Navigatie overslaan

Zeer nauwkeurige lasersystemen voor gereedschapinstelling

De NC4 contactloze gereedschapinsteltasters bieden zeer nauwkeurige en snelle gereedschapmeting en -breukdetectie, voor procescontrole op bewerkingsmachines van alle maten en soorten.

De maatnauwkeurigheid tijdens bewerkingsprocessen hangt af van diverse variabelen, waaronder afwijkingen in de gereedschapafmetingen en uitloop en breuk van het gereedschap.

Renishaw NC4 systemen kunnen gebruikers helpen deze variabelen te controleren, doordat ze een brede reeks gereedschappen kunnen meten bij productiesnelheden. Dit minimaliseert het risico van overmatig versleten of afgebroken gereedschap - een belangrijke overweging bij kleine en kwetsbare gereedschappen.

Kies de perfecte contactloze gereedschapinsteltaster voor uw toepassing

Vaste en gescheiden systemen van de NC4 serie

Vaste NC4 systemen

Het beproefde NC4 systeem van Renishaw is geschikt voor alle soorten bewerkingscentra en leverbaar in een brede reeks van vaste lengtes en configuraties. Al deze systemen hebben standaard een ingebouwde luchtblazer om nauwkeurige en betrouwbare gereedschapmetingen te verkrijgen.

De Renishaw NC4+ Blue systemen bevatten als eerste in de sector blauwe-lasertechnologie en verbeterde optieken, en zijn leverbaar met een werkopening tot 85 mm. Ze bieden een stap voorwaarts in nauwkeurige gereedschapmeting, aantoonbaar volgens industriële normen, zodat producten nauwkeuriger en efficiënter bewerkt kunnen worden dan ooit tevoren.

Gescheiden NC4 systemen

De gescheiden systemen van Renishaw bieden dezelfde functionaliteit voor gereedschapmeting en -breukdetectie op de machine als de vergelijkbare vaste systemen.

Gebruikers kunnen deze systemen afhankelijk van de toepassing opzetten in een reeks van configuraties, wat ultieme flexibiliteit geeft.

Gescheiden systemen zijn verkrijgbaar met een werkopening tot 5 m.

NC4+ Blue – De standaard is gezet

De NC4 maakt het mogelijk om klein gereedschap op breuk te controleren. Dat gebruiken we om spiegleuven en andere referentiepunten in de nok te maken, die van vitaal belang zijn voor een goede motorloop. Zonder het Renishaw systeem zou de machine gewoon kunnen doorgaan met een gebroken snijtip, met rampzalige gevolgen.

Ducati (Italië)

Ontwikkeld voor prestaties

Machines bij Renishaw Miskin
Metaalkrullen - verminder de uitval
Gescheiden NC4 systeem met koelmiddel
NC4 app

Hogere productiviteit

Automatisch gereedschap instellen met de NC4 geeft uw bewerkingsmachines de intelligentie die ze nodig hebben om zelf beslissingen te nemen en dus 's nachts te produceren.

Verminder uitval

De NC4 meet en detecteert gereedschap vanaf slechts Ø 0,03 mm met een herhaalbaarheid van ±1,0 μm (2σ), zodat producten meteen de eerste keer foutloos zijn.

Uiterst flexibel

Een groot aantal systeemopties en configuraties maakt de NC4 de meest flexibele contactloze oplossing voor gereedschap instellen die op de markt is.

Gemakkelijk in het gebruik

Installeren, configureren, gebruiken en onderhouden van NC4 systemen gaat met gemak dankzij onze uitgebreide reeks on-machine en smartphone-apps.

NC4+ Blue met kopfrees

Ultracompact ontwerp

Elektronica in miniatuurformaat en een compact beschermingssysteem zonder omvangrijk afsluitmechanisme maken de NC4 geschikt voor machines met beperkte ruimte om een taster onder te brengen.

Gemakkelijk te installeren

Dankzij een connector en veelzijdige montage-opties zijn vaste NC4 systemen simpel en snel te installeren, wat ze ideaal maakt voor montage op bestaande machines.

Bescherming tegen omgevingsfactoren

Renishaw NC4 systemen hebben een beproefd en gepatenteerd beschermingssysteem tegen omgevingsfactoren dat de precisie-optiek van de NC4 altijd beschermt.

Systeemcomponenten

NC4+ Blue
NCi-6 interface
Luchtfilter

Contactloze gereedschapinsteltaster

Een uiterst compacte gereedschapinsteltaster met laser, geoptimaliseerd voor productieomstandigheden.

Interface

De NCi-6 interface verwerkt signalen vanuit de NC4-unit en geeft ze door aan de CNC-machinebesturing.

Luchtfilter

Levert schone droge lucht om de precisie-optiek van de NC4 te beschermen.

Intuïtieve software voor gereedschap instellen

Renishaw wil zeker stellen dat zijn producten gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een uitgebreide reeks macrocycli en apps voor bewerkingsmachines kunt u vlot en intuïtief meetcycli programmeren.

Contactloze gereedschapinsteltasters in actie

Ontdek hoe onze klanten NC4 systemen gebruiken om hun productieprocessen uit te breiden, en zo tijd en geld besparen.

Renishaw heeft een uitstekende reputatie onder producerende industrieën en biedt ook dienstverlening aan andere sectoren. Ze leveren niet alleen een product of systeem, maar delen ook met ons hun ervaring, deskundigheid en beste praktijkoplossingen. Renishaw is verder heel nauwlettend in hun technische ondersteuning. Het Renishaw-team reageert snel om problemen op te lossen, en met name dat maakt veel indruk op ons.

SuperAlloy Industrial Company Ltd (Taiwan)

Ontdek meer

Certificaten van overeenstemming van producten vindt u in onze bibliotheek voor technische ondersteuning.

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde webshop.