Navigatie overslaan

Verbeterde oplossingen van Renishaw voor contactloos gereedschap instellen

Juni 2017

Het wereldwijd toonaangevende technologiebedrijf Renishaw introduceert zijn vernieuwde en uitgebreide NC4 oplossing voor contactloos gereedschap instellen op bewerkingscentra tijdens de EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

Uitgaande van het zeer succesvolle en beproefde concept van het bestaande NC4 systeem, introduceert deze vernieuwde oplossing een aantal extra voorzieningen en keuzes om tegemoet te komen aan de eisen van de snel veranderende productieomgeving.

Met de NC4 taster voor contactloos gereedschap instellen en de NCi6 interface vormt het systeem een zeer snelle en zeer precieze oplossing om van gereedschap de geometrie te bepalen en de conditie te controleren en thermische veranderingen te volgen op vele 3-assige en 5-assige bewerkingscentra.

Door deze variabelen automatisch te bewaken - met snelheden die tot wel tien keer zo hoog zijn als bij foutgevoelige handmatige methodes - helpt het NC4 systeem mee om producten in één keer goed te maken, met minder uitval en herbewerking en meer winstgevendheid en productieve machinetijd.

Aanmerkelijk verbeterde meetnauwkeurigheid en robuustheid

Een nieuwe modus 'Dubbel meten' verkort de cyclustijd aanzienlijk en garandeert robuustere prestaties onder vochtige omstandigheden, terwijl de herziene optieken de meetnauwkeurigheid van gereedschap tot gereedschap verbeteren en het systeem bijzonder geschikt maken om gereedschap van kleine diameter te meten.

De compacte ingebouwde luchtblazer van Renishaw is nu standaard bij het NC4 systeem, zodat bewerkingsrestanten en koelmiddel vlot en efficiënt verwijderd worden voordat er gemeten wordt.

Gemak bij installatie en gebruik

Om het installeren te vereenvoudigen is een nieuwe installatiemethode op connectorbasis als optie verkrijgbaar, die vlotte en simpele inbouw, service en reparatie van de NC4 hardware vergemakkelijkt.

Een eenvoudiger kalibratieproces is gerealiseerd door een uitlijndoel te introduceren, dat de juiste positie voor het kalibratieobject en de optimale meetpositie binnen de bundel identificeert.

Ook zijn er aanzienlijke programmeervoordelen, met de ondersteuning voor NC4 nu opgenomen in de uitgebreide reeks van Renishaw van grafische gebruikersinterfaces en apps voor machines en mobiele apparaten van onder meer GoProbe en Set and Inspect. Deze intuïtieve apps bieden een programmeeromgeving waarin zelfs nieuwe en onervaren gebruikers binnen enkele minuten tastercommando's kunnen genereren.

Om de systeemflexibiliteit en het aantal toepassingen dat kan profiteren van deze nieuwe technologie te maximaliseren, is de NC4 leverbaar in diverse afmetingen (van 115 mm tot 300 mm) en met een keuze uit twee bundelhoogtes (31 mm en 50 mm).

De systeemhardware is volledig toepasbaar samen met de al langer bestaande NC4 contactloze gereedschapinsteltasters.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.