Navigatie overslaan

Wissel- en productinvoersystemen

De perfecte oplossing voor een productiematig gebruikte CMM of waar zware en moeilijk te plaatsen componenten worden geïnspecteerd.

Wisselsystemen

In een productieomgeving waarin een hoge inspectiecapaciteit vereist is, kan een wisselsysteem de totale tijd om een component te meten sterk verkorten. Het wisselsysteem kan de opspanning nauwkeurig plaatsen in het meetvolume van een machine en de opspanning dichter bij de operator brengen om het plaatsen van componenten veel gemakkelijker te maken. Waar beveiligingen of omhullingen worden gebruikt rond CMM's op de werkvloer, is een wisselsysteem van onschatbare waarde.

Renishaw heeft diverse opties voor wisselsystemen, die op maat gemaakt kunnen worden voor elke toepassing:

Wisselen met vaste lineaire rails

Dit wisselsysteem is ideaal om producten van en naar een CMM te bewegen of opspanningen met producten in en uit een omsloten CMM. De lineaire rails zorgen voor een soepel bewegende bovenplaat. Ingebouwde stops met borgpennen maken het mogelijk de plaat vast te zetten in de plaatsingspositie en in de eindpositie op de CMM.

Wisselen met meerdere opspanstations

Deze wisselsystemen worden op maat ontworpen voor meerdere opspanningen met producten die in grote volumes geïnspecteerd worden. De opspanningen met producten worden buiten de CMM geplaatst in aparte voorlaadstations, wat het plaatsen voor de operator gemakkelijker maakt. Ze worden vervolgens vanaf de voorlaadpositie via de hoofdwisselbaan naar de CMM gebracht. Eenmaal in positie wordt de wisselplaat geplaatst op kinematische pennen die de plaatsing herhaalbaar maken. Het aantal opspanstations kan tijdens het ontwerpen exact op uw vraag afgestemd worden. Het basissysteem is handbediend; er zijn echter automatische opties leverbaar om producten te bewegen met een druk op de knop.

Wisselen met glijrails

Dit railsysteem is het eenvoudigste en voordeligste van onze systemen en is geweldig voor het bewegen van opspanningen op en vanaf de CMM. De rails zijn gemaakt van Delrin® en kunnen direct op de CMM-tafel gemonteerd worden of op een voetplaat voor opspanningen. Voor extra ondersteuning kan een optionele stalen steunplaat toegevoegd worden. Drie stops positioneren de opspanningen in een herhaalbare opstelling, en indien nodig zijn tuimelklemmen toe te voegen.

Wist u dit?

Ons eigen ontwerpteam kan een wissel- en productinvoersysteem ontwerpen dat specifiek aan uw vereisten voldoet. Vraag vandaag nog een offerte op maat aan door contact met ons op te nemen via de "Volgende stappen"-links.

Afbeeldingen van wisselsystemen