Navigatie overslaan

Zeer nauwkeurige lasersystemen voor gereedschapinstelling

De NC4 contactloze gereedschapinsteltasters bieden zeer nauwkeurige en snelle gereedschapmeting en -breukdetectie, voor procescontrole op bewerkingsmachines van alle maten en soorten.

De maatnauwkeurigheid tijdens bewerkingsprocessen hangt af van diverse variabelen, waaronder afwijkingen in de gereedschapafmetingen en uitloop en breuk van het gereedschap.

Renishaw NC4 systemen kunnen gebruikers helpen deze variabelen te controleren, doordat ze een brede reeks gereedschappen kunnen meten bij productiesnelheden. Dit minimaliseert het risico van overmatig versleten of afgebroken gereedschap - een belangrijke overweging bij kleine en kwetsbare gereedschappen.

Kies de perfecte contactloze gereedschapinsteltaster voor uw toepassing

Vaste en gescheiden systemen van de NC4 serie

Vaste NC4+ Blue systemen

De Renishaw NC4+ Blue systemen bevatten als eerste in de sector blauwe-lasertechnologie en verbeterde optieken, en zijn leverbaar met een werkopening tot 240 mm. Ze bieden een stap voorwaarts in nauwkeurige gereedschapmeting, aantoonbaar volgens industriële normen.

Alle systemen hebben standaard een ingebouwde luchtblazer om nauwkeurige en betrouwbare gereedschapmetingen te verkrijgen.

Gescheiden NC4 systemen

De gescheiden systemen van Renishaw bieden dezelfde functionaliteit voor gereedschapmeting en -breukdetectie op de machine als de vergelijkbare vaste systemen.

Gebruikers kunnen deze systemen afhankelijk van de toepassing opzetten in een reeks van configuraties, wat ultieme flexibiliteit geeft.

Gescheiden systemen zijn verkrijgbaar met een werkopening tot 5 m.

Klantgerichte oplossingen

Renishaw levert ook NC4 systemen op maat voor specifieke toepassingen, in een reeks van afmetingen en montageconfiguraties en met erbij ingebouwde extra meetsystemen, bijvoorbeeld contact makende gereedschapinsteltasters voor draaibeitels.

NC4+ Blue – De standaard is gezet

De NC4 maakt het mogelijk om klein gereedschap op breuk te controleren. Dat gebruiken we om spiegleuven en andere referentiepunten in de nok te maken, die van vitaal belang zijn voor een goede motorloop. Zonder het Renishaw systeem zou de machine gewoon kunnen doorgaan met een gebroken snijtip, met rampzalige gevolgen.

Ducati (Italië)

Ontwikkeld voor prestaties

Machines bij Renishaw Miskin
NC4+ Blue F115 meet een klein gereedschap
Gescheiden NC4 systeem met koelmiddel
NC4 app

Hogere productiviteit

Automatisch gereedschap instellen met de NC4 geeft uw bewerkingsmachines de intelligentie die ze nodig hebben om zelf beslissingen te nemen en dus 's nachts te produceren.

Verminder uitval

De NC4+ Blue meet en detecteert gereedschap vanaf slechts Ø 0,03 mm en met een herhaalbaarheid van ± 0,5 μm (2σ), zodat producten meteen de eerste keer foutloos zijn.

Uiterst flexibel

Een groot aantal systeemopties en configuraties maakt de NC4 de meest flexibele contactloze oplossing voor gereedschap instellen die op de markt is.

Gemakkelijk in het gebruik

Installeren, configureren, gebruiken en onderhouden van NC4 systemen gaat met gemak dankzij onze uitgebreide reeks on-machine en smartphone-apps.

NC4+ Blue meet een kopfrees

Ultracompact ontwerp

Elektronica in miniatuurformaat en een compact beschermingssysteem zonder omvangrijk afsluitmechanisme maken de NC4+ Blue geschikt voor machines met beperkte ruimte om een gereedschapinsteltaster onder te brengen.

Gemakkelijk te installeren

Dankzij een connector en veelzijdige montage-opties zijn NC4+ Blue systemen simpel en snel te installeren, wat ze ideaal maakt voor montage op bestaande machines.

Bescherming tegen omgevingsfactoren

Een beproefd en gepatenteerd beschermingssysteem tegen omgevingsfactoren dat de precisie-optiek van de NC4 altijd beschermt.

Systeemcomponenten

NC4+ Blue F115C linksachter
NCi-6 interface
Luchtfilter

Contactloze gereedschapinsteltaster

Een uiterst compacte gereedschapinsteltaster met laser, geoptimaliseerd voor productieomstandigheden.

Interface

De NCi-6 interface verwerkt signalen vanuit de NC4-unit en geeft ze door aan de CNC-machinebesturing.

Luchtfilter

Levert schone droge lucht om de precisie-optiek van de NC4 te beschermen.

Intuïtieve software voor gereedschap instellen

Renishaw wil zeker stellen dat zijn producten gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een uitgebreide reeks macrocycli en apps voor bewerkingsmachines kunt u vlot en intuïtief meetcycli programmeren.

Contactloze gereedschapinsteltasters in actie

Ontdek hoe onze klanten NC4 systemen gebruiken om hun productieprocessen uit te breiden, en zo tijd en geld besparen.

Renishaw heeft een uitstekende reputatie onder producerende industrieën en biedt ook dienstverlening aan andere sectoren. Ze leveren niet alleen een product of systeem, maar delen ook met ons hun ervaring, deskundigheid en beste praktijkoplossingen. Renishaw is verder heel nauwlettend in hun technische ondersteuning. Het Renishaw-team reageert snel om problemen op te lossen, en met name dat maakt veel indruk op ons.

SuperAlloy Industrial Company Ltd (Taiwan)

Ontdek meer