Navigatie overslaan

Uitgebreide meettastersoftware op pc-basis is nu beschikbaar voor gebruikers van bewerkingsmachines

Renishaw's Productivity+™ Active Editor Pro, biedt gemakkelijk programmeren en een krachtige macrosuite voor tastertechniek op bewerkingsmachines wereldwijd, heeft met de komst van versie 1.4 een flinke upgrade ondergaan.

De functie "opgebouwde vormen" van Productivity+ Active Editor Pro Renishaw's Productivity+™ Active Editor Pro, biedt gemakkelijk programmeren en een krachtige macrosuite voor tastertechniek op bewerkingsmachines wereldwijd, heeft met de komst van versie 1.4 een flinke upgrade ondergaan. De nieuwe versie van Active Editor Pro maakt het aantal gebruikers dat kan profiteren van het eenvoudige programmeren enorm veel groter, doordat ondersteuning van CAD-modellen in vele CAD-formaten toegevoegd is en de reeks postprocessoren vergroot is. De nieuwe functie "opgebouwde vormen" (voor prismatische producten met meerdere cirkels en vlakken) en de ondersteuning in meer talen openen daarnaast nieuwe mogelijkheden voor flexibel programmeren en maken procesbesturing bereikbaar voor meer gebruikers van CNC-bewerkingsmachines dan ooit tevoren.

Krachtige meettastersoftware

De Renishaw Productivity+ software is met zijn gemakkelijke bediening en krachtige macro's al toonaangevend in de industrie. Met dit unieke systeem kan de bewerkingsmachine zichzelf automatisch bijwerken op basis van de metingen die hij deed. Zo kan de machine zonder actie van buitenaf een product vinden, of vaststellen dat een werkstuk verkeerd geplaatst is. De programmeur bepaalt het detailniveau. Van eenvoudig producten instellen tot geavanceerde procesbesturing en rapportage, met de Productivity+™ software zijn er gemakkelijk automatische routines op de machine te maken.

Productivity+™ Active Editor Pro is een interactieve editor op CAD-basis om tastertaken op bewerkingsmachines te programmeren, en brengt zo veel voordelen voor alle gebruikers van tastertechniek, of ze nu ervaren zijn of net beginnen.

Ondersteuning van veel meer CAD-formaten

Productivity+ Active Editor Pro versie 1.4 omvat ondersteuning van een groot aantal CAD-formaten. Door aan Active Editor Pro vele importmogelijkheden toe te voegen maakt Renishaw de voordelen van eenvoudig programmeren bereikbaar voor veel meer gebruikers, die nu allemaal aan het werk kunnen met het gemakkelijke vormgebaseerde aanwijs- en kliksysteem.

De nieuwe CAD-formaten zijn Parasolid®, STEP en IGES als standaard, waarbij ondersteuning van Pro/Engineer, Catia (4 en 5), UG/NX.prt bestanden, ACIS, SolidWorks en Inventor bestanden als extra te kiezen is.  Door bestanden   te laden zonder tussentijdse conversies verloopt het ontwikkelen van nieuwe programma's aanmerkelijk sneller.

Opgebouwde vormen

Productivity+™ Active Editor Pro 1.4 maakt het ook mogelijk om de bewerkingsmachine bij te werken met virtuele (ofwel opgebouwde) vormen, die samengesteld zijn uit andere gemeten vormen.

Voor het eerst is nu met "opgebouwde cirkel" een steekcirkel te maken met behulp van verslepen, en vervolgens met de werkelijke afmetingen van die steekcirkel de bewerkingsmachine bij te stellen.

De nieuwe functie "opgebouwd vlak" is ideaal voor het meten van complexe producten, voordat de functie van Productivity+™ voor aanpassing aan de 4e as wordt toegepast.  Producten met veel verhogingen in een vlak zijn zo nauwkeurig uit te lijnen.

"Opgebouwde cirkel" en "opgebouwd vlak" zijn de eerste in een reeks van opgebouwde vormen, die de meet- en bijwerkmogelijkheden van Active Editor Pro steeds verder vergroten.

Compatibel met een groot aantal besturingen

De ondersteuning van postprocessoren is voortdurend in ontwikkeling, en Active Editor Pro ondersteunt nu een groot aantal machines met besturingen van Fanuc, Haas, Makino, Mazak (Matrix en 640), Brother, Mitsubishi Meldas, Mori-Seiki, Siemens (840D en 810D), Heidenhain (i530 en 426/430) en Hurco (Ultimax).  Active Editor Pro programma's zijn vaak volledig onafhankelijk van het type machine, wat een groot voordeel is voor wie meerdere types besturingen gebruikt.

Nieuwe talen

Onlangs zijn er een aantal Aziatische talen toegevoegd. In totaal worden nu negen talen ondersteund en wordt Productivity+ gebruikt in 22 landen wereldwijd.

Lees meer over Renishaw meettastersystemen en software voor CNC-bewerkingsmachines.

 

Nieuwsbrieven

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.

Volledig artikel

Downloaden voor redactie

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.