Navigatie overslaan

Opspansystemen voor vision

Verbeter de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces door snel herhaalbare opspanningen te maken met Renishaw opspansystemen voor vision.

Opspansystemen voor vision

De Renishaw opspansystemen voor vision bieden twee unieke opspanoplossingen voor uw specifieke visionsysteem of machine met sensoren:

  • QLC (Quick Load Corner)
  • IVF (Interchangeable Vision Fixture)

Elk systeem bevat een voetplaat van acryl, waardoor het product met verlichting van achteren goed zichtbaar te maken is voor uw visionsysteem.

Opspansets voor Vision

De Renishaw opspansystemen voor Vision zijn verkrijgbaar in diverse sets. Indien gewenst kunt u extra elementen aanschaffen. Een standaardset bestaat uit een plaatsingshoek (QLC), voetplaat en een uitgebreide set elementen. Welke set u nodig hebt hangt af van het type product dat u gaat opspannen. Renishaw biedt twee soorten sets:

  • Sets met klemmen
  • Sets met magneten en klemmen (de magneten zijn voor het opspannen van stalen producten)

Download voor meer informatie de technische specificatie: Opspansystemen voor Vision of neem contact op met Renishaw Benelux.

Voetplaten

U hebt de keuze uit twee soorten voetplaten:

  • Multi-hole: biedt veel flexibiliteit om zo veel mogelijk producten tegelijk op te spannen en te controleren, met een vrij gedeelte midden op de plaat.
  • Multi-window: meerdere vensters om kleine producten zo helder mogelijk te zien.

Opspanelementen

De opspanelementen zijn gemakkelijk aan te passen en houden de producten stevig vast met niet meer kracht dan nodig is, om schade of vervorming te voorkomen. Het ruime assortiment onderdelen biedt optimale flexibiliteit voor het maken van opspanningen met voldoende ruimte voor de inspectietaster.

QLC (Quick Load Corner)

De Renishaw voetplaten van acryl hebben verzonken stalen pennen die precies passen op magneten binnen de plaatsingshoek. Zo kunnen platen snel, gemakkelijk en herhaalbaar op de machine geplaatst en weer verwijderd worden. De randen van de plaatsingshoek zijn gekarteld, zodat u er voor een snelle eenvoudige inspectie ook producten direct tegenaan kunt plaatsen om deze daarna vast te zetten met Renishaw M4 of M6 opspanelementen. Na het opspannen van een product kunt u de opspanning documenteren voor later hergebruik.

Uw QLC bestellen

Het QLC-systeem is verkrijgbaar in diverse sets die bestaan uit een voetplaat, een plaatsingshoek voor uw specifieke machine en een uitgebreide set elementen. Om meer producten op te spannen kunt u er apart extra platen en elementen bij aanschaffen.

Het QLC-systeem past in de linker onderhoek van uw visionplateau en op de bevestigingsgaten daarvan. Voor veel bekende merken visionsystemen worden de bevestigingsgaten op maat gemaakt, zodat de passing altijd goed is. Vergeet niet om bij uw bestelling het merk en mode van uw machine te vermelden.

IVF (Interchangeable Vision Fixture)

Het IVF-systeem (Interchangeable Vision Fixture) is ideaal voor machines groter dan 450 x 450 mm.

Dit opspansysteem bestaat uit een frame en acryl onderplaten, die naar keuze een kwart, de helft of alles van het totale framet gebruiken. Het frame is gemaakt van geanodiseerd aluminium en afgestemd op uw specifieke visionmachine.

De verwisselbare onderplaten kunnen modulair zijn (met M4 of M6 draadgaten op 10 of 12,5 mm hartafstand) of op maat gemaakt. Voor hetzelfde frame kan een combinatie van zowel op maat gemaakte als modulaire onderplaten toegevoegd worden, zodat de flexibiliteit maximaal is.

Elk IVF-systeem wordt afgestemd op uw specifieke machine en heeft dus altijd de juiste maten en passing. Vergeet niet om bij uw bestelling het merk en mode van uw machine te vermelden.

Niet gezien wat u zoekt?

Opspanningen op maat kunnen ontwikkeld worden door het eigen ontwerpteam van Renishaw. Vul een aanvraagformulier voor maatwerk in of neem contact met ons op via de "Volgende stappen"-links.

Vision toepassingen