Navigatie overslaan

XK10 uitlijningslaser voor machinebouwers verbetert nauwkeurigheid van parallelliteitsmetingen

Maart 2020

De nieuwe Renishaw XK set biedt een innovatieve methode om evenwijdigheid te meten met het XK10 lasersysteem voor uitlijning. Gebruikers kunnen er rechtheidsafwijkingen van punt tot punt mee meten, of de totale hoekuitlijningsfout tussen twee nominaal evenwijdige assen.

De XK set is ontworpen om de mechanische uitlijning van een machinestructuur tijdens zijn assemblage nauwkeuriger en zichtbaar te maken.

De set bevat onder meer een pentaprisma waarmee de laserbundel vanuit de zendeenheid van de XK10 nauwkeurig te draaien is over 90 graden, voor uitlijning langs een referentierail. Dit maakt het mogelijk de referentie vanuit de zendeenheid te behouden en te vergelijken met de meetrail. Metingen worden digitaal weergegeven om de evenwijdigheid van de twee rails te verifiëren, en aanpassingen zijn tijdens de bouw uit te voeren.

Het XK10 lasersysteem voor uitlijning

Het XK10 lasersysteem is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, vlak, evenwijdig en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. De XK10 is ook een krachtig hulpmiddel bij het opsporen van foutbronnen na een botsing of als onderdeel van regulier onderhoud.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.