wisselen van product snel en zijn korte cyclustijden mogelijk. Aangezien de Equator thermisch ongevoelig en gemakkelijk in het gebruik is, besparen operators tijd door hun producten direct op de werkvloer te meten.

Geringe gebruikerskosten

De aanschaf van een Equator meetsysteem betaalt zichzelf snel terug. Het vervangen van handmatige meting door een automatisch Equator meetsysteem kan de capaciteit enorm vergroten en de loonkosten verlagen. De Equator kost maar een fractie van een vergelijkbaar productspecifiek meetsysteem met opspanmiddelen.

Omdat de Equator herprogrammeerbaar is, maakt u geen kosten voor uitgebreid ombouwen van een specifiek meetsysteem om veranderde of nieuwe producten te kunnen meten.

Gemakkelijk te automatiseren

Vanuit het ontstaan van ‘smart factories’neemt de vraag toe naar geheel automatisch produceren, waardoor ook de Equator vaak toegepast wordt als onderdeel van automatische productiecellen.

Bij het Equator systeem kan de Equator EZ-IO set geleverd worden, die afgestemd is op inbouw voor automatisering. Deze set biedt gemakkelijk te configureren communicatie tussen de Equator en een variëteit aan apparaten in automatische productiecellen. Meestal wordt dan het product in de Equator geplaatst door een robot of een wisselsysteem.

Thermisch ongevoelig

Dat de Equator in staat is om producten snel en nauwkeurig te meten op de werkvloer en geen geconditioneerde ruimte nodig heeft, leverde al in veel toepassingen grote voordelen op.

De innovatieve Equator meettechnologie is gebaseerd op de traditionele vergelijking van gemaakte producten met een referentieproduct. Een nieuwe referentie maken gaat net zo vlot als een product meten, en thermische effecten worden meteen gecompenseerd.

Herprogrammeerbaar

In een ontwikkel- en productieomgeving worden vaak verbeteringen in producten aangebracht. De Equator heeft bewezen hiervoor de perfecte oplossing te zijn, als enkelvoudig meetsysteem dat de bestaande producten en alle toekomstige productwijzigingen aankan.

Met de Renishaw MODUS software ingebouwd in de Equator is het simpel om productprogramma's aan te passen of uit te breiden.

Veelzijdig

Indien er verschillende producten gemaakt worden in batches van bijvoorbeeld enkele weken, dan is het snelle wisselen door de Equator van het ene naar het andere product een onmisbare kwaliteit.

Met de Equator Organiser™ software maken operators via afbeeldingen, productnamen of barcodes gemakkelijk hun keuze uit de diverse productprogramma's. De opspanningen zijn snel te veranderen met de herhaalbare opspanelementen en -platen.