Navigatie overslaan

XM-60 meerassige kalibrator

Zes vrijheidsgraden in elke oriëntatie meten vanuit één opstelling.

Unieke technologie, optische meting van kanteling en verzending via optische glasvezel.

De XM-60 is een lasermeetsysteem dat in staat is om fouten te meten in zes vrijheidsgraden langs een lineaire as, gelijktijdig vanuit één opstelling. Het vormt een krachtig diagnosemiddel voor het meten van alle geometrische fouten in de as vanuit één enkele opname.

Voor gebruikers van volumetrische compensatie biedt de XM-60 een snelle en nauwkeurige methode van gegevens verzamelen. Alle metingen worden optisch gedaan en zijn daardoor mogelijk in elke oriëntatie.

Overzicht

De compacte zendeenheid staat op enige afstand van de lasereenheid, waardoor er op het meetpunt minder warmte-effecten zijn. Montage direct op de machine is mogelijk op een zijkant, ondersteboven of zelfs op de achterzijde, wat met name een voordeel is bij moeilijk toegankelijke machines.

De ontvanger is geheel draadloos en wordt gevoed door oplaadbare batterijen. Dit voorkomt dat tijdens machinebewegingen kabels moeten meebewegen en dan mogelijk onnauwkeurigheden veroorzaken of tijdens het meten de laserbundel doorkruisen.

Gecombineerd met de XM-60 leidt de CARTO softwaresuite de gebruiker door de activiteiten van het meetproces. CARTO bevat Capture- and Explore-applicaties, die naadloze gegevensopname en analyse voor XM-60 biedt.


Rotatiemeting met XM-60

Belangrijke kenmerken en voordelen:

  • Snel - lineair meten en meting van schuinstand, verdraaiing, kanteling en horizontale en verticale rechtheid binnen dezelfde tijd als één meting met conventionele lasertechnieken.
  • Eenvoudig - gemakkelijk in te stellen; komt gebruikers van andere interferometrische systemen bekend voor. Automatische signaaldetectie en grafische uitlijning zorgen voor een minimum aan menselijke fouten.
  • Geruststellend - doordat meteen alle fouten gemeten worden ziet de gebruiker al resultaten terwijl de test bezig is.
  • Veel mogelijkheden - de unieke optische kantelingmeting meet kantelingen in elke oriëntatie.

Rotatieassen meten

CARTO verwerkt nu gegevens die opgenomen zijn bij het testen van een rotatieas met de XR20-W rotatieaskalibrator. Kalibratie van rotatieassen kan nu voor het eerst uitgevoerd worden met de XR20-W en XM-60. De kalibratietijd voor een 5-assige bewerkingsmachine wordt hierdoor teruggebracht van enkele dagen tot hooguit een halve dag.

'Doelgebaseerde modus' en 'vrije meetmodus'

Het XM-60-systeem is ontworpen om ongelooflijk flexibel te zijn voor de gebruikersapplicatie. De 'Doelgebaseerde modus' is op maat gemaakt om machinefouten te compenseren en prestatieverslagen te produceren naar internationale normen.

Met de nieuwe 'vrije meetmodus' in CARTO versie 2.1 kunnen gebruikers onmiddellijk gegevens opnemen, zonder eerst de posities of zelfs het aantal doelen te definiëren. De software geeft de fouten weer in rechtheid (horizontaal en verticaal), schuinstand, verdraaiing en kanteling als functie van de lineaire positie.

De activering kan zijn:

  • Handmatig (met een toetsenbord)
  • Automatisch (gebaseerd op stabiliteit van de positie)
  • Continu (vastgelegd tijdens de beweging bij een door de gebruiker gedefinieerde interval)

CMM's met een UCC

De XM-600 meerassige kalibrator is ontworpen met extra functionaliteit waarmee hij direct kan communiceren met UCC besturingen van Renishaw. Door technologie te gebruiken die ontwikkeld werd voor de XM-60 meerassige kalibrator, meet de XM-600 tegelijkertijd alle zes vrijheidsgraden met één enkele meting. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk een nauwkeurige foutkaart te creëren voor elke lineaire as van uw CMM.

De XM-600 heeft dezelfde compatibiliteit met CARTO als de XM-60, wat hem de ideale kalibratie-oplossing maakt voor elke productielocatie waar zowel bewerkingsmachines als CMM's in gebruik zijn.

XM-600 meerassige kalibrator

Herleidbare nauwkeurigheid

Van elke XM-60 meerassige kalibrator zijn de activiteiten herleidbaar naar internationale normen en elk apparaat wordt gecertificeerd voor de levering. Zo kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun systeem dag in dag uit de gespecificeerde nauwkeurigheid levert waar dat belangrijk is - op de werkvloer.

Ontwikkeld door Renishaw

De lasermeetsystemen van Renishaw worden geproduceerd om een hoogwaardige kwaliteit en werking te bieden. De aluminium onderstructuur zorgt voor een lichte maar sterke constructie, die ontworpen is om op de machine een zo klein mogelijk geheel te vormen. De laser gebruikt de technologie die ontwikkeld werd voor het RLE20 laserencodersysteem, dat ruim 10 jaar in productie was en te vinden is in de meest veeleisende toepassingen in de halfgeleiderindustrie.

Flexibiliteit

De XM-60 zendeenheid heeft een ingebouwde verwisselbare bevestiging voor snelle montage op de machine. Samen met de beugel van 90 graden is verticale uitlijning mogelijk. Als extra is een bevestigingsset leverbaar die vele verschillende montagesituaties ondersteunt.

Afbeeldingengalerij

Productinformatie