Navigatie overslaan

Vacuümgieten van kunststof

Maak hoogwaardige producten van verschillende harsen en glass filled nylon, of wax masters voor investment casting.

Zeer veelzijdige technologie

Met de vacuümgietsystemen van Renishaw kunnen hoogwaardige onderdelen gemaakt worden met eigenschappen die bijna hetzelfde zijn dan de onderdelen die gemaakt zijn door spuitgieten of seriematig metaalgieten, zonder dat lange doorlooptijden en allerlei bijkomende activiteiten nodig zijn.

Vacuümgieten is een zeer veelzijdige technologie die producten levert in een reeks van polyurethaanharsen (PU) en gietnylon, ter vervanging van technisch polymeren voor prototypes en kleine series.

Toepassingen zijn onder meer consumentenproducten, koplampen en onderdelen voor auto's, interieurdecoratie, witgoed, behuizingen en omkastingen, wetenschaps- en gezondheidsproducten voor uiteenlopende gebieden en branches.

Met de technologie van Renishaw voor vacuümgieten is het ook mogelijk om hoogwaardige objecten van was te produceren die bestemd zijn voor de investment casting industrie.

Het vacuümgietproces

Eerst moet er een gietvorm worden gemaakt. Typische polyurethaan en nylon vacuümgietvormen worden gevormd in RTV (kamertemperatuur vulkanisatie) siliconenrubber met behulp van een objectmodel.

Het objectmodel wordt meestal geproduceerd via 3D-printen van een CAD (computer aided design) digitaal model, maar als een directe kopie van een object vereist is, dan kan dit object ook worden gebruikt om de siliconenrubber gietvorm te maken. 

Gietvormen kunnen 50 onderdelen maken voordat ze moeten worden vervangen, hierdoor is vacuümgieten de perfecte keuze voor kleine volume productie.