Navigatie overslaan

Uitbreidingen van hard- en software voor Renishaw Equator™ meetsystemen worden onthuld op EMO Milano 2021

Augustus 2021

Renishaw presenteert nieuwe uitbreidingen van de hard- en software voor het Equator meetsysteem op EMO Milano 2021 (hal 5, stand C14). Het systeem is nu ruim 10 jaar op de markt. Klanten hebben altijd al de voordelen genoten van de snelheid, herhaalbaarheid en thermische ongevoeligheid die het systeem biedt, maar met de recente veranderingen en uitbreidingen van de hard- en software komen daar nog meer voordelen bij.

Veel klanten van het Equator systeem profiteren van een geïntegreerde oplossing voor bewerkingsmachines door de IPC (Intelligent Process Control - intelligente procescontrole) software van Renishaw te gebruiken. Deze vertaalt inspectieresultaten in aanpassingen van gereedschapinstellingen, die automatisch worden doorgegeven aan machinebesturingen. Dit maakt het mogelijk om automatisch bronnen van het procesverloop, zoals gereedschapslijtage, te identificeren en hiervoor te corrigeren.

Door IPC opgenomen informatie over instellingen en historische inspectiegegevens, kan nu ingevoerd worden in het Renishaw Central productiedataplatform. Renishaw Central biedt een consistente methode om Renishaw apparatuur voor meting en productie, inclusief het Equator meetsysteem, met elkaar te verbinden om allerlei systemen en processen gemakkelijk toegang te geven tot gegevens van Renishaw apparaten.

Door meerdere Equator meetsystemen aan te sluiten op Renishaw Central kunnen fabrikanten hun bronnen van procesvariatie identificeren. John Hearfield, als product marketing engineer verantwoordelijk voor het Equator meetsysteem, beschrijft de voordelen van deze connectiviteit en data pooling:

"Fabrikanten willen in hun productielijnen consistentie bereiken door de bronnen van procesvariatie te achterhalen waardoor ze correcties kunnen uitvoeren om voortdurend te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Data zijn de sleutel tot deze controle.

Waar meerdere Equator meetsystemen geïntegreerd zijn in productielijnen of -cellen, geeft de connectiviteit met Renishaw Central de mogelijkheid om verschillen in productiviteit tussen productielijnen te identificeren, die kunnen aangeven dat een machine onderhoud nodig heeft. Ook is te signaleren of gereedschappen op de ene machine sneller slijten dan op de andere, en of er andere variatiebronnen zijn die bijvoorbeeld te maken hebben met een wisselende ploegendienst of veranderende omstandigheden.

Door gegevens van Equator meetsystemen, via Renishaw Central, te koppelen aan gegevens van andere Renishaw apparaten, zoals tasters op bewerkingsmachines, tastersystemen op CMM's en additieve productiesystemen, kun je met de gegevens van de Renishaw apparaten een beeld krijgen van het gehele productieproces, van grondstof tot een afgewerkt product.”

Om gelijke tred te houden met wijzigingen in Windows® software draait de Equator Controller nu op een Windows 10-platform. Daardoor houden de besturingen gelijke tred met de nieuwste veiligheidsupdates van Windows. Deze voorziening is vooral van belang voor het netwerken van machines, als onderdeel van“smart manufacturing” en Industry 4.0. De nieuwe Equator besturing met Windows 10 biedt ook de voordelen van geϋpdatet processors en een verbeterde grafische kwaliteit, waardoor het opstarten sneller gaat, het bedieningsscherm responsiever overkomt en de grafische weergave scherper is.

De Equator 300 en 500 meetsystemen worden nog altijd toegepast in vele productieprocessen voor de auto-industrie wereldwijd. Nu de auto-industrie een technologie ontwikkelt voor elektrische voertuigen (EV's) en de daaruitvolgende nieuwe productieprocessen, komen klanten regelmatig voor nieuwe inspectie-uitdagingen te staan. Met hun flexibiliteit en programmeerbaarheid kunnen Equator meetsystemen deze uitdagingen aan. Ze worden dan ook ingezet bij steeds meer producenten van auto-onderdelen voor inspectie van stators en motorbehuizingen van EV's en vele andere autocomponenten. Deze trend zal zich zeker voortzetten naarmate de overstap van verbrandingsmotoren naar EV steeds sneller gaat.

Van 4 t/m 9 oktober kunnen bezoekers de Equator meetsystemen in actie zien op stand C14 in hal 5 van EMO Milano 2021.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.